2011-02-28 / 22:37:05

Första balsam-tvätten

I förr går tvättade jag håret med mitt sista-schampoo, och ikväll var det dags för första balsam-tvätten!
Håret känns lite konstigt/inte riktigt rent närmast hårbotten just nu, men jag skulle tro att detta beror på att jag inte lärt mig balsam-tekniken ännu.

No Poo-rdlista

Sista-schampoo - Innan man börjar med balsammetoden måste man tvätta ur alla mineraloljor, silikoner och andra ämnen med ett schampoo - eftersom balsam inte klarar av att tvätta bort det.

På lockig.se finns en lista med godkända schampoon, själv valde jag att testa Coop X-tras schampoo eftersom det är så pass billigt. Eftersom alla har olika hårtyp är det inte säkert att detta schampoo passar just mig,och då har jag inte lagt en massa pengar på ett schampoo jag inte kan använda.

Balsam - Nästa gång man tvättar håret ska man göra det med ett balsam, vilket kan vara lite knepigt eftersom ett balsam inte löddrar som ett schampoo gör och därför inte känns lika drygt.

Lockig.se har en lista över godkända balsam.
Jag använde mig även här av Coop X-tras version av balsam (samma orsak, skulle jag behöva byta gör det inte ont i plånboken).

Ugly Phase - Första tiden med balsammetoden, innan hår och hårbotten vant sig vid alla gottiga ämnen i balsamet, är det vanligt med en s.k. Ugly Phase - vilket betyder att håret kan kännas lite fult/flottigt.
Hur länge denna fas håller i sig är individuellt.

Jag har använt mig av Junes inlägg om No Poo, all cred till henne som gör det här så lättförståeligt!

Kategori:
3 kommentar/er
2011-02-28 / 10:01:00

No Poo

Min hårbotten har varit konstant torr sedan jag gick i åttan, vilket är mer än 5 år sedan nu. Småsår i hårbotten vilket har lett till sårskorpor, väldigt feta partier på andra ställen och känslan av att vara smutsig har hängt med genom de här åren, och nu har jag fått nog.

No Poo?

Jag har läst flera intressanta inlägg om fenomenet No Poo, vilket är en förkortning för No Schampoo (det har inget med bajs att göra, haha).
Principen är att använda schampoo så lite som möjligt, eftersom många sådana sorter innehåller ämnen som är skadliga för både hår och hårbotten. Dessa ämnen gör inte håret rent utan snarare beroende av schampoo vilket gör att ju oftare man tvättar håret, desto flottigare/smutsigare blir det.

June har en jättebra blogg som tar upp just det här fenomenet, vad balsammetoden är och hur det fungerar, samt jättebra bilder på hur hennes hår förändrats - från risigt skatbo till ett följsamt hårsvall.

Under åren som gått har jag testat en hel massa schampon utan att märka någon skillnad, mina förbannade sårskorpor hänger fortfarande kvar på huvudet - så nu blir det balsammetoden för mig.
Jag kommer publicera bilder på mitt hår under processens gång samt såklart beskriva vad jag känner för skillnader - och det vore kul om någon annan ville göra samma sak med mig, så man kan jämföra.

Är du med?

Kategori:
15 kommentar/er
2011-02-27 / 12:36:00

Serier i all ära

Har diskuterat lite med Jennie om serier, vilka som är kul att se och vilka som känns mest onödiga. Tänkte därför göra en lista på serier jag sett, vad jag tycker om dem och sedan en lista på serier jag nästan måste se för att de verkar så intressanta.

Serier jag sett/följer just nu:

Life as we know it är en amerikansk TV-serie som handlar om Dino, Jonathan och Ben under deras highschooltid, de "typiska" tonårsproblemen dyker upp - kärlek, vänskap, fester, skola, jobbsökande osv. Till skillnad från så många andra ungdomsserier utspelar sig denna serie främst från dessa tre killars synvinkel, och filmas dessutom på ett speciellt sätt. Kelly Osbourne har en av de stora rollerna, värt att kolla upp!

