2011-09-30 / 20:29:30

Smartglas

En riktigt bra dag, hälsade på jobbet som numer är mer extrajobb än ... jobb? Jag vet inte vad jag ska kalla det riktigt, extrajobb helt enkelt. Förhoppningsvis blir det mer. :)
Hur som helst, jag hälsade på jobbet och alla verkade så glada - inte minst jag. Här vill jag vara kände jag, här trivs jag och kan vara mitt allra bästa jag. Nu längtar jag till torsdag då jag jobbar igen!En bild på nya glajjor och ny frisyr förresten! Fast längderna har jag satt upp, jag är inte helt bekväm i frisyren än (även om det är bra skönt att ha klippt ur håret så det inte är lika tungt längre).

Sen är jag ju en riktig fegis måste jag berätta. Innan jag åkte till frisören tvättade jag håret med balsam för att inte behöva tvätta det där med något dumt schampoo, och så sabbar jag alltihop genom att låta frisören använda mousse, spray, hårfön... Hårfön är väl i och för sig helt okej (annars blir det ju svårt att veta om det ser bra ut eller inte), men den jäkla sprayen och moussen?! Nä jag vet inte hur jag tänkte. Nu måste jag alltså tvätta håret med sista-schampoo igen, hurra...

Kategori: Allmänt //
9 kommentar/er
2011-09-30 / 09:32:38

Starkt och svagt

Jaha, här sitter man med sprängande huvudvärk orsakat av det ständiga bytandet mellan glasögon och linser. Det var vanligt även innan jag köpte nya glasögon, och då skiljde sig inte styrkorna mellan glas och linser så mycket ändå - nu är glasögonen starkare och linserna mycket svagare. Anledningen till detta är att jag ska kolla om jag kan ha lite mindre styrka istället för att låta ögonen arbeta ihjäl sig på för höga styrkor (ögat anstränger sig mer då och min syn förbättras inte direkt).

Har tänkt lägga upp en bild på mina nya bågar men det blir liksom inte tid till det. Klippte mig förresten igår med så nog är det dags för en bild alltid. I sinom tid.

Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er
2011-09-28 / 16:53:16

Serier i all ära - uppdatering

I februari skrev jag en lista på serier jag sett och vad jag tycker om dem. Sedan dess har jag sett lite fler serier som är värda att nämna!

Skins - Helvrickad men skön serie om några tonåringar som använder både alkohol och droger, samtidigt som de tacklar typiska tonårsproblem - kärlek, skola, framtid osv. Jag tror att anledningen till att serien är så hyllad är för att den är så annorlunda och ocensurerad till skillnad från serier som riktar sig till samma ålder.
Skins finns i två versioner, originalet är brittiskt men det finns även en amerikansk version som visas på mtv just nu. Jag såg ett avsnitt av den amerikanska innan jag började med den brittiska, och jag måste säga att den brittiska är en solklar favorit hos mig. Varannan säsong byter de helt karaktärer vilket jag har stört mig en del på, eftersom de bryter mitt i storyn och lämnar stora cliffhangers. Det ska tydligen göras en film där jag hoppas man får svar på de frågor som dyker upp under seriens gång.

The hard times of RJ Berger - Serien utspelar sig utifrån RJ Berger's perspektiv, en av töntarna i skolan. Han får till slut nog av att hejaklacksledarna och rugbyspelarna styr skolan, och sätter sig upp mot dem vilket leder till en hel del problem. Utöver detta försöker han även få uppmärksamhet från den populäraste tjejen på skolan, som råkar vara hans ärkefiendes flickvän.
Jag har nyligen sett klart säsong 2 av denna serie, och jag är inte besviken. Det är precis den humor jag gillar där allt verkar vara bakvänt vad gäller föräldrar och lärares beteende.

AWKWARD. - Jenna Hamilton påminner en hel del om RJ Berger; hon är inte särskilt populär och trånar även efter skolans populäraste kille samtidigt som hon försöker sätta dit Sadie, en otroligt kaxig och arrogant hejaklacksledare. Som om detta inte vore nog börjar hon serien med att råka ut för en stor olycka - vilket alla tror är ett självmordsförsök...
Även denna innehåller liknande humor som RJ Berger, men ur en tjejs perspektiv vilket gör att jag kan relatera till den ännu bättre. Såg klart första säsongen av denna alldeles nyss och vill bara se mer!

Band of Brothers - Steven Spielberg och Tom Hanks har regisserat denna serie som handlar om en grupp män som kämpar för USA under andra världskriget. Man får följa dem under både träning inför detta uppdrag samt mindre slag som tar dem en liten bit framåt för varje gång.
Denna serie skiljer sig totalt från de andra serierna jag sett, här är det inga fjantiga tonårsproblem utan allvarligare händelser. 10 långa avsnitt, stundtals rätt hemska och råa - men en oh, så bra serie (i alla fall om man som jag är intresserad av andra världskriget).

