2012-01-23 / 19:06:25

Calypso igen

Egentligen hade jag velat måla håret i regnbågens alla färger (åtminstone hårtopparna) men pga brist på pennor i rätt nyanser och en aning feghet blev det säkert blont istället. Om jag nu inte bygger på det med lite mer orangea toner senare, vi får se. :)Pilligt men kul!
2012-01-22 / 19:51:02

Lockar utan värme!

Har provat hårbandsmetoden för mitt hopplöst platta och tråkiga hår, och det funkar faktiskt riktigt bra! Snurra håret runt pannbandet som i den här videon, och sedan sover man med det. På morgonen vaknar man med fina lockar!

Eller... det beror väl på hur mycket man rör på sig i sömnen. Själv är jag en hopplös sömngångare som vaknar utan hårband om jag haft en "vild" natt. Men ändå, trevligt med lockar och volym! Helt klart värt att testa :)Häromdagen var mina lockar så här fina, och de höll faktiskt i sig ända tills idag. :)

Kategori:
1 kommentar/er
2012-01-21 / 12:22:07

Work in progress, Calypso

Att ta kort på teckningar under tiden jag gör klart dem har jag nog aldrig riktigt gjort, men tänkte att det kanske är kul att se. Teckningen är lite snedställd förresten, jag vill inte visa hela resultatet riktigt än!Steg 1, skiss med blyerts.Steg 2, fyller i med fine liner (i detta fall en penna jag köpt i set om 4 på Clas Ohlson)Steg 3, fyller i med ProMarkers (och just nu syns det väldigt bra att det är inte är markerpapper jag tecknar på, färgerna blöder ut rätt bra om man inte är försiktig).

Jag pushar verkligen mig själv denna gång, speciellt med skuggningen. Referensbilder googlas flitigt och det duttas många, många lager med pennan innan jag är nöjd.
2012-01-17 / 19:47:05

Calypso

En liten tjuvtitt på vad jag precis började på, skapad till Blackbird blackbird - perfekt musik för tecknande!Som vanligt tecknar jag alltid de finaste teckningarna på icke-marker-papper, vilket innebär att jag måste kalkera av dem på just ett sådant innan jag färglägger. Och någonstans där ledsnar jag.
Tro mig, jag har testat att teckna direkt på detta papper - men då slår ofta prestationsångesten till, och det blir inget. Gäälet!
2012-01-16 / 19:59:31

Äggtvätt nummer ätt

Då var min första äggtvätt genomförd! Blev så inspirerad av June's inlägg (som vanligt) och eftersom jag ändå skulle tvätta håret idag blev det ägg. Ägg och en skvätt äppelcidervinäger faktiskt.

Första intryck? Kallt! Man kan ju inte ha varmt vatten i håret när man ska tvätta med ägg eftersom ägget koagu... kokar säger vi. Det blir vita prickar liksom, och även om det inte gör någon större skada är det ändå något man helst undviker. Så, massa kallt vatten på stackars mig som är frusen så det räcker ändå. I alla fall på huvudet, dum är man ju inte. Men jag var rejält vimmelkantig efter att ha lekt akrobat i duschen; antingen böja huvudet framåt eller liksom luta huvudet in i vattnet genom att böja sig bakåt. Ni hör ju hur det låter! ;)

Nåja, så krångligt var det ändå inte. Nu väntar jag spänt på resultatet! :)
Dessutom ska jag nog bannemej våga mig på det här, jag vill ju ha lockar!


Kategori:
2 kommentar/er
2012-01-16 / 15:15:27

I'm the king of the world

Känslan av att äntligen ta tag i sin rädsla för telefonsamtal, ringa den där kontaktpersonen för det där jobbet, inse att man faktiskt pratar på som en helt vanlig människa och sedan bokar in ett möte med denna person nästkommande lördag. Den känslan gillar jag!