Tyvärr sändes denna serie på samma tider som OC m.fl., vilket gjorde att tittarsiffrorna inte blev tillräckligt höga - och lades därför ner efter bara 13 avsnitt. Endast 11 av dessa sändes medan de två sista finns på dvd:n tillsammans med en massa extramaterial.
The secret life of the american teenager handlar om 15-åriga Amy som blir gravid av misstag och nu vet hon inte om hon ska behålla barnet eller inte. Samtidigt händer en massa saker runtomkring som påverkar hennes beslut.
För att vara ärlig började jag se den här serien just för att jag tyckte den var så fjantig och naiv, nästan skrattretande ibland. Den är inte den bästa serie jag sett, men den är helt klart sevärd.

Serien har vunnit flera priser, och den fjärde säsongen kommer sändas i USA sommaren 2011.
I Ghost Whisperer följer vi Melinda Gordon som kan se spöken och tala med dem, och hennes uppdrag är att hjälpa dem med ouppklarade uppgifter så att de kan gå in i ljuset och finna ro.
Själv kan jag tycka att vissa avsnitt är riktigt kusliga medan Jennifer Love-Hewitt har en förmåga att "överspela" så att det ser riktigt tillgjort ut. Utöver detta är det en helt klart sevärd serie.

Det allra sista avsnittet sändes i maj 2010 i USA, och totalt har det blivit 5 säsonger av serien.
Glee är en amerikansk dramakomedi-serie som handlar om ungdomarna i showkören New Directions. Dessa ungdomar repeterar musiknummer samtidigt som de måste ta itu med förhållanden, sexualitet och även sociala problem (att vara med i showkören gör en inte till skolans populäraste elev, utan de får utstå skällsord samt en och annan isdryck kastad i ansiktet).
Trots dessa problem och konstiga situationer är det en riktig feel good-serie med bra musik och hög igenkänningsfaktor, i alla fall i mitt tycke.

Serien har fått mycket bra kritik och även blivit nominerat till flertalet priser, däribland 19 Emmy Awards, 4 Golden Globe Awards, 6 Satellite Awards - och 57 andra utöver dessa.
Fox har köpt upp en tredje säsong, så vi lär få se mer av Gleegänget!
Greek (GRΣΣK) är, precis som Glee, också en amerikansk dramakomedi-serie.
Serien utspelar sig i Ohio, där de flesta av karaktärerna är medlemmar i någon studentförening med grekiska namn (därav namnet på serien). Huvudkaraktären heter Rusty och har precis börjat college där hans syster också går, och han vill gå med i en studentförening. Man får följa honom och andra ungodmar i en rad knäppa händelser som uppstår när studentföreningarna antingen ordnar fester med varandra eller utsätter varandra för diverse skämt.
Jag kommer ofta på mig själv med att antingen fnissa hysteriskt eller kämpa mot tårarna, för serien är väligt rolig samtidigt som de lite mer seriösa delarna känns så äkta.

Den fjärde och sista säsongen av Greek har precis börjats sändas i USA.
The Pacific är en miniserie producerad av Steven Spielberg och Tom Hanks, och som namnet antyder utspelar den sig under Stillahavskriget.
Serien är uppdelad i 10 avsnitt där varje avsnitt är ca en timme långt, och det är mycket händelserika avsnitt. Jag har ett stort intresse för andra världskriget så denna serie tycker jag är intressant att se, även om jag verkligen inte kan titta hela tiden p.g.a. alla brutala händelser.

Man har räknat ut att The Pacific kostade ca 150 miljoner dollar, och det krävdes 4000 jobb under den 8 månader långa inspelningen. Serien har nominerats till 23 Emmy Awards.

Serier jag vill se:

Band of Brothers
Sett något avsnitt av denna serie när jag var yngre, och eftersom jag är väldigt fascinerad av andra världskriget känns det som ett mindre måste att se den.
Ross från Vänner har en roll.

Skins
Namnet på den här serien tycks poppa upp hela tiden, jag vill veta vad jag missat!

