2011-03-30 / 21:09:15

Thriller

Såg precis klart Gleeavsnittet på tv11, riktigt bra avsnitt! Det stora numret var häftigt tycker jag, och så lite komedi och romans på det. Gotta love Glee alltså.

Nu drar jag iväg igen, blir lite mys med pojkvännen.
Vi höres!

Kategori: Allmänt //
10 kommentar/er
2011-03-30 / 10:44:17

Never Let You Go

Som vanligt när jag tittar på en serie spelar musiken en stor roll, här är mitt senaste "fynd" från Greek - en lugn och fin låt. Låtar av den här typen kan jag lyssna på om och om igen medan jag ritar, det bara flyter på.Spotifylänk

William Fitzsimmons - Never let you go
2011-03-29 / 20:23:49

Effektivitet

Jag har faktiskt haft en effektiv dag idag, gjorde klart en design (ganska simpel visserligen), gjorde ett födelsedagskort (tog mig runt två timmar...) och nu försöker jag få klart det sista i webbdesignuppgiften.

Bara en s.k. image map kvar så är jag klar!

Image map?

En bild bestående av flera bildlänkar, men ihopsatt så att det ser ut som att det är endast en bild. Beroende på var i denna man klickar kommer man till olika sidor/länkar, vilket räknas ut med hjälp av koordinater.

Mer om image maps finns att läsa här!

Kategori: Allmänt //
4 kommentar/er
2011-03-29 / 10:20:48

Snöig tisdag

Det snöar som tusan och jag har massor att göra idag som jag vill bli klar med.

Att göra idag

√ Design
√ Födelsedagskort
√ Göra komplettering på it-uppgiften
√ Fortsätta på webbdesignuppgiften
(den trilskas för närvarande)

Sedan skulle jag behöva skicka iväg ett mail också, vet bara inte vad jag ska skriva riktigt... Äh, det löser sig!

Kategori: Allmänt //
6 kommentar/er
2011-03-28 / 18:12:03

Efterlängtad comeback

Jag blev så glad när Sanna började blogga igen att jag måste skriva om det här. JAAAA!

Kategori: Allmänt //
3 kommentar/er
2011-03-28 / 17:18:24

Utspilld mjölk

Dagen började dåligt, det första jag gjorde var att välta ett öppnat mjölkpaket i kylskåpet. Jag blev så förbannad att jag bara stod och blängde på röran som blev, haha.

Resten av dagen har flutit på bättre än vad mjölken gjorde (haha), hann med att gå till Arbetsförmedlingen så nu skrivs jag automatiskt ut som arbetssökande den 15 maj - praktiskt!
Utöver det har jag hunnit med ett besök på ungdomsmottagningen och även pluggat lite. Det är en massa motiveringar som ska skrivas för den här webbsidan jag gör, och eftersom det dessutom ska skrivas på engelska tar det lite längre tid...

Har i alla fall fått tillbaka några IT-uppgifter, endast en av dem behöver komplettering så det känns bra!

Kategori: Allmänt //
2 kommentar/er
2011-03-27 / 21:29:13

Sommartid

Jag har spenderat helgen borta och haft det jättebra, blev lite ledigt från bloggen.
Har haft en konstant känsla av att ha tappat en timme idag, inte så trevligt men man får göra det bästa av saken.

Sista aktiviteten för helgen blir att kolla ett avsnitt Greek, sedan väntar en vecka full av plugg (hoppas jag, vill få klart webbdesignuppgiften t.ex.).

Kategori: Allmänt //
1 kommentar/er
2011-03-25 / 17:59:00

Fortsättning på designuppgiften

Jag har inte gjort så mycket idag ändå, har fortsatt med webbdesignuppgiften vilket tar längre tid än jag trott - men jäklar vad snyggt det blir!

bild på webbsidan jag bygger

Klicka för att se en större version av bilden.

Jag har använt mig ett pattern som jag hittade på brusheezy, vilket jag sedan modifierat lite i färg och form.
Testade även att validera html + css och allt fungerade! Det var inte ens något jag strävade efter, jag bara testade och så blev jag glad när det faktiskt validerade.

Sånt som saknas är en tabell med information, metainformation och så en utförlig beskrivning av hur jag tänkt med webbsidan, varför den ser ut som den gör osv.
Sen är det klart!

Kategori: Design //
6 kommentar/er
2011-03-25 / 12:38:59

Du sköne lönedag

LÖNEDAG! Jag blev helt fnittrig när jag insåg att idag, just idag, är dagen då man får ett litet tillskott i kassan och skyndade mig att logga in på gamla hederliga Swedbank och...

Skämt åsido.
Lönedag är det visserligen, men någon förmögenhet trillade väl inte direkt in på kontot.1352 kr fick jag av snälla CSN i alla fall, tack så mycket!
Plötsligt blev jag livrädd för att jag skulle lyckas slösa bort dem på en gång så jag stoppade in 1000 av dessa på sparkontot. 350 spänn känns bättre, man gör inget kriminellt på dem liksom!
... Inte jag i alla fall.

(Märk väl den lilla tvåan som tidigare fanns på kontot, stackars sate. Ser lite gulligt ut nästan!)