Kategori: Allmänt //
1 kommentar/er
2012-01-16 / 12:39:28

Elvis och jag, vi är goda vänner


Kategori: Allmänt //
3 kommentar/er
2012-01-15 / 22:06:26

Abs, hair & rock'n'roll

Eftersom jag inte lyckas (eller helt enkelt bara inte har tålamodet till) att teckna något jag är nöjd med så tecknar jag fult i ikväll. Det blir kvinnor som vanligt, med kurvor på "fel" ställen (alltså inte anatomiskt korrekta) och skuggor som egentligen sitter på helt andra ställen. På papper från heligaste arbetsförmedlingen, bör tilläggas. Jag försöker helt enkelt teckna fult, jag lyckas dessutom, och det är rätt najs måste jag medge. Som omväxling liksom.

Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er
2012-01-15 / 20:44:16

"Tommy Riordan is officially Google proof"

Oj vad jag är dålig på att svara på kommentarer just nu, jag bara skjuter upp och skjuter upp hela tiden. Ta det inte personligt, jag är bara lat och saknar blogginspiration.

Långhelg på tre dagar denna vecka, blir bara en-dags-helg nästa vecka istället. Kollat film med pojken min, se Warrior om ni inte redan sett den, grymt bra film! Ja, mer än så har jag nog inte att bjuda på, tyvärr.

Kategori: Allmänt //
1 kommentar/er
2012-01-12 / 18:55:40

När pennan inte förmedlar mina känslor

Wao, vilken dålig dag det här blev. Jag är liksom frustrerad, stressad, trött, pressad. Och det går ut över andra just nu.

Försöker rita, rensa huvudet, blev ju så inspirerad av den där videon jag såg igår, men nu är allt det där borta, kan inte rita känslor, kan inte rita alls. Varför kan jag inte rita, varför lär jag mig inte bara, tränar perspektiv, djur, miljöer, känslor? Allt jag vet är att det finns så många andra, mer inspirerande, några med utvecklad stil som jag absolut inte skaffat mig än, och egentligen ska jag ju inte bry mig om vad andra tycker och ritar, men just nu ritar de så mycket bättre än jag, har bättre idéer och förmedlar känslor på ett sätt jag inte känner i mina pennor. Mitt uttryck sviker.

Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er
2012-01-07 / 19:07:06

The more the merrier!

Jag tipsade ju om Gotye för ett tag sedan, Maria tipsade vidare, och nu är det jag som måste tipsa vidare ett annat klipp från henne. Cover på Somebody that you used to know så klart, och ingen dålig sådan. Fem personer på gitarr, varav tre som sjunger och ... ja. Lyssna och titta!

2012-01-06 / 19:56:47

Re-birth of Venus

Jag tror jag mår bra av att ha något att göra hela dagarna, nu längtar jag hem till ritblocket och mina pennor. Senaste verket, ett riktigt roligt sådant, är inspirerat av följande konstverk. Men i lite modernare tappning! :)The Birth of Venus, av Sandro Botticelli

Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er
2012-01-05 / 17:56:29

Psykopatjävlar

Jaha, så fick man höra om något psykfall till kvinna som haft ett antal katter i lägenheten, okastrerade, som såklart förökat sig. Vart gör man av alla dessa söta kattungar som föds? Stoppar dem i frysen för att dö såklart.

Jag skrek rätt ut när jag fick höra det här, jag mår dåligt inuti. Vad fan är det för fel på människor?! Inte fan stoppar man väl en nyfödd unge i frysen, "det är ju straffbart" - men djur, dom får man göra som man vill med. Leksaker utan varken hjärta eller själ, är det så dom tänker? Jag förstår helt enkelt inte, och vad andra gör mot sina djur får mig att skämmas över att vara människa. Får jag tag i människan är risken stor att jag stoppar henne i frysen, FY FAN I HELVETE FÖR SÅNA SOM DU.

