2012-07-30 / 19:54:59

Oil my god

Farhågorna har besannats, se bevis nedan.Näe, oljan vill inte släppa riktigt. Det är oljigt överallt, både i hårbotten och längder.
Hade bara längderna varit oljiga hade jag inte blivit så förvånad eftersom de är svårare att tvätta (man vill ju inte gnugga som en tok och få stora tovor), men som sagt - oljigt överallt. Ni ser ju hur det ser ut... : )

Jag orkar inte tvätta håret en gång till idag så jag flätar troligen ihop röran och testar igen imorgon.
Förstår inte hur jag annars ska göra? Mindre olja, eller vad?

Kategori:
1 kommentar/er
2012-07-30 / 18:09:40

Blogg.se, vad håller ni på med?

Okej, kan någon förklara för mig varför min blogg ser ut så här ibland (har även sett andras bloggar se ut på samma sätt)?? Blogg.se, vad håller ni på med?


Kategori: Allmänt //
5 kommentar/er
2012-07-30 / 18:02:14

Inpackning

Mitt hår har känts ganska slitet av någon anledning, speciellt mitt bak. Kanske är det något balsam som inte funkar eller så är det för att jag sovit i flätor, och liksom slitit på håret av den anledningen? Hur som helst kände jag att jag ville göra en inpackning, något jag aldrig gjort förr.
Sökte lite tafatt på lockig.se men hamnade till slut hos Julia där jag till slut hittade ett recept på en inpackning med olivolja, honung och aloe vera. Hade gärna testat denna variant men den aloe jag har innehåller tyvärr dimethicone så jag gjorde en egen variant;

olivolja, jojobaolja, Garant såklart balsam, honung


Masserade in blandningen i håret i fuktigt hår, gjorde sedan en handduksturban och lät det sitta i ca 2 timmar. Tvättade precis ur det med balsam och nu är jag förväntansfull! Vet av erfarenhet att det kan vara svårt att få ur olja ur håret (hade ju en incident med ricinolja, några gånger), så jag håller tummarna.

Kategori:
0 kommentar/er
2012-07-29 / 11:55:40

Prosit

Dunderförkyld, det här verkar ju aldrig släppa. Får ställa in jobb fler gånger än jag egentligen vill, men vad ska man göra? Mig vill man inte ha i närheten som jag mår just nu. :p

Hoppas jag är frisk till Göteborg i alla fall, prognosen säger regn där men det struntar jag i - jag ska åka ändå. Punkt.

Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er
2012-07-27 / 16:06:55

Bracelets

Fler armband! Nu har jag verkligen utökat armbandssamlingen här hemma.

1. Armband flätat av två sortens tyg samt marinblått satinband, kedja samt lås.
2. En variant av det här armbandet, jag valde dock att göra en knut som lås istället för mutter/pärla.
2012-07-27 / 14:17:18

fishbone

Jaha, nähä. Sjuk fortfarande. Det var ju... kul.
Gott om tid till att göra massa onödiga saker, typ fläta en hel rad armband och se alldeles för många avsnitt 16 and pregnant, awkward m.fl. Och ta kort på flätan man precis gjorde och blev rätt nöjd med.

Vi jämför med flätan jag gjorde för ganska precis 4 månader sedan, syns ganska tydligt att det växt! Och att jag blivit mycket bättre på att fläta.

Kategori:
0 kommentar/er
2012-07-26 / 13:13:20

Ovärt.

Uää nu har jag verkligen fastnat på teckningen, jag vet inte vart jag ska ta vägen! Har försökt teckna resten av håret men spärren vägrar släppa, det blir bara fult och jag känner mig så dålig. Sedan inser jag att även om jag får klart själva tjejen har jag fortfarande ingen bakgrund eftersom jag suger på att teckna sådant. Värt det känns.

Damn you.
2012-07-25 / 15:06:45

Do it your myself

Idag är jag sjuk, halsen är svullen och jag har feber. Dessutom har jag mensvärk och är lite småtjurig. Perfekt dag för att stänga in sig på rummet och läsa bloggar (om det inte envisats med att vara strålande sol och julivärme ute just idag då).

Hittade nyligen Maegans blogg, som är fylld av inspiration. Det här är en av mina bästa DIY-bloggar (till dessa hör även A Beautiful Mess och I Spy DIY m.fl.) - hon är galet kreativ! Hur som helst plockade jag fram mina smyckesgömmor och petade med stor möda ihop fyra armband.1. Guldkedja, brunt mockaband, en stor pastellgrön "juvel" och en "diamant". Från början ett gammalt halsband. 2. Enkel silverlänk med berlocker jag fått i present.
3. Guldlänk med sötvattenpärla, låset är ett gammalt hoop-örhänge som man kan öppna på sidan (det lilla låset syns i vänster överkant). 4. Mörk guldlänk med gul plastpärla och guldberlock.


