2011-04-30 / 14:58:47

Lammfeber

Vi har fullt upp med lamm för tillfället, nio stycken har kommit till världen hittills och fler ska det bli!

Herren längst ner är äldst med sina tre dagar, de tre lammen som sover föddes strax därefter och högst upp har vi en som knappt är en dag gammal.
De är så galet mjuka att man inte kan låta bli att klappa dem, och viftar glatt på svansen när de blir kliade.

Jag är övertygad om att det här är den bästa tiden på året!

Kategori: Allmänt //
4 kommentar/er
2011-04-28 / 20:00:43

Sånt där man vill ha

Köpes inför Tyskland

- Underkläder
- Jeansshorts, halvlånga
- Baddräkt
- T-shirt basic
- Sommarskor
- Stor väska
Bilder: Lindex, H&M resp. Gina Tricot

Lustigt nog matchar allt varandra, och att köpa detta skulle såklart svida rejält i plånboken. Men lite måste man få unna sig!

Kategori: Allmänt //
5 kommentar/er
2011-04-28 / 18:08:11

Designverksamhet - stängd

Jag har precis fått ett erbjudande om att jobba i 1-2 veckor till, jag kämpar med IT-uppsatsen som ska in, samtidigt som brev ska skrivas, nödvändigt ska införskaffas och väskor ska packas.

Jag stänger därför designverksamheten, på obestämd tid.

Kategori: Design //
2 kommentar/er
2011-04-27 / 21:19:37

Silly love song

Veckans Gleeavsnitt är sett, jag ändrar favoritpar hela tiden (hint: just nu är det de nedan).
Bild från fanpop, GIF's från half of my heart.

Kategori: Allmänt //
2 kommentar/er
2011-04-26 / 17:02:37

Un-Conscious Decision

Jobbet idag har varit över förväntan, lite tungt i början kanske men det ljusnade eftersom. Gosade med en jättesöt katt medan jag klippte rosbuskar och sedan fick vi smörgåstårta till lunch vilket verkligen inte satt fel i magen!

Hämtade ut mitt paket från H&M också, och jag måste erkänna att jag faktiskt har öppnat det trots att jag egentligen inte fick göra det innan jag är klar med IT-uppsatsen... Tänkte att ifall jag skulle behöva byta/skicka tillbaka något så är det lika bra att göra det på en gång - och visst behöver jag skicka tillbaka...
Beställde den här blusen från deras Conscious Collection, och det var en ren besvikelse. Det första jag märkte var ett stort fult blixtlås i bak, som dessutom hade en puderrosa färg, och tyget var väldigt skirt.
När jag sedan provade den såg den helt okej ut framifrån, men från sidan såg jag ut som en stor trekant... Not what I was going for.

Det är förresten meningen att det lilla klottret här till vänstret ska illustrera det, jag har ingen lust att ta kort för jag vill verkligen inte visa mig i den där... skapelsen.
Resten (t.ex. en jättefin mjuk stickad tröja OMG OMG OMG) satt bra i alla fall, så det behåller jag.

Men jag håller mig nog till att köpa i affär tillsvidare, det är så krångligt att skicka tillbaka om/när det blir fel.

Kategori: Photoshop //
6 kommentar/er
2011-04-24 / 20:51:08

Fågel Skype Hjärta

Hemma igen efter den mest otraditionella påsken på länge, och jag måste säga att det faktiskt var kul - göra ganska vanliga saker men samtidigt ha påsken lite i bakhuvudet, i periferin.
Påskmiddagen intogs på IKEA, påsknatten spenderades i annan säng, och först idag åt jag något som liknade påskmat (fast utan senapssill då, buhu). Och allt med strålande sol och ljumma vårvindar - helt galet fint.

För övrigt är det precis tre veckor tills jag åker till Tyskland nu, tre veckor..! Nästa helg är det valborg, helgen efter det är inget inplanerat och tredje helgen är det födelsedags- och avskedsfest. Det är så nära att jag nästan kan ta på det nu, huvudet snurrar.

