2011-10-31 / 19:26:22

Depends Dip-In Remover

Allt eftersom intresset för nagellack ökar måste jag ju ha något bra att ta bort det med när det är dags att byta. Fram tills alldeles nyligen har jag använt mig av Depends miljövänliga remover på flaska, men efter att ha läst om dip in-removern på Tinas blogg var jag tvungen att köpa mig en för att testa.
Och jäklar vad fort det går! Inget gnidande med x antal bomullstussar, nu är det bara att doppa fingret i den här, gnida nageln mot kanten litegrann - och sedan är nagellacket borta!Jag köpte min på Åhléns för en sisådär 70 kronor, och kommer definitivt köpa en till när denna är slut (fast har jag tur håller min lika länge som Tinas)!
2011-10-28 / 21:32:31

Rena rama rånet

Planerat jobbpass i tisdags, och sedan fick jag hoppa in som vikarie på ett annat ställe både i onsdags, torsdags och idag - inga sovmorgnar för mig inte! Men det har varit kul att komma ut lite och känna sig behövd.Hej hej, bild på mig vid stängningsdags i butiken. Så mycket mysig julskyltning där nu, och massa nytt att pilla på! Hade jag varit rik hade jag köpt allt där, jag svär.Just de här renarna från Lene Bjerre är jag väldigt sugen på! Lite diskret juliga så där, som man kan ha stå framme året runt om man vill - själv skulle jag nog hänga smycken i hornen. Åh vad jag skulle bli glad om jag fick den stora i julklapp! *hint hint*

Kategori: Allmänt //
4 kommentar/er
2011-10-25 / 20:18:14

Gammal skoluppgift

Hahaha, tack vare återupptäckten av mitt twitterkonto hittade jag en av mina gamla skoluppgifter.
Referens finnes på tjuvlyssnat.se.

2011-10-24 / 21:06:53

Mörbultade fötter

Mina mördarklackar har gjort sitt, några timmar på stan med två arbetskompisar och jag gav mig för dagen. Nu är jag trött i både fötter och ryggen. Ryggen kan nog förresten lika bra bero på min stundtals allt annat än ergonomiska position i stolen, men kullerstensgatorna i kombination med svårstyrda klackar gjorde nog sitt det med. Nåja, nöjd är jag i alla fall!
"Åhå, vad har du köpt nu då?" tänker ni säkert. Men nej, trots flera besök i provrummet lyckades jag hålla plånboken stängd och kortet orepat. När jag väl bestämt mig för något är jag envis som en åsna!

Imorgon väntar jobb som jag längtar till! Nu ska jag slappa med senaste avsnittet av Pan Am och en stor kopp te.


Kategori: Allmänt //
2 kommentar/er
2011-10-23 / 23:03:46

Utmanad

Sanna utmanade mig och eftersom detta verkar vara ungefär samma utmaning jag fick av Lovisa, kör jag båda på en gång!

1. Varför började du blogga?
För att vara ärlig var det för att bli rik. Jag var ny i "bloggbranschen" och hade en väldigt skev uppfattning om att alla som skrev om mode blev rika. Klart jag också ville bli det så jag skrev lite om mode - men efter ungefär 3-4 inlägg ledsnade jag...
Nej, då är det bättre att skriva om sådant man känner för! Och nuförtiden är det verkligen inte för pengar.

2. Vilka bloggar följer du?
Alla möjliga, jag är nog en allätare vad gäller bloggar. Det är skönhet (och självklart no poo), konst, inredning, övrigt hantverk och så lite olika livsstilar på det.
Högst upp på följarlistan står t.ex. June, Anna, Elsa Billgren och Sandra Beijer. Även Natashja och Claras bloggar är intressanta, lite mer provokativa på helt olika sätt.

3. Vilken är din favoritfärg?
Oj, vart ska jag börja? Jag älskar färg och vill ha mycket av det, älskar att blanda. Jag har en förkärlek till blått men jag kan inte välja någon specifik nyans av blått (även om koboltblå står högt just nu). Färger jag har svårt för är lila, brunt och rött - men även dessa växer i mina ögon eftersom tiden går. Det beror nog på hur man matchar dem, jag vill ha starka kontraster.

4. Vilken är din favoritfilm?
Pearl Harbor har varit favoriten sedan jag såg den för första gången i högstadiet, som många kanske redan förstått är jag en riktig andra världskriget-nörd vilket förklarar varför.

5. Vilka länder drömmer du om att besöka och varför?
Nu råkar jag ju vara en väldigt hemmakär person som är ganska nöjd med det jag har här hemma, men jag måste medge att jag blev lite mer ressugen efter att ha traskat omkring själv i tyska städer i somras. Men något speciellt land... Näe. Så rolig var jag på den punkten. ;)

Jag utmanar: June, Ida, Sofie, Malin, Sara.

Kategori: Allmänt //
7 kommentar/er
2011-10-20 / 11:45:32

4 tunga, 4 lättare

Hösten, årstiden jag känner minst för. Precis som vädret blir jag lätt lite deppig och grå själv. Men följer jag den här listan går det säkert lite bättre!

Tungt...

Motivera × Man vinner inget på att vara omotiverad, jag vet det men jag måste inse det och blicka framåt. Jag kan lägga all grubbeltid på bättre saker, börja någonstans istället för ingenstans.

