2013-11-27 / 23:22:30

Färdig illustration - spelomslag

Så här blev då min färdiga uppgift för veckan. Den ska redovisas imorgon så jag har småstressat lite idag, inte blev det bättre av att tårtfilerna var så tunga att datorn jag satt vid i salen började klaga. Bara att kombinera ihop de olika bilderna hemma alltså. Men nu är det äntligen klart! :)

2013-11-26 / 18:15:54

Tårta nr 2

Dumma färger att bli så dassiga när man väl ska visa vad man kämpat med hela dagen. Nu tycker jag mig kunna mesh tool i alla fall, gudskelov.

2013-11-24 / 16:39:00

Kalmar och jag, denna fantastiska stad

Idag deppar jag och tar långa promenader i solskenet fast jag egentligen är förkyld än. Mycket som snurrar i huvudet just nu. Ikväll blir det sushi och Hunger Games med Therese, det ser jag fram emot!Fina Kalmar, gräset är fortfarande grönt och jag fattar inte alls att det är december nästa vecka? Oktober känns mer rätt. Men det är kallt och blåser.

Och så lite bilder från helgen. I fredags var jag och ett antal från min klass med i en innebandyturnering, vi var en aning för seriösa för en sådan oseriös turnering där man fokuserade mer på att muta domarna än på riktigt spel, men kul hade vi ändå! Vi ritade loggor på t-shirts, det blev riktigt bra! Andra bilden är från sittningen igår kväll, jag och min sköna skåning.


Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er
2013-11-21 / 16:22:00

Tårta

Äntligen är tårtan klar! Sen inser jag att detta bara är en av dem... Och jag måste lära mig använda mesh tool vilket jag aldrig gjort förr, så det är ju en bit kvar tills "spelaffischen" är klar. Klicka på bilden nedan för att se större! :)

Fick i alla fall godkänt på min första uppgift, den där man skulle kalkera en bild av sig själv. Insåg igår kväll att jag glömt lägga in en gradient och brushes så det blev några ändringar....

2013-11-19 / 18:56:00

Illustratortårta och förkylningsfasoner

Jahaja, så var man sjuk igen. Trist men jag försöker ta det lugnt så jag kan bli frisk till innebandyn på fredag, den vill jag bara inte missa! Sysselsatt mig med följande idag;

Wow, vad dassiga färgerna blev när jag postade bilden här. Men ungefär detta är vad jag pysslat med nu i någon timme. Uppgiften jag grejar med just nu är att skapa en affisch eller ett omslag till ett spel, och jag fick någon idé om att göra ett tårtkastarspel - fråga mig inte varför. Så nu kalkeras här tårtor så det skriker om det.
2013-11-16 / 18:09:15

Träningssnack

Träääääningsvärk idag! I mage och - hör och häpna - armar! Det var bannemej länge sedan jag hade det kan jag säga, och på gymmet igår gjorde jag inte ens mycket. Jag lyfte vikter på 1kg, koncentrerade mig på att lyfta så rakt som möjligt med vänster hand för att inte felbelasta den. Känns konstigt att använda den igen efter att inte ha gjort det under så lång tid, men än så länge har jag inte ont eller några andra tecken på att det skulle vara dåligt för handleden att bli använd igen. Håller tummarna . självklart på ett sätt som inte belastar handleden! ;)

Gym igår ja, och jag körde x-trainer (fast en nyare version som är mer som att åka skidor i rörelserna?) i 20 min, kände inte av knät ett dugg. Dessutom känns det som att jag tar ut mig mer på en sådan än om jag springer vilket är skönt. Igår var jag extremt nära att klicka hem proteinpulver men Star nutrition Soy-Pro som jag var nyfiken på fanns inte i det som förmodligen passar mig bäst - chokladsmak. Jag väntar på att den ska komma in i lager igen och testar ev. bärsmaken så länge. Pirrigt! Vore ju fint att kunna få ut mer av träningen tycker jag.
Nu har jag dessutom börjat få in ett lite bättre schema på gymmet vilket är skönt, nu har jag koll på vilka övningar som ska göras beroende på om det är ben-, mage- eller annat-dag (sistnämnda innefattar rygg och armar). Känns som att det blir mer gjort på detta sätt och jag kan gå ifrån gymmet vetandes att jag gjort det jag ska. :)