Faktumet att jag snart fyller 20 har jag nästan helt glömt bort, vad är väl det mot en sådan livsomvändning som Tyskland?!

Kategori: Allmänt //
17 kommentar/er
2011-04-22 / 16:59:23

Halfbaked

Märkligt att ritlusten kommer tillbaka sådär lagom till att man ska iväg på något, så har man en halvfärdig teckning liggandes på skrivbordet som man inte får röra tills man kommer hem.
Vilket är vääääldigt irriterande - och det är inte första gången det händer heller.

Nåja, nu tar jag ledigt från bloggen. Glad påsk!

Kategori: Allmänt //
8 kommentar/er
2011-04-22 / 14:02:31

10 000 tecken!

För en gångs skull lyckades jag plugga i en hel timme imorse innan jag tog rast för att hålla mig socialt uppdaterad på nätet, sedan tog jag ett uppehåll på någon timme och nu har jag skrivit frenetiskt igen i en timme ungefär.
Och vilket resultat det ger! ↓


Jag har inte orkat röra uppsatsen under veckan pga. hårt arbetande och det var nära att jag inte rörde den idag heller, men plötsligt blir man väldigt besluten och så går det så här.
Bara 5000 tecken kvar, sen är jag i stort sett klar!

Kategori: Allmänt //
5 kommentar/er
2011-04-21 / 19:38:26

I need to pick my battles.

Äääntligen är det helg!
Nu ska jag vila upp min trötta kropp tills nästa vecka, då det blir mer jobb.

Kategori: Allmänt //
1 kommentar/er
2011-04-19 / 19:06:30

Vinst på flera nivåer

Jag är helt slut i kroppen efter 8 timmars jobbande, men det är så skönt att använda kroppen och veta att man behövs! Idag har jag mestadels rensat rabatter och agerat chaufför, i ett väldigt härligt väder bör tilläggas :)

Blev bara bättre när jag kom hem, jag hade fått paket från ILOVEMYLAPTOP eftersom jag vann den där tävlingen som jag skrev om, den som Alexandra höll i. Passade min dator perfekt! :D

Tänker på dagen och vad bra jag har det, under tiden lyssnar jag på ett bra album (som i alla fall jag blir väldigt glad av!).Bild på håret var det någon som ville se, och hej fräknar! Jag har saknat er.

Kategori: Allmänt //
17 kommentar/er
2011-04-18 / 19:05:34

Överskattad undersökning

Här har vi någon som är trött! Dagen började 05.45, jobbade 07.00 - 16.00, vilket faktiskt gick bra även om jag har träningsvärk i hela kroppen just nu. ;)
Uppehåll 12-14 för lunch samt hälsoundersökning (vilket jag behöver för au pair-jobbet), den senare kändes som ett skämt.

När jag ringde och bokade tid för några veckor sedan var det inga frågetecken, det var helt klart att jag skulle ha en hälsoundersökning. Frågade även efter priset och kvinnan i telefonen svarade att det borde ligga ungefär på 300 kr.
När jag kommer dit idag vet ingen vad det är för hälsokontroll de ska göra, läkaren frågar mig till slut om jag har några sjukdomar, om jag legat på sjukhus någon gång och om jag har några allergier. Lyssnar sedan på hjärta och lungor, och så mäter han mitt blodtryck. Sedan får jag göra ett blodprov för blodsockret, och så är jag klar.

Priset? 625 kr. För en jäkla papperslapp med två rader text och en underskrift på, helt sjukt.
Nåja, nu har jag den biten klar i alla fall. Mindre än en månad kvar tills jag åker nu..!

Kategori: Allmänt //
7 kommentar/er
2011-04-17 / 10:06:46

Slutfas?