Kategori: Allmänt //
2 kommentar/er
2011-03-25 / 11:10:08

På återseende

Idag ska jag vara produktiv! Jag slappade så mycket igår att jag inte orkar göra samma sak idag, helt värdelöst. Somnade med världens huvudvärk och vaknade med samma underbara känsla idag (jätteskönt verkligen)...

Kort ska göras, design ska göras, plugg ska definitivt göras!
Och så ska det bli en promenad på det, i det fina men kallblåsiga vädret.
Dagens planering på TeuxDeux (vilket är en väldigt bra sida förresten, tack Julia för tipset!)
Auf Wiedersehen!

Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er
2011-03-24 / 11:11:02

Tävling - Tampongshopen

Jahapp, så var det plötsligt den tiden på månaden när begäret efter - i mitt fall - choklad, apelsiner och popcorn växer och blogglusten försvinner.Och vad passar då bättre än att delta i Alexandras tävling där man kan vinna bl.a. ett helt kit med tamponger, bindor och trosskydd? Tävlingen är sponsrad av Tampongshopen och avslutas i början/mitten av april månad.

Kategori:
6 kommentar/er
2011-03-22 / 23:10:16

Elvis - the King of ... my bed

Tagga ner för att sova gick ju bra, men på väg till sängen möttes jag av ett hårigt hinder...Frågan är om jag lyckas flytta på honom utan att börjar bitas?

Kategori: Allmänt //
15 kommentar/er
2011-03-22 / 22:33:27

Musik - James Blake

Wow wow wow, den här låten är så skön! Lagom så här på kvällen när det är dags att tagga ner inför några timmars välbehövd sömn, det är en snäll låt som liksom vaggar en.
Dessutom är det en riktigt snygg video!Spotifylänk

James Blake - The Wilhelm Scream
2011-03-22 / 18:11:07

Portfolio

Senaste två timmarna (kan mycket väl vara mer än så) har jag designat om portfolion lite så att den ska matcha bloggen. Just nu känns det som att de båda är lite för lika varandra, men jag orkar verkligen inte göra en ny design till portfolion samtidigt som den gamla helt enkelt inte fick vara kvar.

Miniatyrbilderna i portfolion laddade väldigt långsamt och segade ner allt, detta var för att jag helt enkelt inte orkat göra mindre bilder utan bara "skalat ner" de stora bilderna - alltså angett ett breddvärde via html.
Man kan tro att detta ska funka lika bra som att göra nya, mindre versioner av de stora bilderna, men datorn måste ändå läsa in de dryga 1000 pixlar breda bilderna innan den gör om dem till små bilder. Bra att komma ihåg!
Nu måste jag bara komma ihåg att göra likadant med alla designbilder, puh.Hur som helst, klicka här för att besöka min portfolio!

Kategori: Design //
2 kommentar/er
2011-03-22 / 10:49:10

Illustration - Gemma

Nu är den här teckningen klar!
Jag satt säkert i en timme igår och gjorde klart halsbandet (då är läsning av diverse bloggar inräknat), men det var klart värt det! Länge sen jag kände mig så här nöjd med en teckning.Klicka på bilden för att se större!

Materialet jag använt mig av är fineliner, ProMarkers i olika färger samt lite färgpenna på stenarna i halsbandet.
Trist att jag har så många ProMarkers men långt ifrån alla nyanser jag behöver - inte har jag råd att köpa fler i nuläget heller.
2011-03-21 / 21:40:59

System Tool, not so cool

Sådärja, så drog man på sig ett virus också - den där sorten som byter bakgrundsbild till en hel lång varningstext och plötsligt poppar det upp ett snällt litet virusprogram som ska hjälpa en att ta bort alla trojaner och maskar som dök upp på bara några sekunder.

System Tool heter det gulliga lilla programmet och det är inte så gulligt egentligen - tur att man är lite försiktig av sig och inte glatt klickar "ok" på alla rutor som poppar upp.

Efter en smärre panikattack googlade jag på syrrans dator och hittade en videoinstruktion till hur man blir av med System Tool och nu är allt borta igen. Kan inte låta bli att känna mig lite duktig!

Kategori: Allmänt //
6 kommentar/er
2011-03-21 / 16:20:41

15 000 ord på en månad, klarar jag det?

Efter att ha börjat på slutuppgiften i Webbdesign och upptäckt att den uppgiften faktiskt inte känns så svår (om man inte siktar på att få ett högre betyg, då blir det mer tidskrävande), tyckte jag att jag lika bra kunde börja på slutuppgiften i Informationsteknik också.

Tji fick jag - den uppgiften omfattar en uppsats på 15 000 ord (!) och ämnesområdena är väl inte särskilt lockande de heller. Snacka om att jag tappade plugglusten direkt.

Som tur är absoluta deadline inte förrän 23 maj, men jag siktar på 29 april (vilket egentligen är deadline för 4:e uppgiften som jag redan är klar med).
Jag orkar verkligen inte sätta igång med en så tung skrivuppgift det första jag gör när internet är tillbaka. Tur att jag har så mycket tid på mig, annars hade det blivit jobbigt!