Källor jag använt mig av:

- Life as we know it
- The secret life of the american teenager
- Ghost Whisperer
- Glee
- Greek
- The Pacific

Någon som har någon annan bra serie att dela med sig av? :)

Kategori: Tips //
6 kommentar/er
2011-02-26 / 10:43:27

Något stort

Jag har velat fram och tillbaka över hur jag ska berätta det här, när jag ska berätta det och vad exakt jag ska skriva.
Någon kanske minns det här inlägget? Var väl ingen som riktigt fattade vad det handlade om, men det var inte meningen heller. Hur som helst handlade det om samma sak - en stor ny utmaning som inte liknar något jag tidigare åtagit mig.

Den 15:e Maj i år åker jag till Tyskland för att jobba ett år som au pair.

Jag ska bo hos en tysk-svensk familj med tre barn, de pratar flytande svenska men jag ska ändå lära mig språket (en del av avtalet för en au pair i Tyskland). Jag får åka hem med några månaders mellanrum och jag får ha vänner på besök.

Av någon anledning har jag inte vågat berätta det för så många än och tycker det är jättejobbigt om en vän/familjemedlem berättar det utan att jag får säga det själv - för att jag inte riktigt fattat att det kommer hända.
Flygbiljetten är bokad och kontraktet är skrivet, men jag har hållt inne med det för bloggen i säkert en månad för att jag inte vill ta ut glädjen i förskott ifall det händer något. Fast som Clara skriver, varför ska det vara så konstigt att glädjas åt något innan det hänt?

Så, nu vet ni. Jag ska till Tyskland!

Kategori:
9 kommentar/er
2011-02-25 / 21:25:23

Copyright - nödvändigt men trist

För några veckor sedan gjorde jag klart den andra uppgiften i webbdesign, att skriva om copyright. Jag slarvade mig igenom uppgiften eftersom den var heltrist, och har spenderat de senaste dagarna med att fasa inför betygsättningen.

Gissa om jag blev förvånad när jag fick godkänt på den?
Måste ha klarat den gränsen med minsta möjliga marginal, haha.

Kategori: Allmänt //
4 kommentar/er
2011-02-25 / 18:24:21

Frågestund: svar

Hur går det med skolan? Känner du att du lär dig något?
Har du nå planer på att plugga nå mer när du är klar med det du läser nu?
Distansstudierna går bra, jag är klar med 3 uppgifter av 5 i båda kurserna och eftersom de båda slutar i juni så har jag gott om tid på mig att göra klart. Det har varit lite krångel med grundkursen i webbdesign (kommer ni ihåg?) men nu känner jag att det kan ha varit en nödvändig press för mig, för att inte tala om att jag lärt mig att vara ute i bättre tid.

Jag har ju haft planer på att söka till Interaktionsdesign på Nackademin, men saker har minst sagt kommit i vägen så det tar nog något år innan jag satsar fullt ut på det.
Kanske blir det en distanskurs snart igen, är lite sugen på att läsa kreativt skrivande. :)

Ska du ha egen domän snart?

Haha mjaa, det har jag ju velat haft ett tag nu. Har dock inte orkat sätta mig in i hur man skaffar sig den där domänen, dessutom känns det väldigt "bloggigt" att skaffa egen domän av någon anledning - och jag som alltid ska vara tvärtemot vill inte vara en i mängden (fast jag utmärker mig väl ganska mycket sämre bland .blogg.se-arna ;) )

Tips på hur man förbättrar sin bloggdesign?
Vad är ditt drömjobb?
Vad skulle du göra om du vann 1 miljon?
Favoritprogram på tv?

Försök hålla det så enkelt som möjligt och bygg på utifrån det. Gärna tydliga rubriker och lättnavigerat. Mörk text mot ljus bakgrund är lättare att läsa än tvärtom (det senare kan bli ansträngande för ögonen), färger som är lätta att ta in (gör upp ett färgschema med 3-5 färger som passar bra ihop). En plottrig blogg orkar ingen läsa, så håll det enkelt. :)

Om jag fick välja skulle jag vilja vara webbdesigner, alt. grafisk designer (helst både och) och kunna använda mig av mina kunskaper som illustratör. En egen liten firma är nog drömmen!