Sedärja, internet ville verkligen inte fungera igår så det vart varken plugg eller annat - spelade Sims hela dagen i princip. :p

Jag har hostat som en galning de senaste dagarna, och igår satte det igång rejält. Läste att man hostar för att få ur sig bakterier så förhoppningsvis är jag i slutfasen av det här. Ska ju jobba imorgon-torsdag och det blir inte lätt om jag ska behöva hosta hela tiden.

Jag som ska på hälsoundersökning imorgon, hur fungerar det om man är sjuk?

Kategori: Allmänt //
5 kommentar/er
2011-04-15 / 19:18:30

I need some kind of improvement

Jag måste vanligtvis ha någon lugn musik på i bakgrunden när jag pluggar, typ pianomusik. Inga texter, ingen sång, bara mjuka toner.
Men - både igår och idag lyssnade jag på Katy B när jag pluggade, och det fungerade verkligen hur bra som helst! Jag fick in något slags flyt där, helt otroligt. Tack Sanna för det suveräna tipset!Spotifylänk

Katy B - Broken Record (DJ Fresh Future Jungle Mix)
Katy B - Katy On A Mission
Katy B - Go Away
2011-04-14 / 19:34:03

Belöning i form av kläder

Jag belönade mig själv med lite kläder från H&M, har inte köpt mycket sådant på ett tag nu utan hållit hårt i slantarna - men lite måste man ju unna sig, eller hur? Får rätt mycket för pengarna ändå så jag känner mig nöjd.

Pga en vara ur conscious collection får jag vänta på beställningen till början av maj - men det är ju ganska perfekt egentligen.
är jag förhoppningsvis ska jag vara klar med IT-uppsatsen!

Kategori: Allmänt //
4 kommentar/er
2011-04-14 / 16:36:56

Fast i teorin

Jag har suttit i två timmar och antecknat på papper vilka delar som ska finnas med i min uppsats (av någon anledning känns det alltid så bra att ha sånt på papper), och jag har även kört fast totalt på teoridelen.

Antingen var det väldigt länge sedan jag skrev en teoridel till en uppsats eller så är mitt minne inte det bästa (jag tror det är en blandning), för jag kommer inte ihåg alls vad denna del ska handla om.
Som tur är finns det ett forum för alla som läser IT-kursen, så jag har startat en liten tråd där som handlar om just detta.

Om någon smart person läser detta, någon som kan förklara för mig vad det är jag ska skriva, så blir jag jätteglad om denna någon skriver en rad!

Kategori: Allmänt //
2 kommentar/er
2011-04-14 / 11:19:38

Kråksång

Lika hostig idag, halsen kliar som sjutton.
Kom på mig själv med att nästan svara i telefonen när det ringde, men stannade som tur var halvvägs och funderade på vad jag höll på med - jag låter inte som mig själv just nu, kraxar som en kråka. Imorgon är det jobb igen så då vore det bra om jag åtminstone har lite röstkapacitet kvar, så ska försöka spara lite på rösten. :p

Och det är så fint väder ute, jag velar mellan att gå ut och att stanna inne - känns som 50% chans att jag blir bättre om jag får lite frisk luft, samtidigt som jag är orolig över att det ska göra mig sämre...

Kategori: Allmänt //
4 kommentar/er
2011-04-13 / 17:11:19

Hostig dag

Så har jag jobbat lite idag med, och klippt mig. Fick en jättejobbig hostattack inne hos frisören, måste fått hår i halsen eller något för det kliade verkligen galet mycket. Visserligen hostar jag lite nu ibland med, men inte så där mycket. Hujedamig.

Blivit meddelad att jag får jobba fyra dagar nästa vecka + fyra dagar veckan därpå - jättebra!
Sedan är det faktiskt inte så jättelångt kvar tills jag åker till Tyskland, det är lite blandade känslor ang. det. Både "JAAAA, snart åker jag!" och "men inte kan väl jag..?". Fast det ordnar sig ju, såklart! It always does.