Kategori: Allmänt //
4 kommentar/er
2011-03-21 / 13:13:43

Tävling - I LOVE MY LAPTOP

Jag behöver verkligen ett laptopfodral till Tyskland, så datorn håller ihop. Prövar lyckan i Alexandras tävling, där man kan vinna ett valfritt fodral från ILOVEMYLAPTOP.SE!Till just 17 tums-laptops finns bara en svart väska, men huvudsaken är att datorn håller som sagt. :)

Kategori:
1 kommentar/er
2011-03-21 / 12:13:40

Tillbaka!

Internet har legat nere några dagar så jag har inte kunnat skriva något - men nu verkar det funka igen! *peppar peppar*

Vädret är strålande i alla fall, vi grillade för första gången igår och satt ute och åt maten på inglasade altanen - populärt! :)

Flera har hört av sig till mig ang. designer jag gjort som inte funkar, det beror på att jag satte lösen på vissa testbloggar utan att tänka mig för - nu är dessa lösen borta igen och allt ska fungera som vanligt. Ber om ursäkt för detta!

Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er
2011-03-18 / 22:11:47

Ny design - Steampunk MC

Äntligen fick jag till de sista detaljerna på den nya designen så jag kunde lägga in den här, skönt!
Det kan se lite knasigt ut, tryck f5 så ska det fixa sig.Menyuppbyggnaden i den förra designen höll inte i Explorer, men den här är vattentät (på min dator i alla fall)!

Kategori: Design //
10 kommentar/er
2011-03-18 / 19:00:00

Känslan av att teckna

Det är konstigt att jag lyckas glömma hur bra jag mår av att rita, jag tappar det någonstans mitt i en teckning när något inte är bra nog. Jag ger upp, pennan blir liggandes i några veckor, men så hittar jag inspirationen igen och det här är vad som händer.Enya's Only time går på repeat, pennan glöder och jag mår bättre och bättre för varje streck jag lyckas med. När jag sedan ska sova känner jag mig tillfreds med mig själv och längtar till morgondagen för att få fortsätta rita.
Nu vill jag bara få klart denna teckning med samma härliga känsla som jag ritat den med hittills.

Inspiration till teckningen

- Smäm
- Frih
- Audrey Kawasaki
2011-03-18 / 16:41:29

Regnjackan har anlänt

Var och hämtade ut jackan idag, den sitter perfekt!
Valde mellan 34/36 och 38/40 i storlek (jag brukar ligga någonstans mitt emellan så det är inte alltid ett lätt val). Efter att ha läst kundrecensionerna på ellos.se valde jag till slut den mindre storleken, men på jackans lapp står det 36..? Jag fattar inte det riktigt, men är glad att den passar.Inte särskilt bra bild, jag och självutlösaren går inte riktigt ihop. Sen måste jag ju påpeka att jag står på knä när jag tar dessa bilder (lika med dessa foton), jag är inte sådär kort i förhållande till dörren t.ex. ;D

Köpte även ett nytt balsam, har inte lärt mig vilka ämnen man ska undvika än så Sofia fick berätta vad hennes balsam heter (hon kör också balsammetoden, jätteroligt!) och så köpte jag ett likadant.Det funkar tydligen bra för henne och eftersom vi har lite lika hårtyp håller jag tummarna för att ska funka för mig med.
2011-03-17 / 18:19:32

När man förvånar sig själv

Wow, jag har lyckats åstadkomma lite trots humöret - tvätt och t.o.m. lite webbdesignplugg!Såhär långt har jag kommit, inte långt alls egentligen (råkade radera hela css-filen som tidigare styrde utseendet på sidan, bara att göra nytt alltså) - men det är nånting i alla fall.

Nu måste jag bara komma på vad jag ska skriva samt ett bättre färgschema till webbsidan (grått är de koderna som jag minns bäst, därför använder jag alltid dem när jag testar en sida).
Favorien ColorCop vill inte funka, så jag får väl leta på lite snygga färger på någon annan bra sida - ColorScheme t.ex.

Kategori: Allmänt //
8 kommentar/er
2011-03-17 / 13:28:51

Inte på topp

Inte på humör för någonting idag, har faktiskt pluggat lite tyska men mer än så blir knappast gjort. Så går det när man vaknar någon timme för sent och dessutom måste stå ut med huvudvärk.

Fick sms från posten, ska hämta min regnjacka imorgon. Håller tummarna för att den passar!Inte är vädret något vidare heller, annars hade jag tagit mig en promenad. Bilden fotot har jag tagit här hemma.

Kategori: Allmänt //
9 kommentar/er
2011-03-16 / 18:28:50

Myrornas krig

Fötterna är helt slut, plånboken gör inte så ont, massa skratt - det har varit en bra dag.