Om jag vann en miljon skulle jag investera i en ny garderob, resa, köpa lägenhet och skänka en del till välgörenhet. En lagom snygg bil vore ju också nice såklart!

Favoritprogrammet på tv är nog Glee, en sådan där serie som får en att tänka till samtidigt som den får en att må bra - och låtarna som man egentligen lessnat på blir bra igen, tack vare Glee Cast! :)

Kul att det var några frågor i alla fall, jag hade inte förväntat mig så mycket men det var kul att testa. :)
Kom på i efterhand att jag kanske skulle tagit frågestunden efter det stora avslöjandet som kommer dyka upp här om bara någon dag. ;D

Kategori: Allmänt //
2 kommentar/er
2011-02-23 / 11:23:46

Frågestund!

Blogginspirationen är inte på topp just nu, så vi kör på en frågestund! (Tänk att jag haft bloggen i 2,5 år men aldrig haft en sådan..!)


Fråga om vad som helst, så svarar jag så gott jag kan!
Vi kör till fredag kl 18.00, sedan publicerar jag frågor och såklart mina svar.

Kategori: Allmänt //
6 kommentar/er
2011-02-21 / 22:45:12

O du store modeguru

Jahapp, här sitter jag och letar kläder. Jag som egentligen inte ska spendera några pengar har blivit tokig på det lilla utbudet i min garderob och vill känna mig lite fin.
Bläddrar igenom Lindex, HM, Monki och x antal sidor på LaRedoute - hittar jag något? Såklart inte.

Det måste vara något helt fel på min smak, jag måste vara tokig som inte bara älskar alla skinnkjolar och klumpiga klackar, haremsbyxor i obegripliga färgkombinationer och halsband som ser ut att kunna knäcka nacken av en.

För. Jag. Hittar. I N G E N T I N G .

Är det bara jag som vill hitta en väska som inte redan väger 7 kilo av nitar och kedjor och allt vad det heter? Är jag helt ensam om att vilja se lite lagom uppklädd ut istället för att spöka ut mig i blommönster i diverse färger?
Vart hittar man - ursäkta uttrycket - normala kläder?

Kategori: Allmänt //
8 kommentar/er
2011-02-21 / 14:48:09

Antiplugg?

Plugget ja, det har inte blivit så mycket sånt idag.
Tanken var god - jag skulle läsa klart kapitlen i stora tråkboken för att åtminstone kunna börja på den fjärde uppgiften i IT grund - men eftersom jag helst läser på kvällen innan jag ska sova har det inte blivit mycket sådant.

Istället läser jag diverse bloggar, känner mig ganska tillfreds med mitt liv som det är nu och funderar på att göra något åt den där hungerkänslan som sakta växer sig större.

Kategori: Allmänt //
2 kommentar/er
2011-02-20 / 21:25:33

Omtumlande

Här sitter jag och kollar Greek medan jag dricker svartvinbärste och äter äppelklyftor.
En kombination som på något sätt smakar nyplockade hallon en varm sommardag - vilket såklart bara gjorde min längtan efter gröna gräsmattor större.

Kategori: Allmänt //
4 kommentar/er
2011-02-19 / 12:57:08

Nya designer till salu

Sådär, nu finns lite nya designer ute till salu. Kolla in!

Kategori: Allmänt //
5 kommentar/er
2011-02-18 / 22:34:13

Brandy Carlile - The Story

En helt fantastiskt fin låt som jag bara måste tipsa om.(Videon till det här klippet var ... inte lika bra som låten så den fick helt enkelt inte vara med.)
2011-02-18 / 11:53:25

Egendesignad kalender

Kameran har hittat hem så jag tänkte visa vad jag fick hem för någon dag sen.
Adara lottade ju ut en personlig kalender från tryckdig.se, och jag hade sådan tur att jag vann just en sådan!


(Blå under ögonen, jag vet. Inga skönhetsretuscheringar här inte! ;) )Använde mig av gamla hederliga Photoshop för att designa ihop framsida + de valfria fotosidorna. Jag valde att göra framsidan blågrön, min favoritfärg.


