2013-10-31 / 19:36:28

att lyssna på när man pluggar järnet

2013-10-31 / 11:19:00

Träningsvärk

Har sån träningsvärk i magen idag!
Det blev inget 5km igår, både jag och Therese var trötta så vi valde att gå i en kvart istället. Det kändes dessutom lite konstigt på baksida knät så det var nog lika bra. Sedan hjälpte hon mig hitta bra övningar jag kan göra för att träna mage, det blir lite omständigt när man inte kan använda armarna så mycket som man vill - är det något jag insett sedan handledsskadan så är det att man använder armarna mer än man tror!
Det blev i alla fall övningar både på maskiner (den var jobbigast) och pilatesbollar. Mage och ben/rumpa är det jag tycker är som roligast att träna, och imorgon blir det det senare. Köpte mig ju gymkort igår, för ett helt år! Nu ska jag försöka gymma så mycket jag bara kan och hinner med. Ser redan fram emot att träna mage igen! Bara den här träningsvärken går ur, aj...

Sedan är det ju dags för halloweenfest på lördag! Själv är jag inte så intresserad av själva halloweentraditionen, det är snarare utklädningsmomentet jag ser fram emot. Införskaffade mig lite prylar på stan igår och pysslade lite med min dräkt när jag pluggat klart igår kväll. Det kan bli riktigt bra! :)
2013-10-28 / 23:43:00

Bad day

Oj vad det blåser i Kalmar idag, det är verkligen lite storm över det hela. Jag var på ett hiskeligt dåligt humör runt lunchtid och det blev inte bättre av regn och okontrollerbara paraplyer när jag skulle ta mig till gymmet. Inte gick det särskilt bra där heller, var nära att ge upp efter 20min men jag bet ihop och klarade av mina 5km som vanligt. Sedan körde jag och Therese lite ryggövningar och så cyklade jag hem i världens motvind. Det var nästan så att cykeln inte rörde sig, och sen blåste det till så att jag nästan cyklade rakt in i en vägg. Haha.

Skulle göra mat åt mig och roomiesarna idag men kycklingen ville inte alls vara klar efter 1h som det stod på förpackningen utan vi åt vår middag halv tio... Vilken dag. Imorgon ska bli bättre!Jessica och jag i vårt stökiga kök. Nu är det dock ommålat med ny kyl och frys, och en ny spis står i hallen redo att installeras! STOR skillnad från det sunkiga kök jag möttes av när jag flyttade in. :)
2013-10-28 / 12:08:49

Mardrömsnatt

Herregud, vilken mardrömsnatt... Stängde av datorn vid ett efter att ha sett några avsnitt Walking Dead. Kände redan här en tendens till huvudvärk men tänkte inte mer på det. Jag är osäker på om jag somnade eller ej men hur som helst var huvudvärken plötsligt helt sjuk, i tinningen vid höger öga (min höger). Jag vet att jag försökte hitta ett bekvämt sätt att sova på som inte skulle göra huvudvärken värre, men jag bara skruvade på mig.
Slumrade nog till lite och plötsligt var klockan halv 6, det började ljusna ute. Jag går upp och tar en huvudvärkstablett och sedan försöker jag tänka på annat medan den verkar, så jag scrollade runt inne på Instagram. Till slut gav huvudvärken med sig en aning och jag kunde sova, men mina planer om att gå upp halv 9 gick helt i stöpet. Usch vad otäckt det var.

Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er
2013-10-27 / 22:03:07

Persona

Efter en trevlig fest och massa fuldans igår med några av mina klasskompisar hade jag tydligen rensat huvudet tillräckligt för att färdigställa mina personas för den här uppgiften. Nåja, helt klara är de inte men bra mycket mer än vad de var imorse! Vi har ju ett projekt just nu som går ut på att vi ska utveckla en applikation som ska hjälpa oss studenter på något vis. Ungefär så här ser planen för uppgiften ut:

- Var och en av oss i klassen (~50 pers, campus- och distanselever) skriver 10 frågor var som vi finner passande för ämnet
- Läraren väljer sedan ut de som känns bäst lämpade och kan förklara behoven hos oss bäst
- Frågorna blir sammanställda till en enkät som vi alla besvarat (fast mina svar kom inte med :( )
- Sedan ska man utefter denna enkät sammanställa svaren och se hur många som svarat lika