Idag var också första dagen jag gav mig fan på att kolla igenom allt på Myrorna (75% av damkläderna klarade jag i alla fall) och för första gången var jag faktiskt tvungen att hänga tillbaka kläder för att inte ha med mig för mycket, samt sedan hänga undan framtida köp bakom kassan för att hämta ut lite mer pengar..!
Sedan fyndade jag ganska bra också, jag är mäkta stolt.Jacka, ursprungligen från H&M, mer marinblå i färgen. Tyckte det stod s (small) på lappen - men när jag var på väg hem märkte jag att det är en 44:a och inte en small som jag trodde. Måste varit en bra liten 44:a isåfall, för jag som vanligtvis är 36:a tycker den sitter rätt bra ändå! 85kr kostade den, är lite kall att ha nu men i sommar blir den perfekt!Och äntligen hittar jag då den, väskan som jag letat efter i flera månader.
Precis lagom storlek, men funderar på att justera/göra nytt axelband till den då det känns lite kort.Ännu en bild på väskan (här syns färgen bättre, den är mer mörkt marinblå), samt en halsduk som kommer passa bra nu i vår. Båda kostade 30 kr/st!Och så ett par örhängen, som jag också letat som en tokig efter. 45kr.Ni som är mattegenier har säkert redan räknat ut att jag inte behövde betala mer än 190 kr för hela kalaset, jag som var beredd att betala ca 300-400 kr för endast en väska är riktigt nöjd.
Det blir fler ordentliga besök hos Myrorna, det är ett som är säkert!

Sedan skulle jag ju köpa mig ett nytt balsam för balsammetoden.
Barnängen Creme Volym - Ny formula var det jag skulle ha, men kom hem med ett sådant fast utan volym-delen, tänkte att det kanske var okej ändå. Kollar listan på ämnen, och självklart är det en del "förbjudna" ämnen i det jag köpt... Nåja, det var i alla fall inte så dyrt - jag får köpa ett nytt en annan gång.
2011-03-16 / 07:38:36

Mittwoch

Idag drar jag till stan, tandläkartid står på schemat och så ska jag köpa lite nya balsam.Det jag har nu, coop x-tras balsam, kanske inte funkar så då köper jag lite nytt och testar dem istället.

Rubrikförklaring

Mittwoch - tyska för onsdag.

Kategori:
5 kommentar/er
2011-03-15 / 15:08:00

Es regnet..?

Jag har inte haft någon ordentlig regnjacka på flera år, utan det har varit paraplyer som gällt (med varierande resultat), men när jag åker till Tyskland tycker jag att det kan vara en bra investering.

Eftersom jag gjorde en beställning på ellos.se för några veckor sedan fick jag 40% på en vara + fri expeditionsavgift, så jag fick jackan + för 210kr(ord. pris 349), exkl. postförskott på 49kr . Helt klart godkänt!Rubrikförklaring

Es regnet - tyska för det regnar.
Egentligen hade jag velat köpa mig ett par skor också, men de får stanna i önskelistan så länge...

2011-03-14 / 10:56:06

Mobilen lever igen, halleluja!

JAAA den lever!!

Jag trodde det var helt kört, att jag skulle bli tvungen att lämna in den på reparation - den gick inte att starta, utan hängde sig på själva startskärmen där man ser loggan för Sony Ericsson.
Läste om reklamation på nätet igår, där det stod att man har reklamationsrätt i upp till 3 år efter man köpt varan. Dessvärre har jag inte kvittot på mobilen kvar, jag tror att jag slängde det för några månader sen (för jag skulle ju ändå inte ha någon användning för det, *host*) - men man ska kunna reklamera utan kvitto. Då måste man ha ett annat bevis för att köpet genomförts, jag betalade t.ex. med kort vid köpet så ett utdrag på transaktioner från mitt bankkonto skulle kunna funka, alt. ha med sig någon som vittne som var med när man köpte varan.

Hur som helst, jag lånade en annan mobil så länge (en gammal Samsung som vibrerar så intensivt att man får hjärtinfarkt varje gång man får ett sms) och tänkte att jag skulle behöva leva med den ett tag, tills jag fått min mobil lagad.
Larm på denna gamla mobil existerar helt enkelt inte, som tur var fick jag ett sms från Comviq imorse så jag lyckades faktiskt ta mig upp i tid.
Den trasiga mobilen vaknade förresten kl 5 imorse och satte igång att larma på högsta volym - vilket var oerhört irriterande men det gav mig i alla fall lite hopp om att den skulle gå att fixa.
Jag använde mig sedan av Update Service på Sony Ericssons hemsida, och nu fungerar mobilen igen! Där sparade jag några tusenlappar, och detta gjorde nog min dag.

Kategori: Allmänt //
9 kommentar/er
2011-03-14 / 10:14:00

Uppdrag friskt hår

Jag har inte tyckt att mitt hår förändrats något sedan jag började med balsammetoden, men igårkväll kom jag på att det kanske det visst har!
Mitt hår är inte lika frissigt som innan jag började, och jag tycker nog också att hårbottnen har förändrats lite till det bättre.

För att inte tala om hur mjukt håret blivit!


Kategori:
7 kommentar/er
2011-03-13 / 21:43:08

Sista uppgiften i Webbdesign grund

Fick något ryck för några dagar sedan och började läsa det sista kapitlet som krävs för att göra sista uppgiften i webbdesign grund.
Sedan fick jag ännu ett ryck och började skriva upp kriterierna för uppgiften, vad som ska vara med osv. Det är för övrigt en webbsida man ska göra, jag har tänkt skriva om ett av mina intressen (illustration såklart).