Mina kontaktuppgifter ifall jag skulle tappa bort kalendern (eller glömma vad jag heter).
Lade också in ett kollage av bilder på nära och kära.


Sedan lade jag ihop lite fina texter (tyvärr hamnade den här bilden lite snett som ni kanske ser, men det kan jag leva med), och även ett kollage av bilder jag hittat på DeviantART.


Och slutligen en bild på hur själva kalendern ser ut, grönt fick det bli!
Jag är jättenöjd med min kalender, kul att få designa en egen. Tack Adara och tryckdig.se!
2011-02-17 / 21:59:41

Krångel igen

Jaha, där fick jag för att jag trodde min webbdesignuppgift var klar - nu vet jag inte om jag måste göra om den för att få godkänt eller inte.

Tydligen använder de förra årets uppgifter men med vissa modifikationer och det verkar ha klantat till sig rätt rejält.
Vi hade inte fått några läsanvisningar ang. css men trots det ingick en sådan fil i uppgiften (inget större problem för mig eftersom jag redan kan en del dock). Nu "tar de tillbaka" css-delen och menar att vi skulle ha designat webbsidan med endast tabeller.

Och här sitter jag, medveten om att jag använde både tabeller och css. Göra om eller förvänta mig att lärarna ska ta ansvar för missen? Fy vad less jag blir.

Kategori: Allmänt //
2 kommentar/er
2011-02-17 / 21:49:10

Design - Emelee

Emelee ville ha hjälp med att göra en matchande design till en redan befintlig header. Jag byggde den utifrån en design jag gjorde åt henne förr, och utöver detta ville hon även ha en presentationsbild, smileys i inläggen samt ett översättningsverktyg.Klicka på bilden för att besöka hennes blogg.

Kategori: Design //
0 kommentar/er
2011-02-17 / 21:17:11

Väntar på klartecken

Inte särskilt produktiv dag idag, nej.
Jag tänkte plugga lite men när jag såg att jag måste läsa två långa kapitel i en ganska så trist bok, försvann pluggandan lika fort. Jag orkar inte läsa på dagen, tar det innan jag ska sova istället (om det är bättre eller sämre har jag inte ens orkar fundera på).

En design har i alla fall gjorts klar, bild kommer upp så fort jag har lagt upp den. Sen tänkte jag faktiskt skriva ett lite roligare inlägg med foton (!) men kameran var puts väck så det blev inget av det heller.

Nu ska här kikas Glee eftersom jag missade avsnittet på tv igår, vart lite senare än jag trodde, haha. :p

Kategori: Allmänt //
2 kommentar/er
2011-02-16 / 11:40:12

Uppgift klar!

Äntligen är webbdesignuppgiften klar! Som jag slitit, skrivit i forum, blivit irriterad, stressad, frustrerad... Men nu är uppgiften inskickad och jag är fri igen!

... Tills nästa uppgift ska påbörjas då. IT-kursen har fått lega orörd i någon vecka nu medan jag kämpat med webbdesignen, men nu ska jag försöka ta tag i den igen och jobba undan lite. Så jag kan slappa ordentligt i den kommande helgen. ;)

Kategori: Allmänt //
6 kommentar/er
2011-02-15 / 18:50:10

Designabstinens

Verkar som att jag inte orkar ha samma design mer än ungefär en månad, nu är jag nämligen sugen på att byta igen. Suttit och petat lite i PS men får ingen vision av hur jag vill ha det riktigt. Kanske får någon bra idé under veckan. :)

Jag är less på det grå, jag vill ha glada pasteller!

Kategori: Design //
5 kommentar/er
2011-02-15 / 11:30:27

The Perishers och Notepad ++


Smart som jag var sparade jag mitt "fina" kollage i .jpeg-format så nu är det en vit kant runt alltihop, för att .jpeg inte klarar transparenta fält. Vi får leva med det!

