2011-11-26 / 21:49:46

Bikarbonat - uppföljning

Första uppfattningen av att tvätta med bikarbonat var att det lät krångligt. Sedan läste jag ett mycket lättförståeligt inlägg skrivet av bästa June och drog en lättnadens suck för vad jag skulle ge mig in på - det kanske inte var så svårt ändå?

Väl i duschen var det helt klart något nytt. Att försöka massera in bikarbonat/vatten-blandningen i huvudet tog bra lång tid och jag var orolig för att jag inte skulle få tillräckligt i bakhuvudet (där jag verkar ha otroligt mycket hår och därav är mitt "svåra område"). För någon som aldrig förut luktat på äppelcidervinäger var det inte direkt lockande att skölja håret med något som luktar som stark fotsvett, jag var inte säker på mängden vinäger i förhållande till vatten...
Ni fattar; det var en stapplig början.

Men nu, när håret torkat och luktar av ett fräscht ingenting (nog för att det är trevligt att lukta blommor och godis ibland, men jämt kan bli uttröttande) - är jag väldigt nöjd. Några gånger till med det här så sitter det! Dessutom är det billigt och miljövänligt!

Jag skulle så gärna vilja lägga upp lite bilder på hur bra mitt hår mår nu, men det syns liksom inte på bild. Jag funderar starkt på att antingen filma eller gif:a mig själv, slängandes med hårsvallet, det framgår liksom bäst då. Om man inte kommer fram och kliar mig i huvudet då.
Lockar har jag ju inga (men åh vad jag önskar att jag hade), så sådana häftiga före- och efterbilder blir det tyvärr inte. Ni får tro på mig när jag säger att mitt hår mår bra nu helt enkelt!

Kategori:
0 kommentar/er
2011-11-26 / 19:34:07

Bikarbonat

Precis kört första tvätten med bikarbonat och sedan en sköljning med äppelcidervinäger enligt June's inlägg (tack för att du gör så lättlästa inlägg!). Vinägern luktar svettiga fötter men det ska gå ur när håret torkar.

Kategori:
1 kommentar/er
2011-11-25 / 20:43:18

Tur i oturen?

Jag hittade till en så galet duktig tjej, blev avis på hennes fantasifulla mangateckningar och ville plocka upp mina gamla mangatecknarkunskaper. Det sket sig totalt och jag blev förbannad för att jag inte var lika bra som hon.

Men så hittade jag en av teckningarna jag jobbar på för tillfället och insåg att jäklar vilken fin stil jag utvecklat och vad bra jag är på just den stilen! Peppt!

Kategori: Allmänt //
1 kommentar/er
2011-11-24 / 19:25:41

Stressigt

Har haft praktik hela veckan nu och jag är helt slut - det är superstressigt på hotellet/restaurangen där jag är. Fötterna har fått lida och ryggen är det sådär med, men jag antar att jag vänjer mig vid tiden.

Ungefär samtidigt har jag diskuterat fram och tillbaka med arbetsförmedlingen, jag blir förvirrad vilket leder till att jag blir tokig. Att det ska vara så svårt ibland, jag förstår inte. Just nu känns det som att alla val blir valda åt mig och inte tvärtom.

Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er
2011-11-21 / 20:21:49

Introdag på hotellet

Jag är så galet trött i kroppen nu så det finns inte! Introduktionsdag på praktiken, och jag börjar redan imorgon. Kl 8 ska jag vara där så det blir upp tidigt!

Det verkar jätteroligt i alla fall, jag hoppas verkligen att praktiken kan leda till något mer. Man blir less på att söka jobb i längden kan jag säga och jag vill ju få igång mitt liv på riktigt nu med bil och lägenhet och grejer!

