2011-12-31 / 18:48:00

2011 ut, 2012 in

Jag är väl inte ensam om att reflektera över det gångna året en dag som denna, hur mitt 2011 har varit och vilka förhoppningar jag har på 2012.

2011 har jag...

- rest helt själv för första gången, bott med en helt främmande familj i en vecka
- haft ett riktigt roligt sommarjobb där jag stortrivts - en rolighet som varat fram till jul
- gått på x antal intervjuer som vilken annan arbetssökande som helst, vilket resulterat i...
- praktikplats på ett hotell med restaurang, där jag...
- träffat så många intressanta nya människor

2011 har varit ett utvecklingens år, vad är mina förväntningar på 2012?

- förhoppningsvis ett år där jag utvecklas ännu mer
- jag får ett fast jobb, så att jag kommer närmre eget boende och egen bil
- ett riktigt roligt år där jag träffar nya människor och får upplevelser för livet (bara bra såklart)

och så vill jag se tandställningen försvinna för gott någon gång inom det första kvartalet, tack.

Gott nytt år!
2011-12-30 / 12:05:00

Tall in person, small in heart

Eftersom jag är borta på praktik under i stort sett hela dagarna är det inte mycket dagsljus kvar när jag kommer hem, och om jag dessutom spenderar två-tre timmar på att göra klart en teckning finns endast kasst ljus från lampan att tillgå (jag skulle så gärna vilja ha en skanner!). Därav dålig färgåtergivning på denna skiss, som sedan fått agera provfärgläggning.Den färdiga teckningen tappade ju så klart lite karaktär efter att ha blivit kalkerad mot fönstret (ett ljusbord skulle inte heller vara helt fel), men jag är rätt nöjd med den ändå. Jeansen är egentligen ljusblå och skorna är inte svarta utan mörkt rödbruna.
Men annars, en väldigt bra teckning - och eftersom det var ett tag sedan jag gjorde klart en känns det extra bra! Riktigt nöjd med toppen och dess veck, samt händerna som blev precis lagom graciösa.(För er skarpsynta kan jag avslöja att texterna på den första bilden kommer ifrån Lady of the sunshine, som också är namnet på bandet, och någon låt av Benjamin Francis Leftwich.
Texten på den klara teckningen är något jag skrev för att jag var så ivrig att göra highlights på bilden med gelpenna. ;D)
2011-12-29 / 18:25:02

Red furious

Jag köpte mig en vit gelpenna förra veckan, jag har sett att flera konstnärer här i bloggvärlden använder dem för att göra ljuspunkter i teckningar och ville göra ett försök. Pennan hittade jag på en konstbutik för ca 30 kr.Dessvärre är jag väldigt osäker på skuggor och ljuspunkter och därav lite feg med att använda både mörkare pennor och den nya gelpennan. Men det kommer väl! ;)
Förrresten är håret färglagt med en av mina nya ProMarkers, jag brukar vanligtvis inte dras mot rött men den här har en finfin nyans, och går under namnet ruby. :)
2011-12-28 / 19:58:38

Stilleben i förändring

Byrån i mitt rum har blivit något av en samlingsplats för fina saker, ett stilleben som ständigt förändras och alltid är lika trevligt att se på.Den skarpsynte känner säkert igen en av prylarna, som jag skrivit om förut. Jag har nämligen en helt fantastiskt fin pojkvän som gav mig silverrenen i julklapp. Den som jag så gärna ville ha men inte riktigt vågade önska mig ni vet?
Jag blev galet glad när jag öppnade paketet!Han passar verkligen in perfekt med sin lilla nallebjörnskompis på ryggen. Halsduken får sitta kvar till våren så han inte förkyler sig. :)

Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er
2011-12-26 / 18:27:33

Bon Iver - I can't make you love me

En liten låt så här på juldagen, som jag lyssnar på medan jag provar mina nya ProMarkers.

2011-12-24 / 10:00:00

God jul!

Jullov blir det inget för mig i år, men jul är det likväl ändå. Ta hand om er!


Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er
2011-12-23 / 20:26:06

Bidrag i konsttolkartävling

Åh, vilken rolig sida jag precis hittade! Det är en massa bidrag till en tävling där man skulle göra en egen tolkning av ett, eller flera, konstverk. Här är några av mina favoriter, tolkning överst och originalet nedanför, så ni kan jämföra:Sybille de Chavagnac har tolkat The Kiss, av Gustav Klimt
Seth Johnson tolkade ett av Van Gogh's självporträtt
Katie Jackson's tolkning av Composition With Red, Blue and Yellow, av Mondrian,
Sybille de Chavagnac tolkade även Vermeer's Flicka med pärlörhänge
Julio Cesar León Peña tolkade Venus, av Botticelli,
Joshua Louis Simon har tolkat Van Gogh's Bedroom in Arles
Annie-Claude Généreux har tolkat Auguste Rodin's The Thinker,
och slutligen Justine Rioufrait's tolkning av Vermeer - The Milkmaid


Klicka dig in på Booooooom's hemsida du också, och se några av de andra bidragen!

Jag hittade även några riktigt fina originalmålningar som jag vill dela med mig av (för att se konstnärens namn, håll bara muspekaren över någon av målningarna). Kolla!