Jag börjar fundera på om jag har en ålderskris eftersom jag helst ser ungdomsserier, där karaktärerna är 15-16 år gamla (även om skådespelarna är klart äldre och ger en annan bild)? Fast Band of Brothers ger nog några vuxenpoäng tycker jag. ;)

Kategori: Tips //
0 kommentar/er
2011-09-24 / 15:46:25

The wind is in my ♥

Bättrade på nagellacket, tvättade två maskiner tvätt, städade samt begav mig ut i skogen på en liten promenad. Där hittade jag en massa kantareller som jag till slut lyckades få med mig hem på ett ormbunksblad (innovativ, jag vet).
Själv äter jag inte svamp men det finns vissa i familjen som gör!

Foals - CassiusKlaxons - Echoes

2011-09-23 / 15:03:54

Egobooster

Vad gör man en dag när man har ont i halsen och är sådär lagom seg och trött? Vanligtvis hade jag spenderat dagen framför tv:n med en massa onyttigheter, men inte idag - för idag kände jag för att göra mig fin och lura mig själv att jag mår lika bra som jag ser ut. På med smink och klackar och hela köret alltså!Det här med helkroppsbilder utan fotoassistent är ju inte det lättaste, cred till alla modebloggare som lyckas med det varje dag! Jag antar att det är sådana här gånger man skulle ha en systemkamera med tillhörande stativ...Ja, här har ni mig. 174,5 lång adderat med ~9,5 cm klack. Håret sätter jag oftast upp, det ska sparas ut serni!

Försökte mig även på ett par "spring-och-hopp-bilder" med varierande resultat, det var lite svårare (fast kul!) så det lämnar jag till proffsen. ;) Då var egot boostat för idag!

Kategori: Allmänt //
6 kommentar/er
2011-09-22 / 21:30:43

Den 28 januari i år...

... ledsnade jag totalt på min torra och kliande hårbotten och bestämde mig för att testa balsammetoden. Jag har tvättat mig genom säkert 10 olika balsam för att ta reda på vilket som passar just mig, och just nu växlar jag mellan två stycken - Garnier Fructis Strength and Shine, Grapefruit extract samt Garant Såklart (detta eftersom Garant Såklart är lite för vårdande för att använda varje tvätt, men någon gång ibland funkar finfint).


Jag har tvättat håret någon enstaka gång med mitt sista-schampoo, men det är något jag helst undviker eftersom håret känns slitet direkt.

Hur som helst - jag kan verkligen rekommendera balsammetoden!

Kategori:
4 kommentar/er
2011-09-22 / 17:23:28

Nya glas

Efter att ha provat bågar i säkert en timme hittade jag till slut ett par bågar. Ville ha något svart och brett och det blev något snarlikt - om en vecka ska jag hämta ut dem och betala räkningen på 4500 kr (det är dyrt att se dåligt, jag vill ha bidrag). Måtte dessa hålla i minst fem år...

Kategori: Allmänt //
1 kommentar/er
2011-09-20 / 18:50:13

Skalm den som ger sig

Jaha, så gick mina glasögon sönder. Ena bågen/skalmen/vad-det-nu-heter bara lossnade när jag skulle ta av mig dem... :p

In till stan imorgon alltså, för att fixa nya. Det här kommer svida i plånboken!

Kategori: Allmänt //
1 kommentar/er
2011-09-18 / 17:58:40

Det bästa sättet att hjälpa andra är inte att vara fattig själv

Lång dag, jag har lyssnat på bra föreställningar och lärt mig att jag är ett till största delen gul människa som skulle behöva ha lite mer tilltro till sig själv. Mer än så orkar jag inte förklara, mycket intryck som behöver sjunka in.
Istället får ni lite godis för öronen, först en nyfunnen låt och sedan en 70-talist som jag aldrig tycks ledsna på.

The Rapture - Come back to meFleetwood Mac - Never going back again

2011-09-17 / 12:24:56

Dagens pepp version 2

Jag är inte sjuk. Jag är inte sjuk. Jag är inte sjuk.
Nu målar jag naglarna och sen ska jag ut härifrån, andas in frisk luft och köpa gott till kvällen.

Som förmodligen, liksom gårdagen, innehåller ännu mer serier (nästan skämmigt att jag såg klart hela säsong två av The hard times of RJ Berger samt två avsnitt av Band of Brothers igår).

Kategori: Allmänt //
1 kommentar/er
2011-09-17 / 11:02:42

Dagens pepp blev dagens depp

Jaha, här sitter man igen. Med svullen hals och täppt näsa. Dags för den årliga höstförkylningen.

Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er
2011-09-16 / 15:28:08

Dagens pepp

I måndags var jag på en intervju för praktik på Swedbank, jag var nervös som jag alltid är inför intervjuer. Men vad tusan, det gick ju rätt bra! Kvinnan som intervjuade mig var trevlig och lätt att prata med, och så skulle jag få svar efter några dagar. Idag faktiskt.

