2012-12-31 / 17:13:00

2012 i promarkers

Jag sparade det bästa till sist, här är del 3/3 i min årsresumé! (ofrivilligt rim)
Om man ser till antalet så vann markers-teckningarna med stor marginal över både blyerts och akvarell. Jag har lärt mig mycket, lagt ett antal nya nyanser till markersamlingen och vågat skugga mer och mer. Härligt material!Här syns det ju ganska tydligt att bara en av stackarna hade turen att bli inskannad, men hur som helst.
Det är lätt att tänka att man suger på det man gör, att teckningarna inte duger och att man vill ge upp för att man ändå aldrig kommer bli lika bra som den där och den där konstnären/illustratören. Trots att jag slutat prenumerera på konstbloggar är det ändå alldeles för lätt att klicka sig in på en blogg vars innehavare är så mycket duktigare på allt möjligt, vilket såklart gör att modet sjunker. Jag har begåvats med ett skämt till tålamod och ska vara bäst på allt, därav åtskilliga utbrott när någon lyckats bättre än jag - vilket såklart måste hända, man kan inte vara bäst på konst.

Men, sådana gånger är det så bra att ha ett helt arkiv fyllt med teckningar man gjort. Tar mig tid till att beundra mina teckningar lite då och då, börjar gärna längst bak i arkivet och klickar mig framåt och då blir man plötsligt väldigt inspirerad. Oj, vad duktig jag är, så där bra skuggade jag inte förr, vad mycket modigare jag blivit med färgerna osv osv. Det blir såklart även ett litet fniss här och där över nån gammal skapelse som man först nu ser är aaaalldeles för konstig i proportionerna och hur skuggade jag här egentligen. Typ så.

Nu flyter orden på lite för bra här känner jag, inte helt lätt att knyta ihop säcken. Poängen är att jag är stolt över mig själv, och jag älskar att kika tillbaka i arkivet ibland och verkligen känna att jag kan, jag är så jäkla duktig och det här kan ingen ta ifrån mig. Jag har skapat det här, min kreativitet och allt som kommer med den.
2012-12-31 / 12:01:00

2012 i akvarell

Del 2/3 i min årsresumé av teckningar. Akvarell var en "ny" teknik detta år, i alla fall mer frekvent använd. Införskaffade mig ett set akvarellpennor som används lite nu och då. Det tar tid att lära sig men övning ger färdighet!

2012-12-31 / 11:49:55

wow wow wow

2012-12-30 / 16:22:08

2012 i blyerts

Tanken på att göra någon slags årsresumé med årets teckningar verkade från början som en riktigt dålig idé, eftersom jag inte trodde jag hade ritat särskilt mycket. Men efter en snabb titt i arkivet ändrade jag mig snabbt, och insåg snart att jag till och med måste dela upp teckningarna i flera delar! Här är del 1 av 3.Ingen särskild ordning på dessa. Blyerts har det hur som helst blivit mycket av i år, eftersom jag jobbat så mycket i perioder att detta ibland var det enda jag hann med. Snabba skisser som legat på skrivbordet i några dagar, som jag sedan kluddade på till och från när jag hade tid.
2012-12-29 / 20:42:00

2012 - en sammanfattning

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag sade upp mig från ett jobb. Köpte egen bil.
 
Höll du dina nyårslöften?
Oj, hade jag ens några..? Jag minns faktiskt inte.
 
Något du saknat 2012 som du vill ha 2013?
Ett heltidsjobb som inte strular. En rolig utbildning. Utlandsresa.
 
Största framgången 2012?
Jag har insett att det här är mitt liv, och att jag får fatta beslut själv. Är det något jag inte är nöjd med kan jag alltid ändra det, jag bestämmer!
 
Vad spenderade du mest pengar på?
Bilen, host host
 
Vilka sånger kommer alltid påminna dig om 2012?
Jag vill ut med Lilla sällskapet, bästa billåten! Flytta på digWe are young med Fun!... Och Gangnam Style. Såklart.
 
Läste du någon bra bok under 2012?
Torka aldrig tårar utan handskar. Ser fram emot del 2 och 3!
 
Favoritprogram på TV?
Ååh Game of Thrones. Längtar efter nya säsongen!
 
Finns det någonting som kunde gjort ditt år bättre?
Självkänsla. Så mycket onödig osäkerhet, jag blir ledsen av att tänka på det. Lite mer tur i arbetslivet hade ju inte varit dumt heller, men jag antar att man lär sig av misstagen.
 
Hur skulle du beskriva din stil 2012?
Jag har faktiskt försökt anstränga mig lite mer det här året, men jag ser väl sällan särskilt glamourös ut. Tanken som räknas!
 
Vad fick dig att må bra?
Mina fantastiska vänner och pojkvän, tack för att ni finns. ♥


Uppdatering 2013-12-15
Då jag av oklar anledning inte publicerat årsresumé för 2012 publicerar jag denna nu istället.

Dags för årsresumé igen då, galet vad fort tiden går. Mina förväntningar på 2012 var att utvecklas, få ett fast jobb så jag kommer närmre eget boende och egen bil, och ha ett riktigt roligt år där jag träffar många nya människor och får bra upplevelser för livet.