Som sagt, det tog sin lilla tid. Men det var roligt! Jag är egentligen ingen armbandsperson men vem vet? Nu när jag har lite mer att välja bland kanske det blir roligare. : )
2012-07-24 / 21:27:57

Work in progress; 2

Jag har fastnat lite här, klänningen ska göras och det är mycket veck som hör till den. Letat referensbilder på nätet men det är ta mej tusan inte så lätt att hitta bilder på folk som sitter i lång klänning i profil, och be någon modella med typ lakan har inte blivit av. Så jag tecknar detaljer så länge, det är ju det som är roligast!Känner mig för övrigt väldigt nöjd med håret på vänster sida, resten är så galet mycket att jag inte orkat börja på det än.
2012-07-21 / 19:57:38

Tillbaks i form!

Idrottslektionerna upphörde andra året på gymnasiet, och sedan dess har jag inte rört på mig någonting. När jag jobbat som servitris har det varit en ursäkt, där springer man ju hela tiden, fram och tillbaka i ett. Någon slags ursäkt tror jag, men nu jäklar! Nu har jag funnit motivation igen.

Gym ligger lite för långt bort för att jag ska orka pallra mig dit, jag har ju tillgång till väldigt vacker natur och bra stigar att springa på här hemma - men att springa är såååå tråkigt! Tur då att jag har en sportgalning till syster som hjälper mig att komma igång igen, peppar och pushar. Hon har en väldigt bra träningsapp från Nike på sin iPad, med olika program man kan välja. Jag valde ett 30 minuters pass idag, och även om jag inte klarade av allt idag är det skönt att åtminstone ha börjat!

Att ha träningsvärk i flera dagar efteråt är väl inte det skönaste dock men jag antar att det blir så när man latat sig så länge... My bad.

Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er
2012-07-18 / 12:58:00

Walk the river like a hunted animal

Senaste nytt från skrivbordet, jag ser mycket potential i denna! Ska försöka dra ut på denna teckning så länge som möjligt så den kan bli sitt mitt allra allra bästa :)Ser mycket bättre ut i verkligheten, men nu får ni en liten idé om hur det ser ut i alla fall. :)
2012-07-18 / 10:55:04

Framsteg

Ibland känns det som att man fastnat helt i samma gamla stil, jag pratar om mitt skapande då. Men så bläddrar man lite i arkivet här på bloggen och hittar några gamla teckningar och inser att "oj, vad jag har utvecklats". Det är sådana gånger man är så glad att man har en blogg där man lägger upp sånt, så man kan kika tillbaka och hitta motivation igen.

T.ex.; maj 2009 såg mina teckningar ut ungefär så här (jag upptäckte precis att denna teckning egentligen är gjord i februari tack vare datumen man var så noga med att sätta ut när man signerade, men skit samma):Ett år senare, maj 2010.Maj 2011, hade inte gett upp om mina ProMarkers ännu.Februari 2012 blev denna teckning klar, många timmars arbete. Återigen ProMarkers men allt eftersom jag går igenom teckningarna i arkivet tycker jag att de får mer och mer djup, är inte lika platta. Vilken morot! :)2012-07-17 / 23:36:55

I don't feel amazing now

Jag vet inte hur det gick till, men här sitter jag och ritar och blir riktigt nöjd..? Ska bara be någon sitta modell med ett lakan eller något så jag får till alla veck... Komplicerat jag vet, det blir logiskt när jag visar! Hur som helst är Guillemots riktigt bra att lyssna på under tiden!

2012-07-16 / 15:48:30

Ny design - Crispy colors

Surfade runt lite och blev så inspirerad av Wishwishwish's design att jag var tvungen att uppdatera min egen design lite. Enkelt var tanken, men tyvärr var det så länge sedan jag kodade ihop något att det tog längre tid än jag tänkt mig. Säg gärna till om ni skulle hitta nån bugg i designen!


Kategori: Design //
0 kommentar/er
2012-07-10 / 18:54:56

too good

Bra musik är ibland för bra för att inte delas med av!

2012-07-10 / 18:48:31

Lukten av blyerts

Lite nyritat! Som vanligt är bilderna kassa, har redigerat så gott jag kan i ps men det faktum att jag inte har en scanner syns tydligt. Speciellt synd på den högra, den är jag riktigt nöjd med som den ser ut egentligen. Nåväl.

2012-07-06 / 21:04:38

Jag dumpar borsten!

Nu har jag lyckats låta bli att borsta håret 1-2-3-4 flera dagar! Nästan dränker det i balsam efter att jag har tvättat håret, sedan reder jag ut det med fingrarna och så försöker jag ha håret i t.ex. flätor under natten, och även uppsatt under dagen så det inte trasslar ihop sig igen.

Har läst om svinborstar på lockig.se (forumet värt GULD) och tänkte införskaffa mig en sådan för akutfall, ska finnas på åhléns t.ex. från 50 kr. :)

Kategori:
0 kommentar/er
2012-07-03 / 21:02:37

Back to life

Oj, jag råkade visst säga upp mig... Stor tyngd föll plötsligt från mina axlar, nu ska jag börja leva igen!

Kategori: Allmänt //
2 kommentar/er