Hon ringde för en stund sedan, tydligen hade de valt mellan mig och en annan tjej. Hon tyckte att jag kändes trygg och att jag hade bra erfarenheter, men den andra tjejen fick platsen. Vilket inte gör mig så mycket, bara bra med en till intervju och bra feedback.

Så, dagens pepp - bra kritik!

Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er
2011-09-15 / 23:20:28

You are my thoughts

Segaste dagen på länge, rastlösheten är otroligt påfrestande. Men snart så, ska det väl vända igen.


Illustration: jag.

Kategori: Photoshop //
2 kommentar/er
2011-09-13 / 19:10:44

"Föll som en fura för brunt och kilklack"

En tripp till staden med en kompis och jag lyckades faktiskt komma hem med både väska och skor - och båda känns helrätt!
Just skor och väskor är svårast för mig att köpa eftersom jag vill kunna ha dem i flera år framåt utan att ledsna. Jag planerar sönder kan man säga - men nu så, 10 poäng till mig!Som vanligt blir det aldrig som man tänkt sig. Lågt och svart tänkte jag, men föll som en fura för brunt och kilklack.
"Är de sköna?", frågade min kompis mig efter inköpet när jag började gå in dem, svaret blev "... de är snygga!". Bekväma skor har jag redan, resonerade jag - jag ville ha något fint! Fyra-nittionio på dinsko, en bra hållning ingick i köpet.Och vad har vi här då? De matchar?!
Jodå, det var nog ödet. Väskorna på allas vår hennes och mauritz fick nobben för Skönheten från Lindex. Ett-nittionio tycker jag var alldeles lagom!

Det är så mycket roligare att handla nu när jag inte bryr mig om trender. Varför avstå från något jag verkligen gillar bara för att "alla andra" har samma sak? Jag har bara gjort det svårt för mig.
Next stop: plånbok och trenchcoat (för att inte glömma de ankelhöga gummistövlarna)!
2011-09-11 / 21:37:24

Tävling hos Millah

Något jag är petig med är väskor, skor och jackor - och eftersom jag är så pass petig är det sällan jag hittar något jag vill ha i affärer (som dessutom har ett lagom pris). Inuti min väska finns endast ett litet fack, och jag skulle behöva lite mer fickor än så. Därför tar jag chansen i Millah's tävling, där man kan vinna en valfri handväska från Wilma of Sweden! Själv föll valet på denna:Kategori:
0 kommentar/er
2011-09-09 / 20:19:41

It's all you see

Under tiden jag städade idag lånade jag min systers dator för att lyssna på musik (kanske glömde nämna att jag inte längre bloggar bärbart utan numer stationärt? Donationen gjorde min snälla pojkvän ♥) eftersom jag inte har några högtalare än. Så nu återupptäckte jag alltså Spotify, och lade även märke till ett nytt band på What's New-fliken.
Musik som man lätt drömmer sig bort i, det gillar jag.

Other Lives - Dust Bowl IIIOther Lives - Tamer Animals

2011-09-09 / 16:56:25

På tapeten just nu

Jag har nog tamejtusan städat hela rummmet idag, det började med byrån och slutade i garderoben - sommarkläderna har förflyttats för att ge plats åt mer höstiga stickade tröjor. Lyckades städa bort en stor hög kläder som sällan eller aldrig används, och hittade dessutom sådant där som man glömt bort att man ens hade men som man blir glad att hitta på.

Funderar på en helkroppsspegel samt sänglåda från IKEA för att ta reda på det utrymme jag har, kanske montera upp en till hylla och det är inte helt omöjligt att jag möblerar om lite.
Har börjat kika på tapeter, och det lutar åt en ljus lila som går åt grått. Jag vill verkligen inte fastna i lila eftersom det ju inte är en favorit av färger hos mig, jag vill kunna variera lite.

Fast just nu är jag ju mest sugen på egen lägenhet. Men pja - det blir aldrig som man tänkt sig.

Kategori: Allmänt //
1 kommentar/er
2011-09-08 / 11:15:09

Fighting for peace is like fucking for virginity

Kollade precis in hos KanDee, som jag gör med jämna mellanrum. Mycket snyggt men har väl aldrig fallit för något som jag gjorde för den här tröjan...Nästan så man måste slå till.

Kategori: Allmänt //
1 kommentar/er
2011-09-06 / 18:26:17

Det är okej att känna


Kategori: Allmänt //
1 kommentar/er
2011-09-01 / 20:13:52

Your heart's a mess

Uppföljning av det här inlägget - för det första är Gotye inget band utan en kille från Australien (om jag förstått det rätt), och för det andra har jag hittat en annan låt med honom som är så jäkla bra att jag vill dela med mig.Wow, vilka slagkraftiga meningar och de videor (s?) han använder sig av är så mysigt mystiska. Mer mer mer!