2011-01-30 / 13:37:57

Design - Liisa

Liisa ville ha en stilren design med ett eget foto som header. En meny över headern var ett annat önskemål.


Klicka på bilden för att besöka hennes blogg!

Observera att hon ändrat lite i designen.

Kategori: Design //
5 kommentar/er
2011-01-27 / 10:41:27

Illustration av Elin Kero's motiv

Bjuder på en illustration till, denna gång med något som referens. Hittade ett otroligt fint kort på Elin's blogg som jag tog mig an, använde en lite annorlunda teknik som jag tycker funkade bra (fast bakgrunden är ju under all kritik, pennan tog slut nånstans mitt i).Inte så mycket tusch denna gång utan mest blyerts, och ProMarkers så klart. Klicka för att se en större version!
2011-01-24 / 22:25:24

Förresten...

... hur kommer det sig att statistiken skjuter i höjden helt plötsligt..?

Med vänlig hälsning, Clueless

Kategori: Allmänt //
10 kommentar/er
2011-01-22 / 19:52:03

Circle

Statistiken sjunker, inte så peppande. Nu är jag i alla fall klar med en deluppgift i IT-kursen, så här kommer en illustration för att fira detta! :DProMarkers och tusch, och det går såklart att klicka på den för att se större!
2011-01-19 / 18:53:51

Bortsprungna kursböcker och snurriga hemsidor

Jag har fått en släng av inaktivistiska blogg-sjukan som ni kanske märker, inga roliga inlägg fastän jag har massa illustrationer att publicera - och som om inte det vore nog är jag dessutom seg på att svara på kommentarer.

Började nämligen läsa två distanskurser i måndags, och nu är det mycket läsa läsa läsa och svara på frågor, bygga hemsidor från grunden och andra grejer. Både intressant och kul, men tidskrävande. Och då har jag ändå avslutat en av de från början tre kurserna, css-baserad webbdesign var det som ströks denna gång.
Däremot får grundkurserna i IT och Webbdesign hänga med ett tag till (förhoppningsvis hela terminen), och innan jag fått in en bra rutin för kursläsandet blir jag nog inaktiv lite till. Liiiite till.

Kategori: Allmänt //
3 kommentar/er
2011-01-12 / 18:27:36

Design - Viktoria

Viktoria ville ha en ljus design i pastellfärger, med 6 bilder i headern samt 1 i menyn. Utöver detta ville hon ha en tapetliknande bakgrund samt bloggens namn "Pink Pastry - A Sweet Treat From The Kitchen Of Viktoria" i headern.Klicka på bilden för att besöka hennes blogg!

Kategori: Design //
30 kommentar/er
2011-01-08 / 14:40:24

Illustration - Swordsman?

Kära dagbok, idag har jag vunnit en traderaauktion men gjorde en rejäl tabbe och boken jag vann blev väldigt mycket dyrare än vad den hade kunnat vara. Jag har också kollat på Life as we know it, som tyvärr lades ner efter endast en säsong. Musiken i dessa avsnitt är dock en stor inspirationskälla så det är ändå rätt värt att se den. Medan jag tittade på detta ritade jag, men dessa alster får ni inte se idag.Klicka för att se större!

Den här teckningen gjorde jag någon gång i somras (tror jag?), och det var en utmaning kan man säga. Jag införskaffade mig nämligen ett pappersblock som är ämnat speciellt för markerpennor, och tecknade glatt upp den här silhuetten. När det sedan var dags att färglägga vägrar pennorna fastna på papperet!!
Vad jag lärde mig? Att det endast finns en sida av dessa pappersark som ProMarkers fäster på.
Det var bara att kalkera av alltihop och börja om... Tack vare detta försvann vissa former eftersom jag inte har något ljusbord utan måste använda mig av ett fönster (vilket man blir grymt trött i armarna av), så det som först var en lite häftigt kantig kind förvandlades till en hel hamsterkind. -.-'

Först nu inser jag hur roligt hon sitter, jag är dålig på att teckna miljöer så någon slags sten eller något annat "sittvänligt" för hennes del uteblev. Stackars tjej.
2011-01-07 / 18:12:22

Portfolio - designuppdatering

Efter att ha bytt design här på bloggen stod jag inte ut med att se den färgglada designen som portfolion fortfarande var iklädd, så jag uppdaterade den med.
Självklart matchar den designen här på bloggen!