- Utefter denna information får man sedan ut en s.k. primär användare och i detta fallet även en sekundär
- En sådan kallas även persona, dvs en påhittad karaktär för att lättare kunna skapa en produkt
- Man namnger ofta personat, letar upp en passande bild för det och skriver en berättelse om denne, en slags profil
- När man sedan har ett persona ser man lättare vad för behov användarna har och vad man har att arbeta mot

Ett väldigt simpelt exempel;
Anders, 25 år
Glad, nyfiken och teknikintresserad
Föredrar enkla produkter som är lätta att förstå sig på
Är student så har en tight budget


Nu är denna information långt ifrån så beskrivande som krävs för att man lätt ska se vad för behov som finns, men man förstår ändå att för att Anders ska köpa produkten jag utvecklat så får den inte vara dyr, och den får inte vara komplicerad. Eftersom han är teknikintresserad och nyfiken kan han även uppskatta att få lite med feedback på vad det är för uppgifter han utför (alltså information varför produkten beter sig på ett visst sätt vid ett visst kommando).

Ungefär vad jag håller på med alltså, sammanställer ~120 enkätsvar till ett primärt (första personat med högsta prioritet) och ett sekundärt (andra personat vilket också bör ta i beaktning) persona. Utförliga berättelser om två personas ska det bli för att sedan bli både moodboard och så småningom en väg till en lösning för uppgiften.
Hoppas någon förstår, och att folk kanske får lite mer förståelse för vad jag pysslar med här nere egentligen, haha :)

Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er
2013-10-24 / 20:53:00

kört fast

Jahaja, så har man fastnat i skoluppgiften för idag. Tusan också, det här är svårt. :( Förhoppningsvis har jag rensat skallen tillräckligt tills imorgon så jag kan testa igen med nya krafter. Vi kör lite hänt på instagram så länge!
1. Jag och mina vänner här i Kalmar! Tycker det är en så fin bild. :)
2. Resultatet av träningen igår. Har ingen direkt träningsvärk idag dock så nästa gång ska jag köra mer muskler.
3. Gårdagens mellanmål. Mixade avokado och frysta hallon samt lite socker. Mörk choklad på är givet, mums!
4. Extrapris på brandvarnare när jag och en av mina rumskompisar var och handlade så vi slog till på en varsin. Känns säkrare nu!
2013-10-21 / 18:00:00

5 km!

Idag lämpade sig inte vädret för att ta sig till gymmet egentligen, jag och min rumskompis gick dit tillsammans och det ösregnade samtidigt som vinden ville ha med sig våra paraplyer åt alla håll. Men vi kom fram till slut och jag satte igång direkt med den nya utmaningen - att ta mig igenom 5km. 
Jag kom snabbt fram till att det skulle krävas dubbelt så lång tid och ihållighet för att klara det, men det gjorde jag till slut. Sprang i intervaller, 10 min, sen 5 min och sen 5 till om jag inte minns fel. Riktigt jäkla nöjd med mig själv! :)
 
 
 
2013-10-19 / 17:09:00

Energi

Mer träningssnack! Var på gymmet igår igen och denna gång lyckades jag öka från 10min till 15min! Kände mig knappt trött i kroppen, förutom benen då som blev lite trötta. Pratade med syster min igår och nästa gång ska jag försöka springa avstånd istället för tid, nu sprang jag 3km eller något tror jag men som sagt, fokuserar mest på tiden och inte avståndet. Hon tyckte jag skulle testa 5km så det får det bli!
 
Är så jäkla nöjd med mig själv, och det faktum att jag har så mycket energi! Spelar liksom ingen roll hur mycket jag dansar på helgerna, hoppar och far (folk undrar vart jag får all energi ifrån haha) - har ändå mycket att ge på gymmet. ÄLSKAR DET. Så här vill jag fortsätta.
2013-10-16 / 00:14:00

Gymtankar

Åh, idag har varit en bra dag. En sån där som började med lite dåligt humör men det försvann när jag fick springa av mig på löpbandet på gymmet. Trots att jag dansat som en galning i helgen hade jag visst en massa energi kvar som behövde göras av med, och nu är jag grymt nöjd med mig själv.
Nämnde tidigare att jag brukar springa 2 x 5 min, dvs först powerwalka en stund, sedan springa 5 min och så upprepa detta. Idag kände jag att 5 min var för lite att springa så jag lade till en minut, och en till, och slutade på 10 min. Sedan powerwalkade jag en stund och sedan sprang jag 3 min till. Bra jäkla nöjd!
Nu ska jag köpa mig ett gymkort där och köra på minst en gång i veckan. Jag är lite rädd för att sätta ett högre krav på mig själv än så men 2-3 gånger i veckan vore ju det mest optimala.
 
