2010-11-28 / 18:19:20

Ny design - Imaginary Friends

En bekant påpekade att min förra design var rätt mörk, och jag måste faktiskt hålla med. Tillbaka till ljusblå bakgrunder och hög opacitet på inlägg m.m. alltså! ;)
(Just opaciteten var något jag störde mig på rejält, bilderna blev gråare än i "verkligheten" och det såg ju verkligen inte bra ut.)

Jag trotsade alltså mörkret utanför fönstret och skapade denna design idag, och vad nöjd jag är! Glatt ska det vara, glatt som jag ;D
Känner mig faktiskt lite sugen på att göra menyn ljusare också, vi får se hur det slutar. :p

Uppdatering: Mönstret jag använt mig av är skapat av denna tjej.

Kategori: Design //
6 kommentar/er
2010-11-23 / 18:31:53

Design - Sofie

Sofie är intresserad av politik och mode och ville att hennes blogg skulle återspegla detta. Hon ritade upp hur hon ville ha designen och gav mig sedan fria händer efter dessa instruktioner.
Citat av kända personer var ett önskemål, liksom en signatur efter inläggen.
Klicka på bilden för att besöka hennes blogg!

Kategori: Design //
2 kommentar/er
2010-11-22 / 21:40:25

Att göra-lista

Okej, en liten lista över vad jag ska göra imorgon (eftersom jag är en sån jäkla datornörd lär jag ju kolla in på bloggen och bli påmind tänker jag, överlista mig själv liksom);

√ Ringa och kolla öppettider på posten (uppdrag: hämta körkort!)
√ Ringa minst ett företag som står på "att söka-listan" (jobbsökande)
√ Skriva minst en ansökan (jobbsökande)
- Börja göra en portfolio (jobbsökande)

Pluspoäng:
√ Städa skrivbordet

Sådär, nu håller vi tummarna för att det inte går alltför dåligt med detta. Har slackat till lite efter förra veckan men nu är jag på jobbsökarbenen igen!
Uppdatering: Vad är det för fel på radbrytningarna egentligen, jag årrkaaarr inte gå in och ändra i html:en för inläggen hela tiden. Blogg.se - skärpning!

Kategori: Allmänt //
3 kommentar/er
2010-11-18 / 10:53:36

Tre dagar på 10 minuter

De första tre dagarna i den här veckan har varit minst sagt... långa.
Jobbintervju i Stockholm i måndags (ska tilläggas att det var första gången jag åkte dit själv, så jag var inte bara nervös över själva intervjun utan också om jag ens skulle hitta dit), körlektion i tisdags (eftersom lektionen innan inte hade gått bra alls ville jag verkligen visa körläraren att jag kan köra), och uppkörning igår.

Vi börjar med intervjun - resan gick bra, ringde min jobbcoach för lite snabba tips om just intervjuer (det var min första intervju) och det r e g n a d e som tusan. Som tur var åkte jag i god tid och när jag väl hittat fram till företaget som höll i intervjun hade jag en halvtimmes marginal, så jag kunde försöka varva ner innan.
Intervjun gick bra, jag var såklart rätt nervös men försökte spänna av så gott det gick och svara på frågorna så gott jag kunde med mina återkommande hjärnsläpp - kul grej med hjärnsläpp då liksom.
Väntar nu på svar angående tjänsten.

Körlektionen i tisdags då, det var halt och det var bitvis väldigt soligt - fina reflektioner i isen på vägen så man blev lite halvbländad emellanåt. MEN - jag lyckades övertyga körläraren (och mig själv) att jag faktiskt skulle ha en chans på uppkörningen dagen därpå.

Sen kom den då, dagen D - uppkörningen som jag både fasat för och längtat efter.
På väg till Vägverket var jag så nervös att jag inte kunde sms:a ordentligt för jag skakade så mycket. :p
När jag sedan träffade honom jag skulle köra upp med blev jag lugn, för han var lugn själv. Halt på vägen dock, han bromsade åt mig en gång och jag trodde det var kört. "Jaha, så var man kuggad" tänkte jag men ville avsluta starkt så jag kämpade på. Jag fick motorstopp i en korsning och var tvungen att tvärbromsa för ett väghållningsfordon fastän jag hade företräde men jag gav mig inte.

När vi var tillbaka (efter bara 20 minuter, jag trodde det skulle vara minst det dubbla) tog han fram papperna och började anteckna (tack och lov att han inte gjorde det under tiden, sånt blir jag hemskt nervös av) och sa "Körningen är godkänd" och nåt annat som jag inte kommer ihåg.
Jag tänkte bara "Jaha, det är väl nåt slags delmoment men resten är nog inte godkänt" och reagerade alltså inte så mycket. Sen började jag fundera på vad han sa och frågade "Menar du att jag är godkänd?" och han svarade ja. Overkligt kändes det!

Tummarna upp för Gabbi som satt och väntade i fönstret där uppe och så fick jag en riktig bamsekram av henne, sen var det hennes tur och då blev jag liksom lite nervös. Jag ville ju såklart att hon också skulle klara't!
Efter 20 minuter till var hon tillbaka och det var många tummar i luften som pekade uppåt (haha)!
Jäklar vilken känsla, från att ha varit helt ovetande om man skulle klara det eller inte till att vara smått ställd men otroligt glad - och framförallt att ha någon att dela det med!


Nu är jag klar med bångstyriga dieselbilar och uppstudsiga körlärare - INGEN MER TRAFIKSKOLA! :D :D

Kategori:
7 kommentar/er
2010-11-14 / 20:39:12

Ny design!

Precis en månad efter jag bytte sist, lustigt!
Den här är i alla fall mörkare och ... ja. See for yourself! ;D

Ser det inte ut som på bilden? Tryck F5!

Uppdatering: Drog upp opacityn på inläggen liiiite, det blev lite väl genomskinligt där ett tag. ;D

Kategori: Design //
2 kommentar/er
2010-11-10 / 14:10:42

Tomt i bloggen

Är upptagen med körlektioner och jobbsökande så blir inte så många inlägg på ett tag.

Uppdatering: Kan också nämna att jag kommit in på en webbdesignkurs! :D Gladare än jag finns inte!

Kategori: Allmänt //
5 kommentar/er
2010-11-02 / 20:06:18

Skrivbordsunderlägg - November

Det är november - nytt skrivborsunderlägg! Mörkare och mörkare blir de verkar det som. :p

Klicka på bilden för att se större!

Har lyckats sticka klart en av två sockor idag i alla fall, stolt som tuppen! ;D