Klicka på bilden för att besöka min portfolio.

Kategori: Design //
2 kommentar/er
2011-01-06 / 22:35:07

Ny design - My golden rule

Det hann inte ens gå en månad så hade jag återigen ledsnat på designen och fixat en ny.


Såhär ser namnet i menyn ut när man för pekaren över den, och gör den inte det blir jag tokig. Skvatt gäälen.
Kan se lite trist ut men efter att haft så många färger i den förra designen känns det skönt att ha en lite mer städad design. Nu ska bara portfolion fixas också... -.-''

Uppdatering: Okej, några småfel har fixats till nu under morgonen så nu ska allt se bra ut i både Mozilla, Explorer och Chrome. Dessvärre verkar något ha hänt med mitt Google Chrome, alla sidor fungerar utom just min blogg. Den vägrar hovra och man kan inte klicka någonstans..! Dålig start på dagen.

Ytterliggare uppdatering: Efter att ha rotat runt bland alla script ett bra tag och tagit bort både översättningsfunktion och scriptet till google analytics, utan att några framsteg gjorts, blev jag medveten om att jag ännu inte kollat igenom stilmallen. Sagt och gjort, jag ändrade om lite där och nu fungerar min blogg återigen i Chrome!
Nu kan jag föra pekaren över bilderna i menyn och glädjas åt vilken fin design jag gjort igen, haha.

Kategori: Design //
6 kommentar/er
2011-01-05 / 20:58:15

Tävling hos AdaraTävla om en personlig almanacka från Tryckdig.se hos Adaras.se!

På grund av kommande distanskurser och arbetsintervjuer skulle jag verkligen behöva något mer behändigt att skriva ner allt i, istället för att skriva upp det på mobilen. En kalender vore en perfekt lösning, och självklart kliar det i fingrarna efter att få designa en helt egen! ;)

Kategori:
6 kommentar/er
2011-01-04 / 14:27:14

Två illustrationer

Det var ett tag sedan jag lade upp en teckning här så nu tar jag mig i kragen och gör något åt saken.Gammal teckning, gjordes troligen någon gång i våras. Ritad med tusch och ProMarkers, även om jag ser några saker jag kunde förbättrat i tekniken.Den här teckningen gjorde jag för bara några månader sedan, och jag har lyckats förbättra skuggtekniken med ProMarkers något otroligt i jämförelse (kan också ha en del att göra med det faktum att jag investerat i fler hudtoner).
Båda teckningar är gjorda utan referenser, förutom den undre där jag tog kort på mig själv i en skjorta för att rita av framträdande veck (vad gör man inte för konsten, haha?).
Kvalitén då - inte den bästa eftersom bilderna som vanligt är tagna med kamera. Har försökt återge de riktiga färgerna genom att redigera i Photoshop och lyckades hyfsat ändå.

Klicka på bilderna för att se större!
2011-01-02 / 18:21:13

Skrivbordsunderlägg - Januari

Även om mina försök att göra skrivbordsunderlägg till december inte gick så där jättebra, har jag haft flera idéer till ett för januari.


Klicka för att se större!

Tanken var att jag ska kunna dela upp mina olika mappar bättre, eftersom jag snart börjar några kurser på distans.
Citatet i ramen längst ner är av Mickey Rooney och lyder: "You always pass failure on your way to success". Bra att komma ihåg om man möter motgångar tänkte jag.

Uppdatering: Min kära syster påpekade det faktum att två av ramarna låg på varandra, vilket inte irriterat mig innan. Sedan kunde jag dock inte sluta tänka på det så jag gjorde om underlägget lite.Går såklart att klicka på denna bild med.
2011-01-01 / 16:14:42

Design - Gabriella

Första dagen på det här året och jag kör igång stenhårt genom att göra en design åt Gabbi.
Det skulle vara stilrent, det skulle vara tre bilder och så skulle det vara några ramar på det.

Klicka på bilden för att besöka hennes blogg.

Kategori: Design //
2 kommentar/er