2012 har jag...

- utvecklats som person, fått självinsikt
- varit riktigt framgångsrik på mina arbetsintervjuer i jakten på fast jobb, och sedan insett att jobb inte är en dans på rosor...
- så jag har sagt upp mig. Vilket visade sig vara en väldigt befriande känsla, att sätta mig själv först!
- köpt bil!
- inte badat en endaste gång. Vi kan skylla både på vädret och allt jobb.
- tagit bort tandställningen, halleluja!

2012 var ett sådär år, men det blir bättre! 2013 ska jag...

- börja plugga, ta mig någonstans. Få en utbildning i ryggen så jag kan hitta ett ordentligt jobb i framtiden.
- vara ute lite mer. Umgås och träffa nya människor, sånt trevligt.
- flytta ut. Det är dags nu.
- ta hand om mig själv, lära mig att säga stopp när det blir för mycket. Lära mig att slappna av när jag behöver det.
2012-12-25 / 13:42:18

Nu ska jag också bli hipp android-are!

2012-12-20 / 17:34:32

how i feel right now

2012-12-20 / 14:55:57

Rock paper scissors

Helt fantastiskt förkyld igen, för andra gången i december. Förkylningsguden har varit generös i år!

Proppar i mig c-vitaminer och alt-J.

Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er
2012-12-09 / 21:40:40

must be something in the atmosphere2012-12-09 / 16:35:07

Lite fint så där

2012-12-05 / 16:40:00

Girls

Hemma, alla bussar är inställda pga snön så blir inget jobb för mig idag. Roar mig med att måla naglarna och sticka (fast inte samtidigt), samt kolla klart första säsongen av Girls. Härligt snurrig, ärlig och faktiskt rätt knäpp serie om fyra tjejer i NY. Längtar tills nästa säsong börjar i januari!


Kategori: Allmänt // Tips //
0 kommentar/er
2012-12-05 / 13:16:07

Jag skyller inte på snön

Åh vilken fantastisk dag jag hade, både igår och idag.
Tillbaka på jobbet igår för första gången på en vecka, och såklart skulle halsen kittlas som bäst när jag hade flera kunder i kassan att prata med. Jag hostade lite halvt för att försöka få bort det men det gjorde bara att det kittlade ännu mer och så tappade jag rösten... Fick be om ursäkt och gå iväg för att hosta ordentligt.

Sedan hann jag väldigt lagom med 22bussen, kände mig väldigt nöjd för att jag tog bussen istället för tåget som ju säkert skulle krångla nu när det snöat så mycket. Ungefär halvvägs får bussen luftläckage, och vi blir tvungna att stanna och vänta på en taxi eftersom nästa buss inte skulle gå förrän 23. Den där taxin måste haft sommardäck eller något för den såg vi aldrig, vi fick ta nästa buss istället.
Så, jag var hemma 00.30 ungefär. Och just som jag skulle somna inser jag att jag skulle på möte på arbetsförmedlingen idag, kl 10, vilket innebär att jag måste upp typ 8 för att göra mig i ordning och sen ha gott om tid på mig för att köra dit.
Tog mig sakta men säkert dit, och så är kvinnan som ska hålla i mötet sjuk... så mötet är inställt. Bara att sätta sig i bilen igen för att åka ca 40 min igen då. Halleluja.

Kategori: Allmänt //
1 kommentar/er
2012-12-03 / 16:57:54

Julklapp till mig själv

Det råkade visst bli lite smått och gott från HM:s rea. 299,40 betalar jag! :)

2012-12-03 / 14:25:28

Nyklippt

Jah, särskilt nytt är det väl inte. Men klippt är det!Jag ledsnade på mitt kråkbo till hår, kombinationen halsduk/utsläppt hår resulterade i tovor i underhåret som till slut blev för jobbiga att reda ut. Nu börjar vi om!

Jag måste hitta mig ett annat tvättbalsam också. Har ju använt Coop X-tras balsam ett bra tag, men nu börjar hårbotten klaga, den blir liksom öm och nästan sårig. Jag har läst att andra haft samma problem men trodde inte det skulle hända mig, men nu vill mitt hår alltså ha ett snällare balsam. Bara att ge sig ut i balsamdjungeln igen då...

Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er
2012-12-01 / 13:04:00

Ny teckning: Savannah

Vad fail det blev att jag döpte förra inlägget till just Savannah..? Jag outsmartade mig själv.
Hur som helst är det ÄNTLIGEN ljust igen så här kommer en bild på nyaste skapelsen i min adam och eva-trädgård (eller bara eva-trädgård kanske eftersom jag vääääldigt sällan (var nog nåt år sen sist) tecknar killar?).Klicka för att se större!

Och precis som vanligt stämmer inte färgerna med originalet, lika roligt som alltid! Så kul när man ska visa upp något man är riktigt stolt över och så ser det inte lika bra ut som det gör i verkligheten. Eller så är det bara en väldigt bra ursäkt ifall någon inte skulle gilla det hen ser.