2013-11-16 / 17:53:00

Fantastisk kycklinggryta

Jag har som sagt fått upp ögonen lite mer för matlagning, och innan jag hittade Skippa nudlarna så hittade jag ett recept på ica.se som jag testade igår kväll, ett väldigt simpelt recept med kyckling. Har även bestämt mig för att äta mer quinoa och bulgur istället för ris och pasta, och köpte därför hem mitt allra första paket bulgur igår. Det visade sig vara fantastiskt gott! Citron och rosmarin går helt klart fint ihop, det blir en lite ostig smak på det hela faktiskt.


Bild och recept från ica.se

Kategori: Allmänt // Mat // Tips //
1 kommentar/er
2013-11-15 / 13:47:00

Illustrator

Yes, då var jag tillbaka med kalkering i Illustrator då, och jag förstår inte hur jag orkade pilla med sådant här förr? Nu blir jag mest frustrerad och snurrig i huvudet av alla ankarpunkter hit och dit. Första uppgiften i grafiska verktyg ser ni här, vilken gick ut på att kalkera av en bild på sig själv. Jag kände sig lagom egocentrerad när jag gjorde den haha.Annars har jag hittat en fantastisk sida vad gäller nyttiga och billiga recept på mat som jag måste dela med mig av; Skippa nudlarna. Hittat en del recept där som jag måste prova på!
2013-11-13 / 17:21:00

Hänt på instagram1. Min halloweenkostym! Mäkta stolt över denna skapelse som blev min sysselsättning ett antal kvällar i rad. Jag bestämde mig några dagar innan halloween att vara bikerbrud, med inspiration av Sons of Anarchy som jag hoppas syns. Hittade ett tyg i fejkskinn som jag sydde mig en väst av, som jag tänkt ha över min skinnjacka (vilken jag inte ville förstöra för framtida bruk). Märk väl att vi inte har symaskin i vår lägenhet, inte ens en synål faktiskt! Jag lånade lite av vår snälla granne.
Hur som, jag hade kalkerat av loggan på ett billigt IKEA-örngott med svart penna (tog tid buhu) och sedan fick jag snilleblixten om att skriva Calmare istället för California vilket blev riktigt bra. Sedan sydde jag helt enkelt fast detta på ryggen av västen och körde. Plastpistol hade jag också faktiskt. Och lösoögonfransar! Läskigt. Men kostymen blev bra, jag fick många komplimanger :)

2 & 3. Frukost, viktigaste målet på dagen. Standardinnehåll på instagram.
4. Mina före detta fina naglar på söndagsmorgonen. Dom klarade sig hela kvällen och sen gick pekfingernageln av för att jag skulle öppna väskan... Ironi.

5. Dagens kludd :) :) :) Jag älskar föreläsningar av just den här anledningen!!
6. Dagens lunch - chokladgröt. Köpt mig en fet påse havregryn som jag tänkt inkludera i mina frukostvanor på något vis, hittade ett recept med havregryn + kakao + ägg + vatten + salt som man kokar ihop till en gröt, och åh vad gott det luktade! Smaken ... inte lika bra. Får hitta på något annat att äta till frukost helt enkelt. Vill inte trycka i mig en massa bröd hela tiden.
2013-11-13 / 15:06:34

Hänt i Calmare stad

Den här veckan har jag börjat två nya kurser; grafiska verktyg och klientbaserad webbutveckling. Bara namnet på kurserna fick det att pirra lite i magen - och visst är detta mer min melodi! I grafiska verktyg får vi lära oss illustrator, vilket är det vi börjat med, photoshop samt något 3d-program. I den andra kursen har vi börjat med html lite smått, i alla fall med historian bakom detta. Jag är glad att jag har mina tidigare htmlkunskaper i ryggen, för här förklarar man mer invecklat än vad jag fick det förklarat när jag läste it som ensam kurs.
Hur som ska det nog gå bra detta, och jag ser fram emot att lära mig html5 vilket skiljer sig mycket från den html jag tidigare lärt mig. I html5 har man t.ex. bytt ut den långa krångliga doctype:n till endast EN rad text - imponerande!