Egentligen finns ju alla dessa kriterier redan uppskrivna, men av någon anledning känns det bra att ha uppgiften på papper (dessutom har jag börjat gilla min handstil så det är lite kul att skriva).

Datum för deadline är ännu oklart (varför ska det vara så många frågetecken i denna kurs?), för tillfället står det 20:e mars (söndag) vilket också var deadline för 4:e uppgiften så det vågar jag inte tro på. Hur som helst är det ju bra att vara ute i god tid, så jag hoppas att åtminstone hunnit en bit på uppgiften när söndagen väl är här.

Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er
2011-03-13 / 20:03:00

2 månader till Tyskland

Om två månader är jag i Tyskland!

Det pirrar i magen när jag tänker på det, det känns så stort och helt annorlunda mot vad jag normalt skulle gjort. Jag har aldrig rest ensam själv, inte längre än till Stockholm - så bara flygresan dit är en rätt stor grej för mig.

15 maj kl 9.10 lyfter planet, från Arlanda mot Frankfurt - där jag beräknas vara framme 11.30 ca.

Jag måste upp typ 3 på morgonen för att hinna med, det är ju en bit att åka härifrån till Arlanda. Den resan kostade dock många hundralappar mindre än en senare avgångstid, så det tjänar jag på.

Bagagereglerna har jag äntligen kollat upp - 23kg (158cm) + 8kg handbagage är vad som gäller, blir det mer än så får jag betala extra (vilket jag helst slipper).
Nu ska jag bara komma på vad jag ska packa, kan nog vara en bra idé att börja planera sånt en tid innan.

Kategori:
6 kommentar/er
2011-03-13 / 17:50:14

Telefån

Jaha, nu dog min mobil. Jag hade som nyårslöfte att minska på svordomarna men FAAN vad sur jag blev nu. Jag har inga pengar till att köpa ny telefon för, de ska jag ju spara. :(
Usch vilken dålig dag jag har.Ber om ursäkt för alla fulbilder.

Kategori: Allmänt //
3 kommentar/er
2011-03-13 / 12:00:38

Designdilemman

Jag har haft den här designen ovanligt länge nu (vanligtvis byter jag ungefär en gång/månad), men jag har svårt att hitta på något nytt.
Har försökt få ihop en ny design i några dagar nu men jag vet inte... Det blir så trist. Inte har jag några roliga bilder att använda mig av heller, ibland önskar man ju att man var lite flinkare med kameran.

Och när man väl fått ihop något som skulle kunna funka, så blir man helt less när man testar designen i explorer - där inget ligger som det ska. Pah.

Kategori: Design //
2 kommentar/er
2011-03-12 / 21:01:01

Handybags

Letar efter en väska, egentligen gillar jag inte läderväskor men eftersom det verkar vara det enda som finns att på marknaden nuförtiden har jag fått sänka mina krav lite.

Det ska vara långa axelband (gärna korta utöver dessa), diskret färg, lagom stor, tillräckligt många fickor... Och absolut inga fransar eller nitar (mocka är också helt otänkbart). Svårt!Från höger till vänster:

1 - Bethany Oversized Cross Body Bag
2 - Murray Shoulderbag
3 - Kemmy Buckle Detail Bag
4 - Emerson Satchel Style Cross Body Bag

Kategori: Allmänt //
5 kommentar/er
2011-03-12 / 15:02:54

Lågt blodtryck

Blodtrycksfall verkar vara orsaken till yrseln. Hade tänkt ta det lite lugnt och pyssla ihop ett par örhängen eller nåt, men det blev sortering av alla smyckesdelar istället.

Yes box, ganska mycket grejer ändå. Det mesta är gamla smycken som jag ledsnat på och klippt sönder.
2011-03-12 / 10:34:46

Svimfärdighet och smutsigt hår

Lördag, och jag känner mig helsnurrig i huvudet. Av någon anledning känns det som att jag skulle kunna svimma av minsta lilla idag, vet inte vad det är för fel.
Grinig är jag också, fast det har jag varit hela veckan. :p

Så var det håret ja, hur går det med håret?
Blir fett av minsta lilla tycker jag, är fint några timmar efter man tvättat det men plötsligt är allt helt platt igen. Luggen ser alltså helt okej ut längdmässigt ett tag, sedan ser den ut att vara alldeles för lång.
Jag tänker inte ens lägga upp någon bild på't. :p

Nu vill jag bara att denna Ugly Phase ska gå över.

Kategori:
2 kommentar/er
2011-03-11 / 13:46:00

Annie

Har hört dessa låtar förr men inte vetat vad artisten heter, nu vet jag att hon heter Annie och kommer från Norge.
Riktigt skön musik är det i alla fall!2011-03-11 / 10:08:06

Prenumerationsproblem


Min blogg har haft 39 prenumeranter huuur länge som helst nu.
Har blivit lite överraskad när den gått upp till de magiska 40 (ett steg närmre 50, vilket i sin tur är ett steg närmre 100 osv.), men sedan försvinner de glada känslan igen när jag kommer på vem det är som är den 40:e prenumeranten.

