2013-01-30 / 16:59:00

frukostinspiration

Den här härliga frukostbloggen har jag nog varit in på förr, men hittade nu tillbaka till tack vare startsidan på blogg.se. Härliga frukostar som jag måste testa, t.ex. är jag väldigt sugen på att göra egna bananpannkakor!Bilden kommer från Linn's blogg.
2013-01-30 / 16:47:00

good day

Älskar lediga dagar då man inte bara segar bort hela dagen, utan som idag kommer upp i lagom tid och börjar med en mumsig frukost och sedan får massa behövligt gjort under dagen.
Tog äntligen tag i att ringa support för min mobil som tyvärr har något fel och bara stänger av sig hela tiden, som jag ska lämna in i morgon.
Sedan satte jag igång med att baka bröd. Det här med lagom temp. på vatten för att brödet ska jäsa ordentligt sket sig ju ganska rejält, likaså borde jag nog penslat bröden med typ ägg el. liknande för att få "toppingen" att fastna.
Men hey, det både ser ut, luktar och smakar som bröd!Tropisk yoghurt m. banan, kiwi och hallon, samt blåbärssoppa. Brödet innan "strösslet" bestämde sig för att överge... skeppet.

Tränat har jag också gjort, x-trainer 7 min och sen 2x15 min-program via Nike Training Club, där jag fokuserade på mage och rumpa. Herregud vad det kändes... Men nu är det i alla fall gjort, halleluja.
Sedan blir man ju också väldigt glad över att it-boken äntligen blivit såld, ska bli så skönt att få skicka iväg den gamla dammsamlar'n. Som sagt, en väldigt bra dag!
2013-01-29 / 19:17:00

Ny design: cloudy with a chance of sunlightRåkade knäppa en suddig bild på min fågelmobil mot min blå vägg, som sedan satte igång inspirationen. Enkelt även denna gång, ljust och stilrent. mi lajk.

Kategori: Design //
0 kommentar/er
2013-01-28 / 10:14:00

Nyårslöfte, v 4

Träning:
Måndag: Nike Training Club, Get lean - Fighter Fit 30 min
Torsdag: Nike Training Club, Get lean - Sweat and Shape 30 min

Lite halvseg första träningspasset, men Sweat and Shape får alltid svetten att rinna (true story).Sockersuget:
Fortsätter med frukt, testade ju grape i ugn häromdagen, och även en smoothie. Smoothies ska jag absolut försöka göra oftare (det här var faktiskt typ första och enda gången hittills)!
Känns fräscht med lite fina mellanmålsbilder här på bloggen, färgglatt och ja. Det känns lite gladare med frukt.
2013-01-27 / 12:40:00

syrran gör smoothies och jag dricker uppBlåbär, banan, nektarin blandat med ananasyoghurt. Fem av fem plastskedar!
2013-01-26 / 10:47:00

ugnsbakad grapeHittade ju ett så inspirerande recept på bl.a. grapefrukt i ugn, som jag bestämde mig för att testa igår.
Man delar helt enkelt en grape i två delar, tar ur lite kärnor om man ser några, strör på socker och "gräddar" i ugnen. Ca 200 grader i 20 min. Min syster ville testa att äta detta med lite kanel på, och det testade jag också - nomnom!
Till detta grönt te i favoritkoppen.
2013-01-22 / 14:26:00

mer frukostÄppeljuice, smörgås med skinka + gurka, ananasyoghurt med hallon+persikamüsli och nektariner på.
Som synes inget mörkt bröd den här gången heller, men jag har faktiskt köpt mig jäst och grahamsmjöl som jag tänkt baka nåt gott bröd av.
2013-01-21 / 20:07:47

Computers, tools for an information age

Säljer min gamla kursbok som jag använde mig av när jag läste Informationsteknik grund förrförra våren. Inga fel på'n!
Utropspris 1 kr, in och buda!


Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er
2013-01-21 / 19:24:06

Nyårslöfte, v 3

Träning:
Onsdag: Nike Training Club, Get lean - Sweat and shape 30 min

Träningsmässigt en väldigt lugn vecka, med en rejäl träningsvärk i benen efter sweat & shape-programmet jag körde. Herregud, vad svettigt det var.

Sockersuget:
Fortfarande inget större sockersug, vilket fortfarande förvånar mig. Nu är det visserligen bara godis jag begränsat intaget av, en fika med chokladkaka slank t.ex. ner på fredagen men sådant unnar jag mig när jag ändå äter kakor och annat fika så sällan. På lördagen åt jag godis i samband med biobesök.
Annars är det fruuuukt jag vill ha, åh vad gott. Och fräscht.
2013-01-21 / 18:15:43

beautiful

2013-01-16 / 15:56:00

sweat and shape

Så heter programmet jag körde idag under träningen. Tidigare har jag snyltat på syrrans Ipad för att komma åt programmet, men nu insåg jag att det bara var att installera på min androidtelefon, smidigt! (ja jag känner mig väldigt modern och hipp)

Nike training club heter appen, helt gratis och med en massa träningsprogram som passar både vana sportutövare och nybörjare som jag själv. Testa! :)Dagens frukost, fruktsalladen är gjord på svenska vinteräpplen, banan, vindruvor och hallon. Avnjöts framför nya avsnittet av Girls.

2013-01-14 / 19:48:00

Stuck.