 
2013-10-13 / 22:18:00

Söndagslista

I brist på annat snor jag en lista av Nio till fem-Sandra.
 
Vilken dag är det idag?
Idag kan vara världens segaste söndag, där minst 50% har spenderats i sängen efter att ha varit uppe till sju imorse. Hujedamig.

Vad ska du göra ikväll?
Ikväll, och just nu, är det mest häng i säng (haha) som gäller. Lyssna på mysig musik á la Loch Lomond, börja skriva blogginlägg med stora bokstäver i början av varje mening (jag känner mig vuxen), prata med lite kompisar. Lite sådant.
 
Säg två bra uttryck:
Det är lunch! och Va eeeeeee deeeee?????? (sistnämnda uttalas med skånsk brytning för bästa effekt)
 
Om du fick beskriva en perfekt dag, hur skulle den då vara?
Jag vaknar klockan 9 med någon helt perfekt bredvid, äter en god frukost - dagens bästa mål helt klart. Solen skiner och det är härliga 25 grader varmt, träffar en kompis för picnic och sen snacka skit på en filt i någon fin park tills det är dags för grillmiddag i kvällssolen. Vi gör oss i ordning för utgång och sedan dansar dansar dansar vi tills benen nästan trillar av och solen hinner gå upp igen innan vi till slut kör en sleepover hemma hos mig.
 
Vad blir du glad av att få höra att du är?
Jag har fått höra av en kompis här i Kalmar att jag är den sociale och pushar henne att träffa nytt folk. Det värmer så fantastiskt fint och låter som att jag hittat mig själv, blivit den jag alltid velat vara.
 
Känsla prick nu.
Trött men glad!
 
Vem saknar du?
Oj, vem saknar jag inte? Mamma, pappa, mina söta systrar, katten, mina fantastiska vänner där hemma, farmor och farfar. Det nalkas hemgång för att göra något åt det. ♥
 
Något som är asbra att ha:
Knäppa kompisar som säger exakt rätt saker vid rätt tillfälle och får en att vika sig av skratt.
 
Vad är du bra på?
Dansa som en duracellkanin på okänt preparat, fynda, skratta.
 
Vad vill du ha?
Mer självrespekt och resdrömmar.
 
Vad tycker du är roligt?
 
 
Vad är du dålig på?
Att vara ensam. Förklarar mig som socialt rastlös.
 
Hur ser du ut när du är nyvaken?
Förmodligen nyvaken och helt borta. Detta beror på hur många timmar jag fått sova.
 
Vem är du kär i just nu?
Inte en vem utan ett vad, och det är Tanken på att vara kär.
 
Vad var det senaste du skrev i Word?
Jag har inte Word, jag kör GoogleDocs - världens bästa uppfinning för grupparbeten! Just nu gör vi en analys av en uppsats, något av det senaste jag skrivit där var i alla fall en undran om personen i fråga trodde hon vunnit en Oscar när hon tog med tackord till sin familj i förordet.
 
Får vi se hur du ser ut nu genom webbkameran?
 
 
Målar naglarna blodröda. Notera den fina orangea rosen i bakgrunden! Jag fick blommogram av en väldigt kär vän igår och jag älskar att se den där. Passar in perfekt med mina gardiner! :)
 
Topp 6 artister enligt ditt Spotify?
Tribes, Mystery Jets, The Vaccines, Peace, Passion Pit, Howler
 
Vad läser du nu?
Det var alldeles för länge sedan jag läste en bok, just nu skummar jag bara igenom Praktisk Tvärvetenskap någon gång ibland när det behövs för kursen jag läser. Bra sugen på att börja läsa Game of Thrones, hösten är ju en perfekt årstid för läsning så man vet aldrig. :)

Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er
2013-10-11 / 13:53:00

(hand)ikappad

jaha, det som inte fick hända har alltså hänt - pga min vänstra handled som är överansträngd från servitrisyrket har jag fått använda endast en hand för att klara mig, svårare än man tror. nu har alltså den högra underarmen blivit överansträngd den med - och jag har noll armar kvar att använda. härligt.
ringde vårdcentralen imorse och dom rekommanderade ipren 3ggr/dag i en vecka, har det inte blivit bättre tills dess måste jag kolla upp det. fan också.
2013-10-09 / 23:02:10

got bikelite från förra veckan, vi käkade upp resterna av vår gratis ryggbiff i fredags - ingen av oss klagade direkt haha. :)
och så bild på min nya fina cykel! eller ja, jag köpte den ju begagnad men damen som hade den har kört den så snällt att den känns helt ny. nu går det fortare att ta sig fram i kalmar kan jag säga!

är godkänd på alla uppgifter i skolan hittills, det känns riktigt bra och är en stor lättnad - jag förstår! skön känsla :) just nu håller jag och en klasskompis på att analysera en c-uppsats, det är vår uppgiften vi ska ha att göra med de närmsta två veckorna. rätt märklig uppgift men uppsatsen vi valt är så roligt skriven (inte på det bra sättet dock) att det inte gör så mycket. men det är mycket text att gå igenom och då tar det lite mer tid helt enkelt.

på måndag ska vi gå igenom instruktioner för kursens sista uppgift, ett projekt. den ska vi sedan sysselsätta oss med i fyra veckor (!). hoppas kunna åka hem nån gång under den perioden men det beror helt på hur svår uppgiften är.

Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er
2013-10-03 / 13:18:45

plugghestyes, första uppgiften för veckan är klar! förkylningen hänger kvar dock (märks väl eftersom jag uppdaterar för en gångs skull haha) men jag hoppas jag är frisk till lördag åtminstone. då vankas det kräftfest här i huset!

Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er
2013-10-02 / 14:25:04

the end of an era

igår hände det, jag tvättade håret med schampoo för första gången på 2 år. hur det känns? lite både och. håret känns inte så risigt som jag trodde det skulle göra efter schampoo, men det är inte lika lent som vid balsamtvätt. nu hoppas jag bara att det ska fungera bättre för mitt knepiga vinterhår, för jag pallar verkligen inte mer trassel.jag har kommit på en plan för mer effektivt pluggande som jag hoppas ska fungera, den har gjort det första etappen i alla fall. jag sätter timern på en timme, sen pluggar jag och rör inte sociala medier av någon sort. sedan paus i en kvart ungefär. fingers crossed, jag har ju redan fått rätt mycket gjort. over and out peeps!

Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er
2013-10-01 / 15:58:33

sjuker

har fått tillbaka uppgift 1 och 2, båda godkända. pjuh! men jag är mer orolig för uppgifterna som är nu, bra nog knepiga tycker jag. kollat föreläsningar hemma både igår och idag, jag är helt enkelt inte i form att ta mig till skolan - och har ingen större lust att sitta där hostandes. eftersom utbildningen ges på distans också streamas alla föreläsningar, väldigt smidigt nu t.ex. sen finns de inspelade att ta del av på lärplattformen också så man kan kolla igen. sånt gillar vi! :)

annars sitter jag mest hemma och pluggar. den hemska huvudvärken jag hade i några dagar har gett sig till slut, nu är det mest näsan som är täppt och jag hostar som sagt en del. känt mig lite febrig också men jag har ingen feber. tar det lugnt några dagar till, sen är det kräftskiva i huset på lördag - det ser vi fram emot! kul att man lär känna fler och fler i huset tycker jag. vi lagar mycket mat tillsammans här i lägenheten, igår gjorde vi pizza och sen pannacotta till efterrätt (vi är liiiiite för bra på att äta efterrätter men det blir billigare när vi lagar maten tillsammans så då får man unna sig haha). jag ska göra falukorv i ugn med potatismos någon dag den här veckan hade jag tänkt.gårdagens lunch. börjar tycka det är kul att laga mat, nu när man har några att äta med till skillnad från när jag bodde i uppsala. :)

pausade mitt gymkort igår också, dom lägger på en vecka så jag kan använda det när jag är frisk igen! vill komma igång ba.