Det är ju bara jag som klickat fel och blivit prenumerant på min egen blogg. Grattis!

Egentligen spelar ju inte siffran någon roll, jag tycker mest att det är kul att det finns de som väljer att prenumerera på min blogg överhuvudtaget. :)

Håll koll på mina senaste uppdateringar med bloglovin!

Uppdatering:

Jag kom på att det framgick ju inte alls att jag faktiskt har 40 prenumeranter sen igår, och jag är inte en enda av dem!
Inlägget skulle ju vara ett litet firande av detta, men positioneringen av bilden ovan tog sådan tid att jag måste glömt det...

Kategori: Allmänt //
5 kommentar/er
2011-03-10 / 20:18:47

Bloglovin - verktyget som ger dig mer tid att slå ihjäl

Jag har ju äntligen börjat använda bloglovin pga något som kan liknas vid tidsbrist.
Helsmart funktion verkligen, nu behöver jag ju inte klicka mig in på alla bloggar jag läser dagligen för att leta uppdateringar - bara för att märka att de inte gjort några sådana.

Bloglovin är faktiskt så effektivt att jag nu istället har för mycket tid vid datorn. Jag läser igenom de nya blogginläggen kvickt som en råtta, och resten av kvällen spenderas med att uppdatera bloglovin alt. ge upp och istället kolla ett avsnitt på nån serie.

Som att jag inte borde lägga min dyrbara tid på viktigare saker liksom.

Kategori: Allmänt //
6 kommentar/er
2011-03-10 / 16:46:17

Vikarie i barnverksamhet

Puh, jag är helt slut i hela kroppen - känns som jag gjort världens träningspass..!

Vikarierade som barnledare i en grupp med 6-åringar idag, och det var nog aldrig tyst. Många roliga saker har man fått höra i alla fall, och många teckningar har det blivit tillsammans med dem.
Bra träning inför livet som au pair i allafall, jag behöver umgås lite mer med barn för att vänja mig.

Nu vill jag hem och vila!

Kategori: Allmänt //
1 kommentar/er
2011-03-09 / 21:12:58

Glee episode - Furt

Såg precis klart 8:e avsnittet i säsong 2 av Glee på TV11, riktigt bra avsnitt (och som vanligt överraskas jag över att Glee Cast kan få gamla, trista låtar att låta bra igen).Nu ska jag se ett avsnitt av Greek, sedan tackar jag för mig för dagen.

Kategori: Allmänt //
4 kommentar/er
2011-03-09 / 11:31:27

Webbdesignuppgift accomplished

Yes, webbdesignuppgiften är avklarad och inlämnad!

Jag trodde jag hade snurrat till det ordentligt igår, men det var bara att ändra lite i html-filen så var allt up and going igen.
Nu är det bara en uppgift kvar i den kursen, sen är jag klaaar!

Uppdatering:

Så var även den fjärde uppgiften i IT inskickad, bara en uppgift kvar där med!
Nu har jag förtjänat lite lunch.

Kategori: Allmänt //
7 kommentar/er
2011-03-08 / 19:19:45

Typsnittsnörd

De som känner mig vet att jag är helt tokig i typsnitt. Ser jag på reklamen på tv kommenterar jag högt när jag vet namnet på ett visst typsnitt, vilket min familj kan bli helt galna på.
Jag försöker memorera namnet på så många typsnitt som möjligt för att sedan kunna "plocka fram" dem vid något bra tillfälle så jag kan imponera (händer dock sällan eftersom få verkar tycka att detta är en bra egenskap).

Jag var i en affär med en kompis häromdagen, där hon hittade en rolig t-shirt med texten I love nerds (vilket jag ju gör);
- Den här då, den kan du väl ha?
- Skojar du, det är ju Comic Sans! Jag hatar Comic Sans!


Hittade en rolig sida där det finns lite mer information om Comic Sans, samt när man inte bör använda det (och om man nu tycker det snyggt finns det också tips på när det faktiskt är lämpligt att användas).
Läs mer på Comic Sans Criminal!

Kategori: Allmänt //
10 kommentar/er
2011-03-08 / 16:30:44

Webbdesignuppgiften fortsätter trilskas

Försökt göra klart webbdesignuppgiften, men allt krångel blev för mycket så jag skjuter upp den. Igen.
Nåja, är ju 12 dagar innan den ska vara inne, det tycker jag att jag borde hinna.

Kategori: Allmänt //
2 kommentar/er
2011-03-08 / 14:25:05

Sjuka drömmar

Sovit borta i två nätter så jag har inte haft en tanke på att uppdatera bloggen.

Drömde en helsjuk dröm - jag är ute i skogen och plötsligt kommer det en katt förbi, raggig och gammal med ett stort trähjul istället för ett av bakbenen. Han hette Olof och var 18 år. Ja, det var den drömmen det.

Seriöst, var får man allt ifrån?