Ikväll blir det pokerkväll med några rumskompisar och några från lägenheten mittemot, blir intressant. Dessutom närmar sig innebandyturneringen som jag och 9 andra från klassen skrivit upp sig på! Det ser jag verkligen fram emot, även om det inte verkar så seriöst som jag först trodde. Fina t-shirts ska vi i alla fall rita upp!

Jag var i skolan 11-17 i måndags och orkade verkligen inte pallra mig till gymmet då (somnade nästa kl 20 faktiskt haha), så jag och Johan gjorde sällskap igår istället. Mitt knä har känts konstigt så jag har inte sprungit på ett tag vilket är tråkigt. Jag powerwalkar i 20min istället och tanken är att testa x-trainer nästa gång för att se om det känns bättre.
Istället körde jag ett ganska hårt (i mina mått mätt då) benpass på diverse maskiner. Favoriten är en som tränar både in- och utsida lår, men jag körde även andra maskiner för just ben. Så här i början när jag tränar tycker jag det känns lite jobbigt att köra egna övningar då det alltid finns andra runtomkring och jag är lite osäker på om jag gör rätt, men igår körde jag både utfall och squats och det gick finfint. Ska kolla med Therese nästa gång hon följer med om jag har rätt position och så, så jag inte tränar på fel sätt.
Dessutom fick jag ett ryck igår och började kika igenom vad jag egentligen har i frysen, samt kollade en massa recept som jag ska testa att göra denna vecka. Det har blivit lite väl mycket potatis och bröd de senaste dagarna, och jag känner att jag inte mår bra av det. Ikväll blir det fisk för första gången på länge, gooooooott!

Jisses vilket långt inlägg detta blev, jag som bara skulle lägga upp en bild på en teckning jag gjorde på föreläsningen haha. Den kommer upp senare. :)
2013-11-08 / 15:21:00

Terrible love - the Nationals

Detta kan vara en av de bästa låtarna när man är lite småsur av olika anledningar.

2013-11-07 / 16:53:26

Funny facts

Eller kanske inte så roliga, vad vet jag. Så här är det i alla fall.

- När jag pluggar måste jag ha håret uppsatt, annars koncentrerar jag mig mer på att leta kluvna hårtoppar i hårsvallet.
- Jag har lärt mig äta sushi! Det finns ett ställe med fantastisk sushi och trevlig personal vid domkyrkan här. ÅH.
- Jag redovisade idag och satte själva redovisningen! Gränssnittet på applikationen kunde visserligen varit mer djupgående men jag är så nöjd med min prestation oavsett. Prata inför folk liksom, och göra det bra. Nöjd.
- Jag äter bananer i mängder. Mest i smoothieform, så bra frukost.
- Gymma på friskis vid tio var ingen bra tid, för mycket folk.
- Jag borde egentligen skriva ett visionsyttrande för min applikation. Men kände att jag var tvungen att yttra mig lite här först. Klart slut.


Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er
2013-11-05 / 20:56:00

Nya handledsstödet

Yes, you heard me - nytt handledsstöd var det här! Var till en arbetsterapeut som förklarade att jag nog inte skulle bli bättre i handleden av att ha handledsstöd på mig jämt och aldrig använda den, utan istället använda handen på rätt sätt för att aktivera "muskelkorsetten" runt omkring min trötta ledkapsel. Jag var väldigt inställd på att få ett bandage eller något i den stilen så jag blev lite förvånad men det låter ju rätt logiskt ändå. Nu ska jag inte belasta handleden genom att böja handen åt något håll, utan istället hålla helt rakt om jag lyfter eller använder handen på något sätt. Ska testa en månad så får vi se sedan. Spännande!


Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er
2013-11-02 / 01:17:08

Rekord!

Personligt rekord idag! Lyckades springa 25 min i sträck och jag är så glad! :D Träningsvärken i magen är kvar och efter att ha kört ben idag är dom väldigt trötta, lär få fin träningsvärk imorgon. ;)