2012-04-24 / 19:39:15

Snabb leverans från penstore.se!

Wao vad fort det gick att få hem grejerna från penstore.se! Jag beställde i lördags och hann precis tänka att jag nog får dem tidigast onsdag, men jag fick hem dem idag. Bra förpackat var det också, rekommenderar verkligen penstore!

Kategori: Allmänt //
1 kommentar/er
2012-04-22 / 11:35:39

So strange

Gårdagen spenderades framför detta papper, från början en helt vanlig, lite tråkig illustration på en tjej i profil. Sedan blev jag less på att mina teckningar alltid ser ut just så och började kludda dit lite hjärtan och grejer - och jag gillar resultatet!Jag använde mig av pigmentliner samt markers till att färglägga tjejen, medan bakgrunden är färglagt med vanliga färgpennor. Det blev mycket vässande kan jag säga, för att lyckas teckna små, små detaljer... Men jag gillar sådant pillgöra, det blandat med bra musik är lite terapi för mig. Tror jag.Klicka för större bild (rekommenderas om man vill ta sig en närmre titt på de suddiga, men tidskrävande detaljerna!)

För övrigt är jag väldigt nöjd med min signatur. Mer har jag inte att säga.
2012-04-21 / 16:13:33

Musik att teckna till2012-04-21 / 13:35:42

Godispåse från Penstore

Letat som en tok efter en 0.05 pigment liner, tills jag fick den smarta idén att faktiskt googla på vad jag letade efter. Några minuter senare klickade jag hem massa trevligt konstnärsmaterial som jag läääängtar efter att få hem!Nu håller jag tummarna för att Penstore är precis så bra som de ser ut att vara. Frakten ligger endast på 29 kr och det ska inte behöva ta mer än någon dag att få hem leveransen. För allt detta gottiga betalar jag endast 344 kr, tummen upp för det!
2012-04-20 / 21:14:00

Film

Chips, film, godis, äta ute, bio, godis... Jag har haft helg hela veckan så nu är inte riktig helg lika lockande. Tråkfredag helt enkelt, fast en sådan där man får nödvändiga saker gjorda. Deklaration är ju inte så upphetsande direkt men det måste göras. Punkt.

Filmer jag sett denna "helg": The Prestige och Inception (blev lite Christopher Nolan-frälst faktiskt. Filmerna då, inte gubben), och sen såg vi hypade Hunger Games på bio igår. Recension? Bra och originell men... förutsägbar och Battle Royale är fortfarande nr 1 på "dödar-spel".

Blä vilket trist inlägg det blev, jag som bara skulle tipsa om lite bra musik. Sista låten är favoriten, går på repeat:en (hahaha, pinsam jag är :) )

2012-04-20 / 14:18:42

Den här bloggposten vaccinerar 95 barn

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.

UNICEF vaccinerar barn i Elfenbenskusten

© UNICEF/Asselin
UNICEF vaccinerar barn i Elfenbenskusten

Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser  till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj


Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er
2012-04-17 / 19:25:26

Mening

Åh åh åh en tyngd lyftes precis från mina axlar. Min extrema "konflikträddhet" blev precis lite lite mindre, och jag lovar mig själv att fortsätta vara ärlig, fortsätta ta itu med problem och... jag kommer nog aldrig förstå galna skrikande hockey- eller fotbollsfans. Så var det med det.

Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er
2012-04-11 / 20:27:10

Misfits

Idag har jag inget roligt att meddela, jag tipsar om en bra serie istället. Skins sjätte säsong slutade för några veckor sedan, och på jakt efter en ny serie att följa snubblade jag över Misfits.
Denna serie påminner mycket om Skins, ungdomarna beter sig i stort sett likadant; det är alkohol och droger, "hårt" språk och komplicerade relationer. Här får man följa några ungdomar som alla begått brott och gör samhällstjänst för detta. Efter en storm får folk i staden mystiska krafter, även ungdomarna. Se själv vad som händer sedan... ;)Tre av ungdomarna; Nathan, Simon och Kelly. Mina favoriter! :)

En riktigt rolig serie är det, jag kommer på mig själv med att skratta högt ibland. Kelly har en väldigt skön dialekt också, bara det gör serien sevärd! :)

Kategori: Tips //
1 kommentar/er
2012-04-10 / 20:34:53

Birdy

Birdy, eller Jasmine van den Bogaerde som är hennes riktiga namn, är en 16 år gammal tjej från Storbritannien. Hon har en otrolig röst och gör fantastiska covers och egna låtar, lyssna!

2012-04-07 / 13:09:46

Got tweezers?Mer kladd från skissblocket, och sedan lite akvarell på det. Jag gillar enkelheten i blyertsteckningen, men också hur ansiktet kommer till liv med hjälp av lite akvarellfärg.
Vilken är din favorit?
2012-04-03 / 21:09:00

Före och efter akvarell

Ja, jag kunde inte låta bli att ta några drag med penseln på denna blyerts heller. Gillar hur bra akvarell gör sig över blyerts!Det är bråda dagar nu, igår köpte jag mig en blomma som var tänkt att pryda mitt fönster. Dessvärre verkar det som att fönstret var lite väl ljust för en ranunkel så jag får väl placera den längre in i rummet under dagarna.Nu tycker jag vi fokuserar på vad fin denna blomma är, istället för att fundera över vilken knäpp människa som orkar ha så smutsiga fönster. Och så kan jag ju utnyttja en kort rad till att skriva om vad roligt det är på jobbet! Klart slut.
2012-04-02 / 15:25:36

Dagens

Lite blyerts jag klottrat ner i blocket idag, nu ritar jag på redan påbörjade sidor för att få ut maximum av gamla skissblocket.Och så passade jag på att ta lite bättre bilder på senaste akvarellen, kommer mer till sin rätt i det här ljuset.