Kategori: Allmänt //
1 kommentar/er
2011-03-06 / 12:22:08

Ord

det finns små ord som inte syns
som gömmer sig bakom nakna väggar
det finns gester som aldrig får plats
som lägger sig tillrätta under golvet

och så finns det meningar och rörelser som alldeles precis får plats
som sitter i din nacke och aldrig vill gå därifrån

Skriven av mig för ca ett år sedan, tycker den är lite fin ändå.
2011-03-04 / 21:51:05

Efter en dag på stan

Det här är vad jag kom hem med igår, jag letade halvt ihjäl mig efter en bra väska men hittade likförbannat ingen bra sådan (och om jag väl hittade en fin väska så var den en alldeles för dyr historia).

Idag har internet inte funkat pga starka vindar, så är det att bo på landet.1. Ull- och alpackagarn - någon som kan gissa vad jag ska sticka? ;)
2. Topplack (mitt gamla torkade)
3. Intensivkurs i tyska (99kr på bokrean (!), tänkte tjuvstarta lite innan jag åker)
4. Tröja från VILA, halvlång ärm och mer diskret gul färg (45kr..!).

2011-03-04 / 20:46:31

Bilder på balsamprocessen

Tredje balsamtvätten genomfördes igår kväll, och även om håret mer mjukt och lent än vad det varit på läääänge så känns det inte riktigt rent - antar att det är Ugly Phase som sätter in.

Bild tagen efter sista-schamponering

Bild tagen efter tvätt med sista-schampoo. Håret ser fluffigt ut tycker jag, haha.

Bild tagen efter tredje balsamtvätten

Och så idag, tagen för bara en liten stund sedan. Luggen har delat sig, usch. Ser fram emot att se hur resultatet blir sedan, när min fulfas är över. :)

PS: Jag måste verkligen klippa luggen.

PS 2: Egobilder är något jag verkligen måste öva på, jag kan inte mina vinklar överhuvudtaget känns det som (japp, jag har sett för mycket top model).

Kategori:
8 kommentar/er
2011-03-04 / 11:54:00

Bloggar jag följer

Idag har jag åkt till Uppsala för att träffa vänner, så här kommer ett tidsinställt inlägg om de bloggar jag följer.
Det är långt ifrån alla bloggar jag läser, men här är de jag klickar mig in på oftast.

Konstbloggar

Elin Kero // Nevnarien - En otroligt snäll tjej som alltid svarar på kommentarer trots att hon har flera hundra per inlägg (hur lyckas hon?!).
Jag läser egentligen varken mode- eller fotobloggar, men de outfits hon lägger upp är alltid roliga att se och fotona inspirerande. Självklart är hennes illustrationer och inspirerande designer en stor anledning till att jag följer bloggen!

Kom igen Sofie - Whoopiedo, I wanna be like youuu. (Whoopie-doobie-doob-ah) I wanna be like you, draw like you, youuuu.
Behöver jag säga mer? Sofie är stencool, hon ritar så jäkla fint och har alltid sådana häftiga konstprojekt på gång.

Andrea Femerstrand // Noukah - Bloggen är proppfull av häftiga, avundsvärda, otroligt talangrika teckningar - mycket gjort på dator men även för hand - blandat med charmiga bilder på bloggaren själv och hennes två katter. Utöver detta publicerar hon också tänkvärda citat, inspirationsvideor och tips för den konstintresserade.

Maria Björnbom-Öberg // Bokkei - Mästaren av markerpennor, den okrönte drottningen av moleskine-skisser och en riktig inspirationskälla... Jag tror de flesta känner till den här tjejen, som sig bör!

Anna Ritar - Ännu mer markers, men lite mer pysseltips och läsvärda inlägg.
Liksom Bokkei är hon också i "tatuerarbranschen" och det är riktigt kul att få se bilder på de nya tatueringar hon gjort.

Design-bloggar

Tsukii - Söt tjej med en av de sötaste bloggar jag känner till, full av romantiska och söta foton. Kreativ som få!

Tant Kim - Jordnära tjej som publicerar inspirerande bilder på designer hon gjort, och varvar det hela med lite personligt snack och söta illustrationer. Vi har haft många, långa diskussioner i kommentarsfälten kan jag säga - vi har mycket gemensamt.

Vardag/livsstil

Sanna // Sannas rum - Som blivande au pair är den här bloggen särskilt intressant att läsa (säkert för andra också), även om hon jobbar som au pair i London.
Mycket fina foton, bra tipsinlägg om London men även kläder, musik etc.

Julia - Genomtänkta inlägg med tips om bra hemsidor för den grafiktokige, söta bilder och fina texter.

Ida // Adara Magazine - Proppfull blogg får jag väl säga, Ida lyckas publicera flertalet intressanta inlägg om dagen och jag gillar verkligen hennes idé om att skapa en bloggtidning istället för en "vanlig" blogg.
Tävlingar med jämna mellanrum, intervjuer med andra bloggare, recensioner av alla möjliga produkter - här finns något för alla.

Clara - Ekologisk, klok, sprallig och nybliven mamma på en gång - man vet aldrig vad hennes inlägg ska innehålla och jag ledsnar aldrig heller.
Glada pasteller och tänkvärda ord, recept som får det att vattnas i munnen - hur ska jag bättre beskriva hennes blogg?