Kategori: Allmänt //
4 kommentar/er
2011-11-19 / 16:59:56

No Poo-kit

Balsamshoppingen idag gick väl sådär, jag kom inte hem med några nya sorter (butikerna här hemma är små så det finns inte så mycket mer än det nödvändigaste) men Coop's balsam var ju det viktigaste.
Köpte mig även äppelcidervinäger och bikarbonat för att testa tvätta med, det verkar lite krångligt så här i början så jag får ta det någon dag när jag har mer tid på mig.Flytande honung tänkte jag skulle vara bra att göra ansiktsmasker och peeling med (lite honung och strösocker har jag testat, funkar finfint). Använde lite alldeles nyss så nu känns huden härligt mjuk. :)

Sofia påpekade att det endast är det gamla Coop-balsamet som luktar illa, och efter att ha köpt mig den nya sorten idag håller jag helt klart med. Lukten av rengöringsmedel har bytts ut mot en lite fruktigare doft, det tackar jag för!

Kategori:
4 kommentar/er
2011-11-18 / 23:01:59

På hårfronten intet nytt..?

Lite uppdatering på hårsidan då, om man kan säga så.
Har ju kört med Garnier Fructis grapefruit extract ett tag nu, ända sedan slutet på mars faktiskt, men alldeles nyligen upptäckte jag att L'Oreal använder sig av tester på djur och det vill jag inte stödja.
Garant Såklart vore ju helt perfekt om det inte hade varit för vårdande för att jag ska kunna använda det varje tvätt.

Även med dessa balsam håller inte håret längre än max tre dagar efter tvätt, vilket jag måste erkänna att jag är lite besviken över - man har ju läst om bm:are som har fint hår en hel vecka efter tvätt, det vill jag ju också ha!
Så, häromkvällen testade jag återigen Coop X-tra's balsam, som stinker något fruktansvärt men oj vad rent och fint håret blev! Därför köper jag mig en ny sådan flaska, och siktar även in mig på några av balsamen nedan.

Neutral balsam - ska finnas på större ICA, ~25 kr
Klippoteket balsam - ? tips på återförsäljare och pris mottages tacksamt!
Natusan balsam - ? tips på återförsäljare och pris mottages tacksamt!
New Spa balsam - ska finnas på CityGross, ~10 kr
Charm balsam - ska finnas på ICA, ~16 kr

Sedan har jag tänkt testa bikarbonat och äppelcidervinäger också, det ska tydligen funka bra för dem med lite mer fet hårtyp. Håller tummarna!

Kategori:
2 kommentar/er
2011-11-18 / 19:35:45

Fulheten.com

Ännu mer inspiration! Nanna Johansson är serietecknare och medverkar även i Tankesmedjan i P3 - och hon gör så klockrena serier och "enrutingar".

Teckningen längst ner är ett bra exempel på hur random hennes konst kan vara, jag älskar det! På hennes hemsida finns ännu fler illustrationer, och serier som den här.
Klicka er in vetja!
2011-11-17 / 12:19:18

Eat Sleep Draw - in that particular order

En av de mest inspirerande sidor jag vet är EatSleepDraw. Där kan man skicka in sina egna illustrationer och få respons på dem eller bara kika runt på allt galet bra konst som finns!

Om du vill ha lite inspiration, klicka på bilden ovan så skickar jag dig dit!
2011-11-16 / 20:40:37

När det inte gick som det borde

Lite fler gamla teckningar på ingång, jag ritar en liknande just nu så tyckte dessa passade.

Som vanligt när jag tecknar är det sällan jag lägger ner tid på omgivning, det här är nog det närmaste till omgivning man kommer - en stol, ett bord och en smoothie. Jag är medveten om att jag booorde öva på miljöer men jag tycker det är så fruktansvärt tråkigt så jag skjuter alltid upp det. Nåja, förr eller senare måste jag ju.Här har vi originalet då, som jag inte blev nöjd med gissar jag eftersom jag klottrat på den. Skriver saker på teckningarna gör jag alltid, verser ur låtar jag finner inspirerande eller något jag vill komma ihåg att teckna tills nästa gång jag plockar fram teckningen. Kollar man noga (eller klickar på bilden och ser större) så ser man att jag gjort en lista på vad jag gillar med bilden, vad som blev lyckat. Det var nog mest för att försöka låta bli att se de mindre lyckade sakerna...
Vissa saker måste vara lite fulare - så blir de fina sakerna ännu finare! har jag också skrivit, ännu en grej som pekar på att jag inte var nöjd med resultatet.Och här är version 2, som lyckades bli ännu fulare än den första. Jag har inget ljusbord så jag tecknar av mot ett fönster, och eftersom detta är så galet uttröttande för armarna missar jag ofta små detaljer som kan vara rätt så väsentliga (exempel på ett sådant misstag är hamsterkinden på denna teckning). Jag har bytt ut några accessoarer - fråga mig inte varför jag valde den hemska hårfärgen eller tekniken till det, jag vet bara att det verkligen inte funkade.

