2012-03-31 / 20:07:49

Don't get a big head

Som vanligt då; när jag tecknar i markerblocket blir det inga markerpennor, när jag tecknar i akvarellblocket är det sällan jag använder mig av just akvarell. Och om jag använder skissblocket blir det plötsligt väldigt bra marker- eller akvarellmaterial - här har ni det senare. Inspirerat av fantastiska Soleil Ignacio.Blyerts, lite lite bläck på ögonfransarna och resten akvarell. Roligt att teckna i den här stilen! Kass bild dock eftersom jag inte orkade vänta på dagsljuset.
2012-03-31 / 13:47:25

f*ck

Den här dagen har stor potential att bli riktigt riktigt dålig om jag inte rycker upp mig snart. Härlig tanke verkligen.

Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er
2012-03-30 / 21:28:25

Trädet som dog

Bra dag på jobbet - åh vad skönt det känns att kunna säga så förresten, jobbet - börjar få koll på läget där borta tycker jag minsann! Roliga människor är det att arbeta med också. :)

Jag insåg precis att jag måste köpa mig nytt ritpapper, har lyckats klottra ner varenda litet pappersark i mitt förra. Just nu avverkar jag några akvarellpapper för att ha något att göra men nja, akvarell är ju inte lika kul. Svårt faktiskt! Tecknar lite perspektiv. Och martiniglas.

Kategori: Allmänt //
1 kommentar/er
2012-03-28 / 12:01:03

Onsdag onsdag onsdag

Lite halvt ångestaktig vecka för tillfället, jag passar på att klämma in så många roliga saker jag kan i schemat - nästa vecka, tisdag för att vara mer exakt, börjar jag nämligen min tillsvidareanställning på en restaurang, som sedan övergår i heltid till sommaren. Jag får ta mycket ansvar och blir pushad framåt, vilket jag verkligen tycker om.

Jag får känna att jag kan om jag vill, helt enkelt.Bild tagen av mig.

Kategori: Allmänt //
2 kommentar/er
2012-03-22 / 17:21:15

Braid

Äntligen fungerar min dator igen, jag har lånat syrrans i några dagar nu, och även om det funkat bra så har jag stört mig på både tangentbord och avsaknad av mitt photoshop (ps elements begriper jag mig inte på). Nu kan jag redigera bilder igen! Visserligen går datorn lite långsammare pga grafikkortsbyte och ett trasigt ram-minne som plockades bort, men jag är nöjd ändå. :)Jag blev så glad över att jag lyckades få till en fläta av mitt hår - kanske onödigt vetande för er andra men för mig som haft kort hår i några år nu är detta stort. Rufsigt, oborstat hår efter balsamtvätt fick sig en omgång nödlösning, helt enkelt. Slarvig fiskbensfläta är det, även om det kanske inte syns.

Kategori:
5 kommentar/er
2012-03-20 / 21:23:00

Före detta au pair

Klickade mig, tvekande, in på min au pair-kategori som legat orörd sedan i somras sen jag kom hem - det blev verkligen ett abrupt slut på det äventyret. En sådan där sak som legat och gnagt lite i mig sedan dess, det har verkligen inte varit lätt att ställa om sig igen efter ett sådant "misslyckande" - även om det såklart inte var det har det stundtals känts så ibland, det kan jag inte förneka.

Hur som helst, jag trodde jag skulle bli ledsen. Men jag blev ju glad..? ;D
Wow, , tänkte jag, har jag verkligen gjort allt det där? Vilken tjej jag är! och längtade faktiskt tillbaka lite, bara lite och under andra omständigheter (fick veta senare att familjen jag var hos inte varit vad de utgett sig att vara). Men ändå, jag har gått där i Worms och pratat stapplig tyska och ätit italiensk glass. Det är inte alla som får det, eller ens vågar!

Sedan blir man ju glad över att man utvecklats så mycket, de möjligheter jag fått sedan jag kommit hem och som verkligen fått mig att lära känna mig själv. Hitta mig själv. Wow.

Kategori: Allmänt //
3 kommentar/er
2012-03-20 / 18:49:42

Irriterande så det förslår

Är det något jag har svårt för är det jobb, det är aldrig roligt att behöva tacka nej till ett jobb för ett annat. Det har hänt mig två gånger inom loppet av en månad nu, inte roligt alls. Sedan velar man fram och tillbaka om det var rätt beslut eller ej, och om det var det... får man väl aldrig veta heller.Aaaargh.

Kategori: Allmänt //
2 kommentar/er
2012-03-18 / 19:01:52

I(roni)llustration

Lustigt, det där med att rita. Ena stunden letar man inspiration i andra konstbloggar medan man förbannar sig själv för att man inte tar tag i att teckna allt sådant man inte kan - djur, perspektiv, miljöer, poser - för att sedan tycka att man inte kan teckna alls. En stund senare slår det en att man sitter med pennan i handen och tecknat på något som ser riktigt lovande ut. Hur gick det till?

Kategori: Allmänt //
3 kommentar/er
2012-03-17 / 10:52:34

Bra hårdag.

Igår hade jag en bra hårdag, klart man måste passa på att fjanta sig lite framför kameran då.Det har blivit lite längre faktiskt! Fast det tar en jäkla tid (jämför gärna med mitt hår som det såg ut i september. Har hunnit klippa håret en gång sedan dess).

Kategori:
1 kommentar/er
2012-03-16 / 19:57:53

Fin fin fin.