Matilda // Quietland - Tjejen som äger webbshopen med unika smycken som jag dreglar över.

Ida // Sugartime - Sömnad, second hand-fynd, inredning, fina citat från barnböcker... Och ibland hoppar hennes kanin in i ett inlägg eller två.

Övriga bloggar

Jennie - Otroligt snäll tjej som precis som jag studerar på distans, och också har ett intresse för design.

Lovisa - Min syster som lägger upp bilder på sina virkade kreationer. Trots att vi bor vägg-i-vägg är det ändå roligt att läsa vad hon skriver, för skriva kan hon verkligen!

Och slutligen tre av mina närmsta vänner, som alla tre bloggar om sin vardag;

Gabriella, Rebecca & Sofia

Kategori: Tips //
4 kommentar/er
2011-03-03 / 15:38:00

Uppgift 4 påbörjad!

Sådärja, jag fick igång pluggtänket ändå och nu är jag nästan helt klar med en deluppgift i fjärde webbdesignuppgiften!

Uppgiften går ut på att "styla" om tidigare uppgifter så att de ser mer ut som hemsidor med hjälp av css. Bilden nedan visar hur hemsidan såg ut innan jag gjort om den, här har jag alltså bara använt mig av html (klicka på bilden för att se större):

Bild på hemsida uppbyggd i html

Ser inte mycket ut för världen, men med hjälp av css har jag nu gjort sidan lite mer hemside-liknande (klicka för att se denna bild större):

Bild på tidigare hemsidan, men nu lite mer hemsideaktig tack vare css

Förklaringar

HTML (Hyper Text Markup Language): Används för att strukturera text och bilder t.ex. Om du har en blogg på blogg.se's portal, kika in i kodmallarna - texten där är uppbyggd av html.

CSS (Cascading Style Sheets): För att kunna ändra färger, typsnitt och storlek på text, bilder, element m.m. som man strukturerat upp genom html, använder man css. Stilmallarna på blogg.se är uppbyggda av detta kodspråk.

Kategori: Design //
11 kommentar/er
2011-03-03 / 10:28:08

Plugganda när den är som bäst

Såhär borde mina morgonrutiner vid datorn se ut:

- Loggar in på elevplattformen för Umeå och Luleå universitet
- Tar tag i uppgifterna som ska bli klara (speciellt Uppgift 4 i Webbdesign)

- När uppgifterna är klara loggar jag in på bloggen, svarar på kommentarer, kollar andra bloggar, kollar mailen och loggar in på facebook

Såhär ser mina morgonrutiner vid datorn ut:

- Loggar in på facebook, loggar in på bloggen, svarar på kommentarer, kollar andra bloggar, kollar mailen
- Fastnar på någon blogg lite för länge och inser snart att jag måste börja plugga

- Loggar till slut in på elevplattformen för att börja plugga, men orkar inte ta tag i Uppgift 4 i Webbdesign (som faktiskt måste in senast 20:e mars och därför har högre prioritet än IT-kursen (där senaste deadline är 20:e april))

Ja, vad kan jag säga. Jag skjuter upp Webbdesign-uppgifterna in i det sista, för att jag är rädd att informationen för uppgiften kommer uppdateras om jag väl börjar - vilket ökar risken för att jag måste göra om alltihop.

Det är plugganda!

Uppdatering:

Jag tror jag har kommit på ett sätt att minska onödigt "runt-klickande" på bloggar som ändå inte uppdaterat - bloglovin är ju rätt smart egentligen (att jag inte tänkt på det tidigare). Hoppas det ger mer tid åt mina studier!

Kategori: Allmänt //
7 kommentar/er
2011-03-02 / 21:29:34

Som ett paket på posten

Mycket att göra idag så jag har inte hunnit med någon uppdatering förrän nu. :p

Var och hämtade ut ett paket på posten idag, hittade trots allt lite kläder på ellos.se - och som tur var passade allt! Jag var övertygad om att jag skulle behöva skicka tillbaka något men ibland har man flyt. ;)

Tänkte sätta mig och svara på kommentarer men pga driftstörningen på blogg.se kommer jag inte in på vissa bloggar så det får vänta tills imorgon.

Kategori: Allmänt //
2 kommentar/er
2011-03-01 / 22:05:40

Skrivbordsunderlägg - Mars

Ny månad igen, snart är det bara två månader tills jag åker!
Hur som helst ville jag behålla samma "form" på mars månads underlägg som februaris, tyckte det var enkelt och bra med "menyn" tvärs över bakgrunden.Klicka på bilden för att se större!

Uppdatering: Visst ja, bakgrunden jag använt mig av är ett pattern, de små bilderna kommer från Free Digital Photos och citaten jag använt är
"You always pass failure on your way to success" samt "Fear cannot take what you do not give it".
2011-03-01 / 12:01:10

Tävling hos Adaras.seAdaras.se har en tävling i samarbete med Bstore, där 10 personer vinner ett valfritt smycke av de på bilden ovan.
Klicka på bilden för att vara med du också!

Själv håller jag tummarna för den svart-silvriga ringen (tvåa från vänster)!

Kategori:
3 kommentar/er