Annars tycker jag att denna version har förlorat mycket av sin charm, den blev liksom alldeles för ren och stel på något vis.
Fast en lite kul sak är att jag blev väldigt nöjd med bordet och stolen - otippat! Skuggor är jag ju inget vidare på, så mycket knepiga former och veck i kläder m.m., men skuggorna på möblerna fungerar faktiskt också.

Slutbabblat för mig idag, nu återgår jag till den nya teckningen. Jag vill köpa mig minst ett dussin nya ProMarkers!
2011-11-15 / 11:50:09

Låtval i november

Jag slänger upp lite mer musik, alltid kul att kunna gå tillbaka i arkivet och kolla vad man lyssnat på. Annars hoppas jag på att någon annan hittar en ny favorit!

Aldrig ensam - Jonathan JohanssonYou don't know me - Ben Folds feat. Regina SpektorHinnom, TX - Bon IverIf this is it - Newton Faulkner

2011-11-11 / 19:52:15

Hell you hah..?

Waah... Har ni hört något läskigare?


Kategori: Allmänt //
2 kommentar/er
2011-11-11 / 14:43:35

Antimotivation

Jaha, här försöker jag färglägga och väcka liv i teckningen som bott på mitt skrivbord i några veckor - och så tar en av mina ProMarkers slut, den exakta tonen jag behöver för jeansen jag tecknar. Inte har jag någon konstbutik runt hörnet heller, så att färdigställa teckningen tar väl några veckor till. Vad motiverad jag blev till att fortsätta! ...

Andrea skrev förresten ett bra inlägg om inspiration, läsvärt!

Kategori: Allmänt //
1 kommentar/er
2011-11-10 / 19:41:17

Kära dagbok.

Den 10 november 2011 visade sig vara en väldigt trevlig dag med flera oväntade överraskningar.
Jag började med att möta upp en kompis, som planerat. Därefter hämtade jag ut mina nya läsglasögon (lägligt nog dog kameran när jag skulle föreviga dessa på bild), och lagom till lunch mötte vi upp ännu en kompis.
Dagen fortsatte i samma trevliga anda, och när jag satt på bussen hem fick jag ett oväntat samtal - en vänlig människa berättade för mig att jag fått en praktikplats!

Jag ska på praktik! Och detta är jag väldigt glad över. Klart slut.

Kategori: Allmänt //
1 kommentar/er
2011-11-09 / 18:01:04

Ett skepp kommer lastat med gamla illustrationer


Jag har spenderat dagen med näsan i lådor fulla av gamla teckningar. Så många var de kanske inte, men en hel del har jag i alla fall rotat fram och sorterat om, och jag har även fotograferat dem! Helt otroligt, jag vet - jag är ingen kameramänniska direkt.

De flesta teckningar gjorde jag nog när jag var runt 17 år gammal, som på bilden. Även den är ett fynd från städandet idag förresten; en klasskompis tog ett analogt foto på mig under en fotolektion i första året på gymnasiet. Jag ser så liten ut!!

Åh vad jag vill kunna knäppa med fingrarna och få så långt hår igen, förresten.