Kategori: Allmänt //
4 kommentar/er
2011-04-12 / 14:08:11

Att börja

Hahaha, jag som varit inställd på att IT-uppsatsen skulle innehålla 15 000 ord, så läser jag instruktionerna en gång till och inser att det är tecken.

Då blir det lite lättare i alla fall!

Ämnet jag tänkt välja var Internetutbyggnad, vilka problem det finns med detta och hur man skulle kunna lösa dem - men det är svårt att hitta information så jag funderar på att byta till ett annat ämne.
Kanske ska jag skriva om hur man bygger en egen dator istället?

Oavsett är detta en uppgift jag inte ser fram emot, jag har gjort framsida och börjat planera uppsatsen lite men än har jag inte fått tummen ur och faktiskt börjat...
Hur som helst är jag övertygad om att det går undan bara jag börjar. Början är alltid svårast!

Kategori: Allmänt //
10 kommentar/er
2011-04-12 / 13:20:06

Halsont

Det var väl det jag trodde - halsen känns ännu värre idag. Imorse kunde jag inte ens svälja, det har i alla fall gått bort nu så lite bättre känns det faktiskt.
Köpte lite glass som jag tänkte försöka bota halsen med, skulle det inte funka så är det tur att det är god glass i alla fall. ;)

Jag har jättekänslig hals, när jag blir sjuk så börjar det alltid med halsen och sprider sig sedan vidare. Brukar bli ordentligt sjuk minst en gång varje vår, så det kanske är dags nu *peppar peppar*.

Någon som har ett bra tips mot halsont?

Kategori: Allmänt //
2 kommentar/er
2011-04-11 / 18:03:22

Hemma igen

Nu är jag hemma igen, efter en jättemysig och bra helg. Blev inte så mycket åka runt i Stockholm utan mest slappande på hotellet, lite kikande i affärer och god mat.

Vi bodde på Rica Hotel Stockholm (ligger precis bakom Drottninggatan, vi hade utsikt över den från vårat fönster), jättefint rum och trevlig personal.
Hotellfrukosten var ingen besvikelse, den åts i en vinterträdgård liksom mellan byggnaderna inne på hotellet (svårt att förklara), och det fanns så galet mycket gott att äta av. Jag åt nog för två, haha.

Tisdag, onsdag och fredag är det jobb som gäller - spara ihop lite pengar inför Tyskland tänkte jag.
För nuvarande känns min hals lite sönderriven men det är förhoppningsvis något som går över, jag vill inte bli sjuk nu när våren verkligen kommit igång!

Kategori: Allmänt //
2 kommentar/er
2011-04-09 / 12:22:00

Tidsinställt - Won't stop til it's over

Lite musiktips, självklart plockat från Greek.

Den andra videon är lite annorlunda, tydligen tog det fyra månader innan den var klar - då tog man några bilder varje helg under denna tid och klippte sedan ihop.

Spotifylänk

The Temper Trap - Sweet Disposition
Jupiter One - Countdown
2011-04-08 / 20:12:24

En helg i Stockholm

Imorgon drar jag och pojkvännen (usch vad jag hatar att skriva så, men han får vara anonym) till Stockholm över helgen - ska bli jättekul men blir alltså troligen inte så mycket uppdateringar.

Vilket det ju i och för sig inte har varit på hela veckan, jag har inte haft någon lust eftersom jag haft saker att göra varje dag. Många ber om förlåtelse för dålig uppdatering (även jag har gjort detta tidigare) men jag tänker inte be om ursäkt för att jag har ett liv utöver bloggen. Kaxigt, eller hur! ;)

Nu ska jag se sista avsnittet av säsong 2 i Greek, tillsammans med några mackor och lite te - jag är hungrig!

Kategori: Allmänt //
5 kommentar/er
2011-04-08 / 15:40:11

Feng Shui

Var på en föreläsning igår där de pratade lite om feng shui (vilket är ett svårförklarat begrepp, mer om feng shui finns att läsa här för de nyfikna), och jag fick en sådan lust att göra om mitt rum igen.