Skapa × Bristen av inspiration kämpar jag med varje dag. De vita pappersarken på mitt skrivbord stirrar på mig, favoritpennan börjar se otränad ut för att den inte får skapa tillräckligt många linjer.

Njuta × Oförmågan att inte kunna njuta av det man har fast man vet att man kanske inte kommer ha det för alltid? I has it. Det är någon form av rädsla och lathet i en perfekt disharmoni.

Umgås × Jag är stundtals osocial och extremt tråkig. Blir jag inte bättre på att umgås och hålla kontakt med mina vänner blir jag förevigt ensam, det vet jag ju. Ensam med min dator och femton katter. Och det mår nog varken jag eller katterna bra av.

... och lite lättare

Planera × Börja varje vecka med att planera in sådant som ska göras, sådant som bör göras och sen något kul mitt i eller helst i slutet av veckan som motivation. Andas frisk luft istället för dammig datorluft.

Hobby × De dagar tecknandet inte går och datorn är alldeles för välanvänd, ska jag hitta något nytt att göra. Något som jag blir glad av och känner mig motiverad till att göra.

Pyssla × Det är fortfarande ett bra tag kvar till jul, men börja i tid för en gångs skull. Planera in den där mysiga pysselkvällen vi skulle ha.

Hitta × Jobb, kurs, praktik. Jag mår inte bra av att inte ha något att göra.

Kategori: Allmänt //
4 kommentar/er
2011-10-18 / 19:23:49

Mindre är mer

Blev precis avrådd från att köpa den där fina, röda jackan jag testade inne på Lindex idag.
900 hade lämnat ett litet för stort hålrum i min redan tunna plånbok, men jag sa till mig själv att "om jag får ett bra erbjudande slår jag till". Självklart är det 200 kr rabatt på samma fina, röda jacka inne på Lindex' hemsida, och jag känner hur det förbannade köpsuget drar igång. Samtidigt är jag fortfarande frustrerad över att det där fina jag köpte för någon vecka sedan nu finns ute för halva priset. Halva priset.
"Jag ska vänta lite längre nästa gång", tänker jag. "Så jag inte lägger ut onödigt mycket pengar när jag kan få det billigare." Och så tittar jag på den fina, röda jackan igen. Men jag blev avrådd av ett par kloka ord. Det är sant, jag kommer ledsna. Som på allt annat jag köpt.

Man vill inte ha mindre ju mer man köper, man vill ha mer.
Istället blir man ett offer för köp- och slängguden och det vill jag inte vara längre.


Så nu har jag köpstopp. Inga fler onödiga prylar och kläder som jag redan drunknar i. Jag har inte råd, jag måste prioritera. Jobb, bil, bostad i just den ordningen. Kläder hamnar långt ner på listan - nagellack också. Nu räcker det.

Kategori: Allmänt //
5 kommentar/er
2011-10-11 / 15:00:41

Not so co-operative system

Oj vad många nya besökare som hittat hit! Gissar att det är tack vare June's länkinlägg där jag finns med.

"Snygg blogg, söt tjej med grym page och jättefin hårfärg. Har hållit på med balsammetoden sedan början av året och såvitt jag kan se går det riktigt bra :) Har bland annat skrivit om produkter som jag själv blivit väldigt nyfiken på sedan dess. Det är alltid kul att se någonting nytt." // June

Pagen har jag tyvärr gjort mig av med, men det andra stämmer bra tycker jag (även om det nog är helt mot jantelagen). ;) Pga sjukdom och en dator som inte vill samarbeta är det klent med inlägg om både mig och mitt hår, men ni är såklart välkomna att kika i arkivet ändå!

Så fort jag får lite mer tid framför en väl fungerande datorskärm blir det lite sminkrecensioner, eftersom jag köpt på mig en hel del sådant på senaste tiden. :)

Kategori: Allmänt //
3 kommentar/er
2011-10-10 / 14:13:57

Sjuk

Jag har aldrig haft urinvägsinfektion förrän nu, och inte tusan är det roligt. Fick medicin igår efter att ha varit på akuten, och sedan dess har infektionen satt igång ordentligt. Hej illamående, extrem trötthet och tung kropp.

Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er
2011-10-05 / 20:12:27

Dawned on me

Jag har blivit med nytt intresse - smink. Det började med nagellack, det håller på än, och nu har det vuxit sig större (paketet från E.L.F. jag fick häromdagen gjorde ju mig inte mindre intresserad direkt).
Jag kommer på mig själv med att klicka mig in på samma sminkbloggar varje dag, men först idag lade jag till dessa på bloglovin. En riktig bekräftelse från min sida liksom, välkommen hit nyfunna sminkintresse!

Nu ska jag bara lära mig hur man gör så är det all set.

Kategori: Allmänt //
5 kommentar/er
2011-10-03 / 19:57:33

Present från posten

Fick hem ett trevligt litet paket från ELF idag, och ungefär samtidigt ett sms om att mitt paket från Lindex väntar på att jag ska hämta ut det.
Det är alltid trevligt att få paket! Speciellt om man betalar innan man får paketet. Då har man ju liksom glömt att man ens betalat när man väl får det - present till sig själv liksom!

Kategori: Allmänt //
10 kommentar/er