2011-12-19 / 21:03:54

Telling is accepting

Julfesten, vad ska man säga? Vilt, men så var det min första officiella utgång också (sist jag var på något festliknande var ett disco i högstadiet, haha). Kul var det hur som helst, finns så mycket sköna människor där jag har praktiken. Alla är på samma nivå, och humorn är... skruvad kan man väl säga, så jäkla skön. :)

Lite Gleemusik får ni av mig denna måndagkväll. Sov gott, det tänker jag göra!(Och efter lite letande måste jag dela med mig av originalet också, denna gången kunde inte glee klå det:)Uppdatering: Nu har jag lyssnat, tittat förundrat på och ritat till denna fantastiska musikvideo säkert 10-20 gånger. Jag ledsnar verkligen inte, den är helt otroligt fin och bra.Telling is accepting?
2011-12-16 / 12:02:44

Julfest och jojoba

Funderar starkt på att ta med mig ritblocket på bussen, eftersom jag aldrig tycks hitta tid till sådant nuförtiden. På söndag är det personalfest på hotellet, jag har lyckats skaffa mig ett rum där så jag slipper gå upp så satans tidigt morgonen därpå (jobbar 8-16). Julklappar har vi fått med, en finfin kockkniv!

Jojobaolje-mysteriet är löst - jag hittade mig en flaska på en hälsobutik igår. 205 kr stod det på lappen men när expediten läste in varan i kassan var det plötsligt 345 - troligen hade priset höjts. Tur som man har fick jag flaskan för 205 ändå :)

Kategori: Allmänt //
1 kommentar/er
2011-12-11 / 13:24:10

Hårnung

Första honungstvätten genomförd, man masserar in honungen i torrt hår vilket inte var det lättaste eftersom mitt hår är ganska tjockt. Sedan klibbade honungen fast rätt bra så det tog en stund att massera in honung överallt, men när jag sedan sköljde försvann honungen fort. Enligt June kan det kännas lite konstigt i början, som att man inte fått bort all honung, men det ska bli bättre senare - jag håller med om att det känns lite ovant. ;D

Min hy mår jättebra på sommaren men på vintern blir jag fort torr, speciellt i pannan. Jag har gjort honungsmask några gånger vilket återfuktar, sedan har jag aloe vera-gel på det. Problemet är att jag blir torr ändå, och hudkrämen jag använder just nu (ICA's oparfymerade sensitive skin lotion) innehåller mest vatten. Jag har funderat på jojobaolja ett bra tag, det är en av ingredienserna i mitt fantastiska läppcerat som är väldigt mjukgörande - men vart jag än letar är jojoban slut i lager! Fler än jag som har panik över vintertorr hud kanske? ;)

Kategori:
5 kommentar/er
2011-12-10 / 22:39:33

Inspiration

Jag känner mig jäkligt inspirerad just nu, både av Ingrids fantastiska paketinslagningar och June's nya hårtvättartips - samtidigt som jag bara vill rita rita rita. Fast ritandet hinner jag inte med just nu. Inte paket eller tvätt heller för den delen (åtminstone är håret redan nytvättat så jag får vänta med experimenten).

Och tredje säsongen av Glee, som jag ska kika lite på nu, är ju inte direkt oinspirerande heller!

Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er
2011-12-09 / 20:25:52

Söt som honung

Ääääntligen är veckan slut och helgen här! Jag har gått i sömnen i princip alla nätter veckan som varit; hittat mitt täcke på skrivbordet, vaknat med strumpor på och uppsatt hår (jag somnar aldrig så). Men nu väntar en god natts sömn, jag får sova ända till kl 8 innan det är dags för lite arbete i butiken!

Genomfört ännu en bikarbonattvätt, jag tror jag börjar få in rutinen nu. Sedan en honungsmask i både ansikte och på händer, jag blir nämligen så galet torr nuförtiden (både av kylan och disken på praktiken). Bara att kleta på honung och låta det sitta ett tag, man blir galet len och fin.

Kategori:
2 kommentar/er
2011-12-07 / 19:17:32

Triss i gammalt

Jag har inget nytt att komma med, skriver jag så handlar det mest om no poo eller någon ny illustration jag gjort. Jag glömde helt bort mina gamla illustrationer som jag börjat visa!Teckning från 2009, som synes (jag skulle verkligen behöva sätta datum på alla mina teckningar, men allt eftersom tiden går och jag blir bättre på att rita tar en teckning längre och längre tid att färdigställa. Så jag ser det som något positivt istället!). Inne i min mest intensiva mangaperiod och jag ritade i stort sett varje dag (ofta under lektioner i skolan, jag lyssnar bättre när jag ritar under tiden). Den här teckningen blev visst aldrig klar men jag gillar den fortfarande! Håret rör sig så härligt. :)Här är en lite äldre teckning som tyvärr saknar datum, men jag vet att den tecknades någon gång 2008-2009. Färgerna syns knappt och det är fult redigerat nere i ena hörnet, men vi struntar i det för nu, okej? ;)
Hur som helst är det en av mina bästa mangateckningar, även om anatomin har brister här och var. Min syster fick sitta modell på ett badlakan för att jag skulle kunna rita av vecken för klänningen så den är i alla fall någorlunda realistisk. ;)Och så dagens sista teckning, även denna ofärdig (jag har massvis av ofärdiga). Jag ritade denna under en lektion om arbetsmiljö och säkerhet vet jag, på baksidan av ett informationspapper jag fått till kursen. Låter nog lite oansvarigt men jag gör faktiskt inte sånt hela tiden! ;)
2011-12-03 / 20:25:48

Mer praktik, mer bikarbonat

Praktiken är slut för den här veckan, jag jobbade kvällspass 14-22 vilket passade mig bra mycket bättre än 8-16 (jag är ingen morgonmänniska direkt) - men det var så klart stressigt ändå. Julbord med tallrikar in och ut ur köket, och fort ska det gå! Mina fötter har repat sig nu i alla fall, men jag vågar inte testa mina andra skor än - kör på ergonomiska praktikskorna hela tiden. ;)

Ännu en bikarbonattvätt är gjord, jag planerar att köra en sådan en gång i veckan, på helgerna när jag verkligen har tid. Resultatet blev ju så himla bra sist så det här fortsätter jag med!

Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er