Lite nya färger, inspirerande tavlor, bra förvaring - en miljö där jag känner att jag får inspiration och skaparlusta helt enkelt.

Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er
2011-04-06 / 21:38:46

Naturelle

Hur kommer det sig att när man bestämt att man ska köpa lite saker så kommer man inte hem med något? Jag kanske hade otur. Ett nagellack, lite godis och ett nytt balsam var vad jag fick med mig hem i alla fall.

Nu har jag kört en till sista-tvätt med schampoo och testat nya balsamet, Naturelle Soft Honey (vilket verkligen luktar honung, men det kan jag leva med). Det innehåller veteprotein, tänkte att det kanske skulle vara något för mitt hår (vad jag har förstått enligt forumen på lockig.se så ska det vara bra för hårtyper med tunna hårstrån (vilket jag har).
Får se om det funkar eller inte!


Kategori:
5 kommentar/er
2011-04-05 / 11:28:05

Borta

Idag drar jag till stan för att träffa en kompis och, förhoppningsvis, köpa lite nödvändigheter.

Ciao!

Kategori: Allmänt //
5 kommentar/er
2011-04-04 / 15:52:42

Hair in progress

Det var ett tag sedan jag skrev ett no poo-relaterat inlägg, jag har mina anledningar till det.

Jag köpte ju ett nytt balsam för att jag inte tyckte mitt gamla (coop x-tras balsam) gjorde något resultat, men jag har varit nyfiken på Barnängen Creme Volym Balsam ett tag nu.
Köpte detta balsam och tvättade med. Upplevde dock att håret blev fett på vissa ställen, det var svårt att tvätta ur. Kom på att jag kanske hade något skit i håret som behövde tvättas bort med mitt sista-schampoo, så jag tvättade med det imorse och tvättade sedan med detta balsam direkt efteråt.
MEN det är fortfarande ett ställe som känns flottigt!

Jag vet inte om det är för tungt för mitt hår eller vad det är, såhär dåligt fungerade i alla fall inte de andra balsamen jag testat. Kanske är det mer lämpligt att använda som vårdbalsam?

För övrigt börjar jag ledsna på min frisyr, hade tänkt spara ut men jag tror jag klipper det kort igen. Luggen har jag velat fram och tillbaka över (snedlugg eller hellugg?), men som det är nu får nog helluggen stanna ett tag till.No Poo-rdlista

Sista-schampoo - Innan man börjar med balsammetoden måste man tvätta ur alla mineraloljor, silikoner och andra ämnen med ett schampoo - eftersom balsam inte klarar av att tvätta bort det.
På lockig.se finns en lista med godkända schampoon, själv använder jag mig av Coop X-tras schampoo.

Balsam - Nästa gång man tvättar håret ska man göra det med ett balsam, vilket kan vara lite knepigt eftersom ett balsam inte löddrar som ett schampoo gör och därför inte känns lika drygt.
Lockig.se har en lista över godkända balsam, man kan behöva pröva sig fram för att hitta ett som fungerar för just sin hårtyp.

Vårdbalsam - Ett lite mer vårdande balsam som kan lämnas i håret efter tvätt. Ett alternativ är att ha i lite honung i sitt tvättbalsam för att göra det mer vårdande.

Kategori:
11 kommentar/er
2011-04-03 / 12:13:19

Åtta saker om mig själv

Blev utmanad av Lovisa, utmaningen går ut på att man ska, som rubriken lyder, berätta åtta saker om sig själv och sedan skicka vidare utmaningen till åtta andra bloggare.
Här är mina!

- Jag är lättskrämd och en smula paranoid. Att inte se skräckfilmer är ett medvetet val, jag blir helknäpp i huvudet av att se sånt. Får jag för mig att det ligger en orm i min säng mitt i natten måste jag tända lampan och försiktigt lyfta på täcket för att försäkra mig om att det inte är några ormar där (har aldrig hittat någon).