2012-03-14 / 10:07:04

Akvarell

Det var ett bra tag sedan jag plockade fram akvarellerna nu, fortfarande lite klurigt med tekniken som ju skiljer sig en del från vad jag är van vid - men roligt! Jag använde mig av en referensbild, men återigen inte särskilt noga. Roligt var det att göra om svartvitt till färg!Klicka för större!
2012-03-13 / 10:52:03

Caffeinated

Snubblade precis över en fantastisk blogg, där illustrationerna är vad som gör den så fantastisk. En riktig inspirationsbomb som fick det att klia i kreativa ådran!Ja du ser ju. Vad väntar du på? Klicka dig in på bloggen där alla illustrationer kommer ifrån!
2012-03-10 / 10:40:59

...

En sån där skitdag idag, 'nough said.

Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er
2012-03-08 / 16:26:09

Musik är plåster för själen

Jag gav ju upp spotify för ett tag sedan, jag har inte pengar till att betala för musik och knappt tid heller. Nu har jag hittat tillbaka till musiken igen, men denna gång via youtube! Visserligen fungerar det inte riktigt lika bra som spotify men det är verkligen inte fy skam heller - här är några favoriter just nu.

Low Roar - Nobody ElseDog & Panther - The HungryOf Monsters & Men - Love Love Love

2012-03-07 / 11:36:16

1 år med balsammetodenJag har ju helt glömt bort att uppmärksamma min och balsammetodens ettårsdag, och ja - vi är officiellt ett par nu.
Never gonna give you up!

Det har varit lite svajigt nu och då, men allt eftersom vi lär känna varandra går det bara bättre och bättre.
Nu vet vi t.ex. att Coop Xtra's balsam är både billigt och bra, och att Garant Såklart gör mitt hår jättefint och mjukt om jag inte använder det alldeles för ofta. Vi har testat bikarbonat och äppelcidervinäger, honung samt ägg; förstnämnda är lite krångligt men ger bra resultat, medan det andra inte alls passade mig. Och ägg, det var spännande och kommer säkerligen testas igen!

Jag hoppas vi håller ihop många år till, och att mitt hår fortsätter gilla vårt samarbete. Och blir långt och fint!

Kategori:
6 kommentar/er
2012-03-06 / 10:36:55

Hemklickat från H&MMed rabatter och frakt inräknat gick inte detta på mer än 260 kr - nöjd!
Får visserligen vänta till april innan jag får hem'et men det är det värt.

Vikariat idag och imorgon, och på tisdag ska jag iväg och kika nya jobbet. Spännande!
2012-03-05 / 18:05:51

Den vart lite... pinuppigActual size, så ingen förstoring att se denna gång.

Nyaste tillskottet, en liten kladd gjord med färgpennor, sedan lite promarkers på det, följt av mer färgpenna, sedan lite lite fineliner och vit gelpenna.
2012-03-03 / 11:22:00

Tidsinställt: Kladd från skissblocketThat bitch - fineliner, ProMarkers och vit gelpenna.Warrior - fineliner, färgpennor och vit gelpenna.
2012-03-02 / 11:11:02

The moustache

Jag älskar när jag verkligen får till en teckning, utan någon som helst referensbild att utgå ifrån. Då känner jag att jag kan faktiskt, jag kan rita bara jag vill och det blir bra.Klicka för större!

Grunden i den här teckningen är blyerts och färgpennor, som jag sedan byggt på med ProMarkers och bara lite, lite fineliner på de allra mörkaste ställena. Och märk väl att jag faktiskt tog mig tiden till att rita en bakgrund, nog så simpel men ändå! Tanken med bakgrundsfärgen var att få de gröna ögonen att "poppa" vilket de ju verkligen gör.

Jag har valt att ge teckningen namnet "The moustache" på grund av den ljusblå överläppen, som från början var en cool idé men allt eftersom jag fortsatte såg jag bara en mjölkmustasch. ;)
2012-03-01 / 14:17:03

Work in progress..?Teckningen jag håller på med ligger under Elvis a.k.a. Lill-Sudd, Gospulver, Skrutt osv.

Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er
2012-03-01 / 13:05:29

Gamla godingar, del 3

Nu var det faktiskt ett bra tag sedan jag drog tumma' ur ända' och la upp lite gamla teckningar, right?Vi börjar med en gammal mangateckning (gjord -09 skulle jag tro), där jag nyligen insett att jag visst kunde teckna skor - vilket kanske låter löjligt, men jag lovar att det var en stor upptäckt för mig. Den här teckningen har för övrigt länge varit en favorit, medan jag nu ser att det kanske inte skulle skada med en tunnare fineliner - och lite mer skuggor...Som bilden säger, är dessa troligen gjorda under 2009. Såna där kladdar som jag har massvis av, gömda lite överallt. Vet att den första heter "Ilsa & Ferret", och gjordes som förslag till tryck under mitt projektarbete.Något projekt under första året på gymnasiet, temat var ... gudasagor, kan man säga så? Tänk Tor i Midgård, sådana. Vi skulle göra någon slags tolkning av en egen sådan berättelse, om hur allt kom till tror jag. Varför jag gjorde en sjöjungfru vet jag inte, men jag vet att någon från en annan klass var fräck nog att rita bröstvårtor på henne. Då vart jag lite sur men nu skrattar jag åt det när jag tänker på det. Särskilt fina vårtor var det inte heller ;)
Det mesta av den rosa färgen i håret försvann när jag skulle ta en bild på teckningen, så jag redigerade dit lite extra, så att den ser ut som... den gör irl. Gjord med vattenfärg och blyerts förresten.