Nåja, här är lite andra fynd från lattjolajban-lådan. Jag har ingen scanner att tillgå så rätt färger samt skarpa linjer är svårt att få till, men så länge man ser vad det är orkar jag inte bry mig så mycket. Enjoy!En av mina äldsta teckningar, gjord när jag var 14-15 år gammal. Intresset för manga kom i samband med en bok som heter Lär dig teckna manga av Katy Coope (det är säkert fler än jag som stött på den). Nu tycker jag att bilderna i den boken är rätt fula men så har jag ju också blivit bättre och bättre genom åren.
Jag vet att jag var väldigt nöjd med linjen som går från handen ner till hälen, och jag har för mig att tatueringen hon har på axeln ska föreställa en abstrakt fjäril.Den här teckningen är gjord några år senare och man ser tydligt hur jag har utvecklats. Jag inspirerades av ett bokomslag till mangan Fushigi Yuugi (som jag läste om och om igen, ritade av karaktärer i all oändlighet), där en karaktär höll i just sådana här blommor. Mina blommor blev jag väldigt nöjd med, men jag insåg inte då hur galet långa halsar mina kreationer fick... Väldigt smala var de också, men det fattade jag inte heller förrän några år senare.Och så sista illustrationen för idag, gjord ungefär samtidigt som den föregående skulle jag tro (det där med att sätta datum på teckningarna man gjort var kanske inte så dumt ändå, i efterhand). Den här teckningen visade jag stolt upp, speciellt nöjd var jag med fisken - eftersom jag sällan tecknar annat än människor.

Mer bilder kommer, jag har massvis!
2011-11-08 / 18:12:32

Förresten...

... är det någon som har en lägenhet till övers i Göteborgstrakten till Sanna? Kontakta henne snarast!

Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er
2011-11-04 / 21:47:05

Djuriskt beteende

Igår såg jag av misstag ett par otroligt hemska bilder på två kinesiska tjejer som torterar kaniner (jag tänker inte publicera dem här), och det har förföljt mig sedan dess. Jag får ont i hjärtat av folk som gör sådant, torterar små oskyldiga djur som inte kan säga ifrån, och till råga på allt var fotografierna tagna som om det var ett modereportage. Jag skulle lätt kunna säga att jag vill sprätta upp de idioterna med deras egna stilettklackar, men det skulle väl knappast lösa något.

Jag förstår inte. Hur kan man vara så hjärtlös? Jag tänker på den lilla söta krabaten till kanin vi har här hemma, hur skulle jag någonsin kunna göra ett sådant fint och snällt djur illa? Jag blir så arg och ledsen när jag tänker på det, jag skäms för min "ras". Människan måste väl vara det värsta rovdjuret.

Jag har läst mig till att Garnier, som mitt balsam kommer ifrån, testar sina produkter på djur. Jag vill inte vara med om att bidra till sådant skit, så när den här flaskan är slut ser jag mig om efter något mycket bättre och framförallt snällare mot djur. Och så ska jag pussa lite extra på de fina individerna här hemma.

Kategori: Allmänt //
2 kommentar/er
2011-11-03 / 19:06:55

Lyckad intervju - glad Isabell

Waaooo jag är så jäkligt pepp idag! Intervjun för en praktikplats gick helt fantastiskt bra, jag hade repeterat vad jag skulle säga på ett ungefär (men inte för mycket, det ska inte låta inövat) och sedan sa jag nästan exakt som jag tänkt mig allt.
De 5 intervjuarna (japp, 5, jag fick en smärre chock när jag klev in i rummet) var snälla och fick mig att slappna av, och jag kom med så jäkla bra svar som jag verkligen kan stå för. Halleluja vad glad jag är!

Kategori: Allmänt //
1 kommentar/er
2011-11-02 / 18:11:49

Jag i ett nötskal?Så här går tankarna dagen före en viktig intervju. Vad är jag bra på, vilka är mina dåliga sidor? Helst hade ju den röda/dåliga sidan varit tom men jag är inte mer än människa, alla har vi våra brister.

Kategori: Photoshop //
4 kommentar/er
2011-11-02 / 15:37:09

Nya skor

Gårdagens tripp till storstan resulterade i ett par nya höstskor och en höstjacka.
Ja, jag veeeet att jag har köpförbud, detta var två saker jag verkligen behövde ha bara.
Alla andra skor jag har ger mig ont i fötterna så dessa var verkligen ett välkommet tillskott i garderoben (fast nu sitter dom ju oftast på fötterna såklart).Jackan var visserligen inte planerad men eftersom det var andra hand så gör det inget. Såna köp är okej! Och är det nåt jag verkligen måste ha, så är det okej med ett sådant köp i månaden (skorna var alltså november månads akutinköp).
Man ska inte överdriva liksom!