Kategori: Allmänt //
3 kommentar/er
2012-01-04 / 17:34:26

Even a blind man can tell when he's walking in the sun

Här är en av de teckningar jag håller på med för tillfället, ännu en tjej på en stol/pall.
Hennes hals är galet lång insåg jag lite för tidigt sent, och där har vi anledningen till det bubbliga vecket i det området (vilket tyvärr gjorde ansiktet lite för ljust för att man ska se detaljerna) - jag skulle bara kolla hur hon skulle se ut om jag förkortade halsen. Än så länge får det vara tror jag.

Dessvärre har jag fastnat lite, jag vet inte alls hur jag ska teckna överdelen! Skjorta vill jag rita, men det är så galet mycket veck att jag först måste sitta modell och det har jag aldrig tid med. :pSom vanligt går det bra att klicka på bilden för att se större. :)

Om någon undrar över vad det står så hänvisar jag till rubriken, samt Colorelle, som varit en stor inspirationskälla.
2012-01-03 / 18:10:38

Livsinspiration

Åh vilken bra dag! :D
Fått mycket gjort, ätit jäklarns god lunch på hotellet (räkmacka deluxe), fått folk att le vilket får min smilereflex att gå igång direkt, hann med en tidigare buss tack vare tåget (dom kanske inte är så tokiga ändå, tågen) och nu sitter jag och ritar igen med massa bra idéer i huvudet.

Inspirerad av livet tror jag!

Kategori: Allmänt //
1 kommentar/er
2012-01-02 / 19:19:07

Känslan av alltid nytvättat hår...

Det vart en snabbtvätt över badkaret för att råda bot på ricinoljan i hårbotten. Glad som en lärka blev jag när hårbotten kändes nytvättad och fräsch, och sedan tänkte jag inte mer på det. Förrän jag, någon timme senare i stan innan bion, upptäckte att mitt hår fortfarande var "blött" i längderna. Nejdå, inte var det blött - det var ricinoljan som halkat ur hårbotten men satt sig i längderna, som jag ju sällan tvättar och som därför blivit utsatt. Glad jag blev :) (aaarrgh)

Nästa gång, och troligen dröjer det ett tag, har jag två saker att tänka på innan jag masserar in ricinolja i hårbotten:

- gör aldrig precis innan jag ska iväg någonstans ifall att jag inte får ur allt och sedan inte hinner med en tvätt till
- och blanda för guds skull ut med någon lite rinnigare olja, typ olivolja.

Inget ont mot denna metod, det var en knagglig början för min del bara.

Uppdatering: Faaan, trots en tredje tvätt sitter delar av oljan kvar..! Min sista utväg just nu, för jag klarar verkligen inte av att känna mig såhär ofräsch i håret (speciellt inte när man träffar människor hela dagarna), är att köra en tvätt med sistaschampoot. Tyvärr, jag vill verkligen inte men jag hatar mitt hår när det är så här äckligt i längderna. Extra roligt är det ju att mitt sådant är slut så jag måste pallra mig iväg till en affär och köpa nytt. Why why whyyy?!

Kategori:
0 kommentar/er
2012-01-01 / 15:14:31

Hårslarv

Alltså, näee vilken dålig början på det nya året. För håret då.

Läst på flera ställen att ricinolja ska vara bra för håret så jag masserade in lite i hårbotten. Strax därefter läser jag att det kan vara bra att dryga ut oljan lite för att den är så tjock, men det missade jag ju såklart. Sedan skulle det också vara lite svårt att få bort oljan, man kunde t.ex. köra en bikarbonattvätt först och sedan avsluta med balsamtvätt.
Eftersom bikarbonat ska masseras in i blött hår tyckte jag det lät konstigt så jag körde balsam först och bikarbonat sen. Och nu sitter jag här med inte så roligt hår, visserligen väldigt mjukt men tungt och fett i hårbotten. Fan.

En av de värsta sakerna jag vet (kanske lite överdrift men skit samma) är att behöva tvätta om håret direkt efter tvätt. Slarv är inget kul.

Kategori:
2 kommentar/er