- Jag tycker om ordning. Var sak ska ha sin plats - så är det bara. Tror att detta är anledningen till att jag alltid gillat matematik, inte just att räkna men att man måste ha ordning i papperna och skriva tydligt för att man ska kunna gå tillbaka och se hur man gjort.

- Jag har aldrig varit full. Aldrig smakat alkohol heller, för den delen (då är öl och vin borträknat, sådant smakade jag som liten pga nyfikenhet). Den där "coola" grejen med att gå ut på krogen för att ta en öl och sedan inte minnas något av vad som hänt, den har jag aldrig fattat. Jag vill inte ha sånt gift i min kropp.

- Jag är perfektionist. Små detaljer som inte ser ut som de ska retar mig, jag vill att allt ska se perfekt ut. För att inte tala om håret! Jag är sjukt petig med mitt hår.

- Jag har svårt att använda trendiga kläder. Jag vill sticka ut lite från mängden, därför dissar jag nästan alltid de nya, stora trenderna (fransar, nitar, jeansleggings - you name it). Tror detta är någon osäkerhet som hänger kvar från högstadiet då jag kände ett behov av att sticka ut, så detta blir det ändring på.

- Jag skriver alla inlägg i html-redigeraren. Radbrytningarna i "vanliga" textredigeraren här på blogg.se slutade fungera, jag ledsnade och skriver alla inlägg i htmlformat istället. Bra övning med kanske?

- Jag dricker inte läsk och saft. Istället dricker jag ett stort antal glas vatten varje dag, vanligt hederligt kranvatten (jag kan inte med kolsyra).

- Jag kan nog framstå som en fördomsfull person. Jag har hellre några äkta vänner än flera falska, därför är jag tydlig med vilka personer jag gillar resp. inte gillar. Vill inte slösa energi och tid på någon som ändå inte är värd det, utan säger i princip upp bekantskapen med denna person.

Jag utmanar följande bloggare:
Jennie, Sandra, Sanna, Kim, Tsukii, Gabbi, Becca, Sofia.

Kategori: Allmänt //
15 kommentar/er
2011-04-02 / 16:05:32

Skrivbordsunderlägg - April

Wao, april är här!
Det fick bli något enkelt och stilrent, med citatet enjoy when you can, endure when you must.Klicka på bilden för att se större!
Jag har använt mig av ett pattern från ZeBiii, och citatet hittade jag på Quotegarden.
Typsnitten heter Miss, Caviar Dreams och Technicality (alla hittade på dafont.com).
2011-04-02 / 13:18:12

Dagar

Yes! Fått godkänt på fjärde uppgiften i Webbdesign, nu ska jag "bara" få klar sista uppgiften (måste börja på IT-uppsatsen snarast). Visserligen skulle jag kunna lämna in den som den är nu men då får jag endast Pass som betyg, jag vill ha Pass with distinction... Pet, jag vet.

Dagarna jag varit borta har varit jättebra, gav mig faktiskt på att klippa pojkvännens hår och det blev hyfsat bra för att vara första gången jag klipper någon förutom min egen lugg (nu behöver han inte boka klipptid, haha).
Nästa helg drar vi till huvudstaden, det ser jag fram emot!

Kategori: Allmänt //
1 kommentar/er
2011-04-01 / 16:54:00

Tidsinställt - Projekt födelsedagskort

Efter att ha suttit med pappersspint upp till öronen i mer än två timmar blev jag äntligen klar med kortet, och inte är det väl något extraordinärt. Inte ser det ut att ha varit så tidskrävande i alla fall!

Till mitt försvar kan jag säga att jag försökte mig på en ny teknik, jag följde en tutorial om hur man gör "pop out"-kort och det var inte så lätt som jag först trodde.

Några halvtaskiga bilder, hoppas man ser vad det är i alla fall. :p
Sen måste jag ge lite cred till syrran, det var hennes pappersresurser jag använde mig av (med tillåtelse faktiskt).