2012-02-27 / 17:17:40

Afroid of everythang

Mycket tankar i huvudet idag, snurrar runt runt.
Den här slängde jag ihop på 15-20 minuter, blyerts och bara blyerts.Skapad till de vackra tonerna av den här låten av Sigur Rós, ett isländskt band som har många olika sortens låtar. I den här sjunger de på isländska tror jag? Vackert är det hur som helst.

2012-02-27 / 12:53:12

...

Att skaffa jobb är helt klart ett jobb i sig, och jag vet inte om det är ett jobb för mig.

Kategori: Allmänt //
1 kommentar/er
2012-02-27 / 11:26:01

Hal(l yaah this hurt)s

Så mycket jag skulle behöva göra idag; tvätta, ringa samtal, städa, jadijadijadi. Istället sitter jag här med ont i halsen och en ovilja att hitta på något produktivt överhuvudtaget. Tummen ner för det.

Tummen upp för snälla pojkar som frivilligt ger sig ut på hala vägar och kommer med halsontsräddning: glass och gott!

Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er
2012-02-25 / 11:50:28

Vår på bloggen?

En ny design, en lite vårigare sådan. Fin i sin enkelhet tycker jag, har börjat tycka mer och mer om enkla designer på sistone - dessutom slipper mina inlägg tävla om uppmärksamheten med designen.Klicka för att se större!

Kategori: Design //
0 kommentar/er
2012-02-24 / 20:40:59

Ditten och datten

Varit på shoppingrunda (hatar ordet shopping men det får vara) med två av mina bästa vänner idag, så jäkla roligt jag har haft. Stylat om varandra i omklädningsrummen, och nog fanns det ett och annat guldkorn bland mina kompisars klädförslag! Vi låtsades att vi kunde ta med den enorma klädhögen hem, men den drömmen föll när det var dags att gå till kassan. Jag köpte faktiskt inte en enda grej men inspirerad blev jag!(1. Ursäkta mina poser, jag ser ju nu att jag inte alls såg ut som någon toppmodell! *host*
2. Märk väl att jag har två olika skor på mig, och deras respektive partners snällt hängandes i andra sidan tråden.)
Det är verkligen inte ofta jag gör sådana här inlägg, men någon gång ska väl vara den första. Lockar gjorda med hårbandsmetoden förresten, i natt var första natten jag kunde ha dem i hela natten utan att hårbandet avlägsnades (av slump eller mig själv, sömngående). Succé!

Synd på den gröna klänningen, hittar den inte på hemsidan. Egentligen är det väl kanske bara bra att jag inte kan lägga tassarna på den, när skulle jag använda den då? Jag går aldrig ut och det var inte länge sedan nyårsafton var. :p

Kategori: Allmänt //
2 kommentar/er
2012-02-20 / 19:19:11

The end of an era

Jaha, så var den sista praktikdagen slut. Kontrakt är skrivet på att jobba några extradagar här och där men jag vet inte exakt när jag vågar hoppas på jobb där igen. Skönt för mina stackars fötter, ja visst. Men väldigt trist att inte känna den där härliga energin från dem man jobbat med varje dag 3 månader i sträck. Kommer sakna dem och alla deras tokigheter, det är ett som är säkert.

Kategori: Allmänt //
2 kommentar/er
2012-02-19 / 12:40:28

En teckning utan namn är inte mindre värdefull

Har väntat i flera dagar på att kunna visa upp denna, eftersom jag haft praktik 8-16 är det sällan jag får tillräckligt dagsljus för att kunna ta ett kort på en teckning utan att det blänker för mycket i highlights t.ex. Men nu så!Klicka på bilden för att förstora!

ProMarkers, fineliner, färgpennor och några highlights med vit gelpenna. Blev väldigt nöjd med håret, och örat!

Vanligtvis använder jag mig sällan av referensbilder, men eftersom jag vill kunna teckna mer realistiska ansikten är det mer och mer vanligt i mina teckningar. Denna gång använde jag mig av denna bild, men jag vill verkligen inte påstå att jag följde den särskilt noggrant (nog för att jag vill teckna realistiskt, men det ska fortfarande synas att det är jag som tecknat). Fotot är hittat på deviantart för ett bra tag sedan, om någon undrar.
2012-02-18 / 20:52:26

Beth

Väntar på dagsljus så att jag kan fota mitt nyaste alster, tills vidare får ni hålla till godo med ett ofärdigt sådant.Jag är så glad glad glad att jag kan börja fylla på teckningskategorin lite, den har gapat alldeles för tomt ett bra tag nu.
2012-02-15 / 18:07:07

Cirkulerar i huvudet just nu

Sista veckan på praktiken, jobbmässor och arbetsförmedlingar som ska besökas, jobb på g, teckning som väntar på att bli fotad och uppvisad för världen, fruktcravings (till följd av föregående veckas godisfrossa), sömnbrist. Mer eller mindre.

Kategori: Allmänt //
1 kommentar/er
2012-02-10 / 21:02:01

Freckles

Det är nog bra för mig det här, att ha något att göra om dagarna (well duuhh....). Visserligen lider mina fötter rätt rejält av ~7 timmars spring 5 dagar i veckan men kreativiteten knuffar sig fram allt oftare och oftare - nu är en ny teckning påbörjad!

Kategori: Allmänt //
1 kommentar/er
2012-02-05 / 11:16:20

Calypso

Jag gissar att jag började på den här teckningen runt den 15 januari, och nu är den äntligen klar. Ibland var tålamodet knappt men jag utmanade verkligen mig själv och jäklar vad nöjd jag är!

Det är en ära att äntligen få presentera Calypso!

Klicka för större!

Som jag sagt förut tecknade jag den tyvärr på helt fel papper, ett lite grövre skisspapper istället för markerpapper.
Varför det är så illa? När jag färglägger med ProMarkers "blöder" färgerna ut en aning, vilket de inte gör på markerpapper. Pga brist på ljusbord orkade jag helt enkelt inte kalkera av den utan körde på, och det blev ändå rätt bra - trots några få misstag här och där.
Använde mig av Centropen från Clas Ohlsson för lineart, sedan ProMarkers i en rad olika nyanser (bara håret krävde nog en ~6-7 olika, vissa använda flera gånger om och om igen). Efter det använde jag mig av färgpennor här och där för att skapa textur och så highlightade jag med vit gelpenna där det behövdes.

Namnet på teckningen, Calypso, fick jag av en låttitel på en av Blackbird blackbird's låtar. Innan jag publicerade den färdiga teckningen googlade jag Calypso och fick veta att det var en förförisk och nyckfull nymf som höll Odysseus kvar på sin ö i 7 år. Om han stannade som hennes gemål skulle han bli odödlig och evigt ung, lovade hon honom. Odysseus beslöt sig till slut för att överge henne eftersom han längtade hem till sin fru.

Lite kul tyckte jag ändå, kanske är det henne jag ritat utan att veta om det. :)
2012-02-01 / 19:48:53

Bright Orange och Pumpkin

Teckningen tar bra tid på sig, men bra blir det! Väldigt irriterande att jag bara har en ~2 timmars fritid när jag kommer hem efter 8 timmars praktik, det är mycket jag vill klämma in då kan jag säga! Rita rita rita, något avsnitt av Pretty Little Liars, Pan Am, Glee eller Skins (där 6:e säsongen precis börjat)... Tyvärr hinner jag inte med allt.

Nu måste jag slita mig från pennan för att se lite Liars och sedan sova. Godnatt!

Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er