Bilden var väl egentligen bara för att fylla ut ett tråkigt inlägg om mina framgångar i webbdesignuppgiften, efter en hel massa kodande börjar det faktiskt se ut som en liten webbsida (väldigt ful dock).
Nu är nog mer än halva klar i alla fall, bara lite beskrivningar av primära, sekundära och tertiära färger (fattar inget av det hittills) samt lite tabeller kvar (och så ska ju allt laddas upp på kursens hemsida med, huga).

Försöker ta bloggen på lite större allvar, gissar att den kommer användas flitigt senare i år så det är bra för både mig och bloggen att vänja sig lite. Tror jag..?
Nåja, halva månaden har gått och jag har redan skrivit fler inlägg än vad jag gjorde hela januari - heja heja!

Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er
2011-02-14 / 19:09:06

När saker lönar sig

Glad idag, jag har äntligen börjat förstå vad webbdesignuppgiften går ut på och inser att jag nog inte behöver sitta med den hela veckan ändå! *peppar peppar*

Uppdaterat designbeställningsinformationen (jag tror jag precis uppfann ett väldigt långt ord) har jag också gjort - ledsnar på att folk hör av sig, verkar helsäkra på att de ska ha en design, för att sedan krypa tillbaka och inte höra av sig alls. Så, nu för tiden står det att man måste vara säker innan man beställer en design.
Och eftersom jag fått två förfrågningar om rejäla prissänkningar (vi snackar halva priset vs. gratis (!)) så står det numer också att designerna inte är prutbara. Alls.


Alla hjärtans dag med - halvår ♥

Kategori: Allmänt //
4 kommentar/er
2011-02-14 / 11:45:54

Layback

Det känns som att en dyster stämning lagt sig över bloggen sen jag skrev det senaste inlägget, så orkar jag verkligen inte ha det! Jag blev väl lite medryckt i hela "jag kan ju ingenting-grejen" (för någon som alltid haft det relativt lätt i skolan t.ex. blir detta jobbigt, men lite motgångar måste man ju ha - bara nyttigt).
Jag slänger in en illustration istället, som jag egentligen inte är särskilt nöjd med just nu (skuggningarna igen, hur tänkte jag?!). Till mitt försvar gjorde jag denna under ett tidigt 2010 om jag inte minns fel.
Upplägget är jag dock nöjd med, speciellt håret.


Gjord med ProMarkers och tusch, samt en "släng" blyerts som magi (tanken var att jag skulle göra någon häftig effekt där med hjälp av Photoshop, men det har helt enkelt inte blivit av). Klicka för att se större!
2011-02-12 / 17:52:05

Sliter mitt hår

Jag har försökt, försökt och försökt. Börjat om, försökt igen. Tagit en välbehövlig paus för att inte bli tokig. Försökt igen och ändå blivit tokig.

Det är grundkursen i webbdesign jag läser som går mig på nerverna. Informationen vi får av lärarna är alltid fylld av en massa frågetecken från mig och andra kursdeltagare, forumen fylls snabbt av frågor och frustrerade utropstecken.

Tanken är att vi ska göra en webbsida med hjälp av tables (tabeller), men det finns inga ordentliga riktlinjer så jag vet inte riktigt vad man får och inte får göra. Deadline för uppgiften närmar sig och det känns som att ingen vet n å g o n t i ng.
Nu har jag ledsnat för dagen och tar ledigt för helgen.

Bara för att hålla er uppdaterade om vad jag gör om dagarna - sliter mitt hår helt enkelt.

Kategori: Allmänt //
9 kommentar/er
2011-02-11 / 21:22:25

Design - Eva

Eva hörde av sig för en uppdatering av designen. Nya bilder på barnen var ett önskemål, samt en tillhörande kategori för det nyaste tillskottet i familjen.


Klicka på bilden för att besöka hennes blogg.

Kategori: Design //
2 kommentar/er
2011-02-11 / 20:16:26

Nya utmaningar

Det händer grejer nu, nya utmaningar närmar sig och jag funderar på om jag är redo samtidigt som jag vet att jag både är och inte är det - det är väl det som är så spännande.

Att inte göra samma saker varje dag, uppleva något nytt och uppfriskande.
För ett år sedan visste jag knappt vad det innebar - nu ger jag mig in på det.