Teckningen då, hur går det med den? En bild säger mer än tusen ord, ungefär så här känns det just nu;Jag sa ungefär.
Jag har fastnat i alla fall. Det är inte kattens fel, det är bakgrunden jag har problem med. Jag har helt enkelt ingen aning om hur jag ska göra bakgrunden, och jag är livrädd att den ska bli ful och gräslig när jag är så nöjd med resten av teckningen. Yes, jag är feg.
2013-01-14 / 13:36:56

2013 jar

Tinkerbella länkade till en sida på tumblr, smetfull med bilder på folks 2013 jars, jag blev lite inspirerad och letade upp en burk som får samma syfte. Idén är att man under året som går, skriver en liten lapp när något bra hänt och sedan lägger den i burken. I början på 2014 kan man läsa igenom alla lappar och minnas allt bra!Jag hoppas såklart att min burk är fylld till bredden av glada lappar lagom till nästa år!

Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er
2013-01-14 / 13:31:00

Nyårslöfte, v 2

Träning:
Måndag: 2 x 5min X-trainer, 2 x 1min sidoplanka, 30 sek vanlig planka, 50 situps, 100 bäckenlyft
Tisdag: Nike training club-program med syster. 30min program, som i huvudsak riktade in sig på ben och mage.
Fredag: 2 x 5min X-trainer, 2 x 1min sidoplanka, 50 situps, 10 raka ben-övningar Söndag: 15 min promenad

Benen känns helkonstiga, kombination benövningar/servitrisjobb skulle jag tro.
Härligt med androidtelefon, har laddat hem både Spotify (SHM och Calvin Harris är mumma att lyssna på under träning) och appen Training Buddy, där jag kan skriva ner när och vad jag tränat, och sedan få en bra överblick över min träning.

Sockersuget:
Eller det icke existerande sockersuget, kanske jag skulle säga? Hade egentligen tänkt mig lördag som min gottedag men när den dagen var slut hade jag inte ätit något godis alls (trots att jag haft en påse i väskan hela dagen). Tog gottedagen igår istället men särskilt givande kändes det inte. Jag har helt enkelt inte velat haft något godis, gott tecken!
Jag köper mycket frukt; apelsiner är grymt, medan äpplen och clementiner är smidigt att äta på väg till eller från jobbet. Imorse unnade jag mig en skål yoghurt med vindruvor, hallon och banan samt lite müsli, härligt!
2013-01-13 / 16:37:59

Vem är jag, vart vill jag?

Det här är jag, enligt SACO:s personlighetstest. En del av yrkena som kommer upp är art director, designer, inredningsarkitekt, webbredaktör. Föga förvånande alltså.

Jag funderar vidare på utbildning, vad jag vill plugga är i stort sett klart men VAR är svårare. Så många olika skolor att välja på, det är ganska överväldigande.
Jönköping, Linköping, Kalmar, Växjö, Halmstad, Kristiansstad... Listan är lång och slutar förmodligen inte här. Högskoleprov, boende och studiemedel/lån är annat som snurrar runt, runt i huvudet. Det är nog slutletat för idag tror jag.

Kategori: Allmänt //
2 kommentar/er
2013-01-09 / 20:02:17

PeppSån där låt som man bara fattar varje ord av, varje rad som sjungs. Nu kör vi!
2013-01-09 / 19:49:14

on top of the world

Kämpar på med teckningen, nöjd hittills men några timmar kvar är det allt!1. hoppas bilden syns, kopierade direkt från facebook?
2. lyckades riva sönder papperet i ena hörnet, uups
3. nej, axlarna är inte klara än. hon ser förhoppningsvis lite mindre vanställd ut när jag färglagt klart ;)
2013-01-07 / 14:01:14

Nyårslöfte, v 1

Har ju bestämt mig för att endast äta godis en gång i veckan och träna minst lika ofta, och så här gick första veckan.

Träning:
Powerwalk 40 min, onsdag
Promenad 20 min + 50 situps, fredag

Resultat: härlig träningsvärk fram på nedre delen av benen, ryggen (ska ha bättre skor nästa powerwalk) och mage.

Sockersuget:

För att stilla sockersuget har jag köpt på mig russin, sötmandlar, äpplen, apelsiner, mandariner, mörk choklad.
Endast ätit lite godis på lördagen. Letar efter inspirerande och enkla, för att inte glömma nyttiga, recept som dessa;

Baked fruit 3 ways
Homemade applechips

Så sugen på grapefrukt och äppelchips!
2013-01-02 / 10:42:02

Powerwalking

Syrran drog med mig ut på en powerwalk innan jag åt frukost, 40 min och benen är lagom möra. Men skönt efteråt! Speciellt efter frukost...

Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er
2013-01-01 / 16:57:00

Life makes sense backwards, but you have to live it forward

Yes, skrivbordet är stökigt och fullt av diverse markers som sig bör (?) när det ritas skall. Som vanligt är jag olyckligt medveten om att jag tecknar på heeeelt fel papper (men än så länge sköter sig skrivarpapperet mycket bra). Ljusbord vore ju trevligt kan jag tycka, så jag kan föra över teckningar på rätt sorts papper utan missöden.

Jag har bestämt mig för att försöka mig på ett nyttighets-nyårslöfte - nytänkande jag vet - med någon slags belöningssystem som ska följas. Godis endast en gång i veckan och träna minst lika ofta.
Insåg när jag färglade att färgkartor innan man börjar färglägga också kan vara en absolut nödvändighet för den här slarvern som nu inte alls vet vad flickan ovan ska ha för färg på varken hår, ögon eller smycke...
2013-01-01 / 11:55:00

Välkommen 2013!

Fortsätter på min teckning som jag började på för någon dag sedan (förra året, höhö). Nu höjer vi ribban 2013!

Någon som minns mina "extremt långa naglar" tidigare under året? Nu har jag fått nytt rekord, och detta efter någon veckas serveringsjobb med disk - stolt! Lacket är ELF's pink passion.

Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er