Vad det är? Det berättar jag när allt är helt säkert, när jag formulerat svar på de miljoner frågor som flyger runt i huvudet på mig (och säkert vissa andra).

Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er
2011-02-11 / 11:17:35

Omformateringar och snöstormar

Datorn min har gått och segat ner sig totalt, så en omformatering står på schemat idag.

För övrigt är det snökaos här och bussarna går inte, uppfarten är helt insnöad (jag fick rädda katten från att drunkna i snöhavet haha), och jag har en uppgift i webbdesign att ta itu med. Men - omformatering först!

Uppdatering: Sådär, nu går datorn som en klocka. En överhettad och dammig klocka som börjar bli till åren, visserligen, men än är det krut i kärringen. ;)

Kategori: Allmänt //
3 kommentar/er
2011-02-09 / 21:30:54

Illustration - She moves after her own drum

Magen mår bättre och jag med - nu ska här tas igen! ... Vi börjar med Glee-avsnittet jag missade ikväll (förbannade fotbollsnördar som paxat tv:n).

Och för er andra kör vi med lite naket! En gammal illustration (jag måste verkligen bli bättre på att publicera dem, har en hel hög kvar och i takt med att jag ritar blir det ju bara fler som jag inte visat upp) ;DProMarkers, tusch.
2011-02-08 / 11:07:38

Matförgiftad

Blöö, jag känner mig helt utmattad. Åt en kebabpizza häromdagen vilket min mage inte alls gillade (kan ju ha varit något annat men jag skyller glatt på pizzan), så gårdagen spenderades i sängen. Nu är jag sjukt stel i hela ryggen och magen ömmar.

Jag som planerat så mycket för den här veckan!!

Såna här gånger är det tur att man ligger lite före i planeringen för plugg i alla fall, jag behöver inte oroa mig särskilt mycket eftersom jag ligger typ en vecka före i båda kurserna. Men, självklart hade jag hellre varit frisk.

Kategori: Allmänt //
4 kommentar/er
2011-02-05 / 12:31:59

Designutlottning - Valentines

Eftersom Alla hjärtans dag närmar sig gjorde jag en design med just det temat, som jag nu lottar ut.
Om den inte passar just dig kanske du känner någon som skulle vilja vinna den - perfekt present!

Bild på design

Klicka på bilden för att läsa hur du gör för vidare instruktioner!

OBS! Mönstret jag använt mig av i headern kommer härifrån.


AVSLUTAD.
2011-02-04 / 12:37:31

Musik från Glee

Jag måste lägga upp några fina låtar från Glee här, kollade tredje avsnittet av säsong två igår och kämpade mot tårarna flera gånger - det känns så äkta alltihop, en lagom blandning av skratt och tårar.

Sen mår man alltid så bra efteråt, sjukt härlig serie helt enkelt.

2011-02-03 / 11:11:29

CSN

Yes, första csn-bidraget kom in på kontot idag (eller igår, pengarna är där i alla fall)! :D
Mina kurser började ju den 17 Januari och jag ansökte inte om studiemedel förrän två veckor senare, för att jag blev så förvirrad över hur jag skulle göra med utvecklingsersättningen från Arbetsförmedlingen.

När jag till slut förstått att jag inte får ha sådan samtidigt som jag pluggar så hade de där två veckorna redan gått, så jag trodde inte jag skulle få något studiemedel alls. Men sedan när jag väl lämnat in min ansökan så gick det fort! :)

Kategori: Allmänt //
3 kommentar/er
2011-02-01 / 09:42:00

Skrivbordsunderlägg - Februari

Januari hade en hel del att bjuda på - jag har börjat läsa två kurser på distans, solen skingrade äntligen de tjocka vintermolnen, och jag har tackat ja till saker jag aldrig trodde jag skulle våga göra. Jag har lärt mig mycket om mig själv.
Jag hoppas februari blir en minst lika bra månad!Februari månads skrivbordsunderlägg råkade bli i en mer romantisk anda, inget jag planerat men så ville jag mest ha det fina mönstret som den här tjejen ritat.
Går såklart att klicka på bilden för att se större!