2014-12-27 / 12:08:00

2014 - en resumé

2014, året jag började laga mat och träna på allvar. Året jag började arbeta i butik och hållit många bollar i luften samtidigt. Året jag upptäckte hur mycket närmare jag kommit min familj och delvis också ett år då jag aldrig känt mig så långt hemifrån. Ett år jag fällt en del tårar men också skrattat som aldrig förr. Ännu ett år av insikter, långa kvällar med vänner och mysiga hemvisiter. 

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag fick min allra första, helt egna lägenhet! I och med detta har jag tvingats lära mig att umgås bara med mig själv, vilket har känts nyttigt och emellanåt också svårt.

Höll du dina nyårslöften?
Jag har antingen satt väldigt snälla mål eller överträffat mig själv, för visst sjutton har jag hållit en del av mina löften! Jag har lärt mig mycket och fått bra betyg samt hållit i, och till och med förbättrat, träningen. Mina andra löften har jag nog inte uppfyllt helt ut men helt klart delvis (vilka innebar att lära mig njuta mer av de små sakerna i vardagen och att stå för vad jag tycker).

Något du saknat 2014 som du vill ha 2015?
En självsäker Isabell som inte ursäktar sig eller sitt beteende. Och en mer ordnad ekonomi. Skärpning!

Största framgången 2014?
Jag har kommit människor närmre och blivit mer självständig i och med flytten till egen lägenhet.

Vad spenderade du mest pengar på?
Mat... Och förmodligen hyra. Hu.

Vilka sånger kommer alltid påminna dig om 2014?
Miles away (acoustic edit) - Years around the sun, Bridge burn - Little comets, Younger - Seinabo Sey, Rather be - Clean bandit, Stolen dance - Milky chance, Riptide - Vance Joy, Given the chance - The kite string tangle, Cut your teeth - Kyla La Grange, Old love/new love - Twin shadow.
Detta är utplock från min lista '14 som finns på Spotify.

Läste du någon bra bok under 2014?
Här har inte många blad blivit varken vända på eller lästa... Jag läste en om ett par samer men den var både konstig och ganska dålig. Annars är nog Effektiv visuell kommunikation av Bo Bergström den bästa, tursamt nog då det är vår kurslitteratur i Grafisk design. :)

Favoritprogram på TV?
WALKING DEAD. Punkt.

Finns det någonting som kunde gjort ditt år bättre?
Sjukdomar som drabbar släkt och vänner hade hemskt gärna fått upphöra att existera.

Hur skulle du beskriva din stil 2014?
Högklackat, högmidjade jeans och kläder inköpta på jobbet. Klänningar och stora örhängen när det vankades fest. Slutligen gjorde skjortor och eyelinervingar någon form av debut närmare höstkanten.

Vad fick dig att må bra?
Vänner, personliga rekord på gymmet, vetskapen om att jag är långt bättre på matlagning än jag någonsin kunde föreställa mig. Små utflykter i vardagen, att sälja bra på jobbet. För att inte nämna alla trevliga fester jag varit på!2014 har jag...

- flyttat till egen lägenhet
- dansat som en galning
- skrattat ännu galnare
- lärt mig laga mat
- utmanat mig själv på gymmet

2014 har varit ett helt okej år. 2015 ska jag...

- bli säkrare i mig själv
- disponera min tid så jag får mer tid till studier
- sätta mål för vad jag vill göra i framtiden (vare sig det är ett konkret yrke eller lite flummig bucket list)
- förbättra min ekonomi
- njuta av vänners och familjens sällskap
2014-12-25 / 18:13:13

Julfirande

Så var julafton och det mesta firandet över för detta år och nu väntar man istället spänt (?) på nyårsafton. Jag har tydligen varit väldigt snäll i år för jag fick så mycket fint i julklapp att jag nästan blev generad, nu vet jag inte hur jag ska få med mig allt hem ens! Salt- och pepparkar i form av katter, te, läsning, myssockar, välgörenhet och en receptbok att fylla i m.m. - precis sånt där jag behövde och lite omedvetet önskat mig. :)
Imorgon ska jag besöka stora staden för att träffa lite gamla klasskompisar som jag inte sett på säkert ett år (hu vad tiden går) och köpa mig ett par skor då mina knappt klarade av Kalmar-regnet och definitivt inte minustecknen som den uppländska termometern visar... Jag har även shoppat loss på mellandagsrean online för x antal kronor så nu kommer jag klara mig ett bra tag framöver, 2015 kommer inledas med stil!
 
 
1. Årets julklappstema fick bli randigt och guld med lite trevliga rim som jag knåpat ihop.
2. Min första snö för året kom bara någon dag efter jag landat hemma i skogen! :)
3. I vanlig ordning gav jag bidrag genom Barnmissionen, där man kan "köpa" djur till behövande familjer. I år blev det en gris och ett par kycklingar vilket jag ville illustrera med ett kort vilket föräldrarna verkade väldigt förtjusta över. :)
4. Ett litet julkort från mig, syrran och katten på julaftonsmorgonen innan vi traditionsenligt begav oss till kyrkan.
 
Julen har inte varit riktigt likadan detta år, dels för att mormor inte längre finns med oss och dels för att farmor ligger på sjukhus. Det känns tomt och såklart väldigt tråkigt och jag hoppas verkligen att mina farföräldrar får ett lite extra bra år när det väl infinner sig. ♥
2014-12-08 / 15:44:18

December

Plugg plugg plugg och jobb. Det är väl lite så det ser ut just nu, sådär lagom pirrigt i magen (typ inte alls). Runt två veckor kvar nu så åker jag hemåt igen, som jag längtar! Vårt nuvarande projekt i UXPin är lika förvirrande som jag förmodligen (antagligen) nämnt tidigare, där har jag noll motivation just nu. Faktiskt ganska låg motivation till det mesta just nu - om det inte är något man kan äta då vill säga. Julbordet på slottet var ju fantastiskt fint så där var motivationen hög, likaså mysfika på Krusenstiernska gården på lördagen och julknytet som följde. :)
 
 
1. Fått dille på risgrynsgröt, kokade det för första gången för nån vecka sedan och har hunnit med att göra det några gånger igen efter det... Så gott!
2. Kludd från en av lärarens många smått oförståeliga handledningspass.
3. Första advents-fika med mina toklånga ljus i min andrahandsljusstake.
4. Fick igång mormors gamla ljusstake, så fint. <3
5. Lyckades med en fantastiskt fluffig bacon- och broccolipaj, sånt måste förevigas!
6. Efterrättsbordet på Kalmar slott, eller snarare "godiskammaren" - tro det eller ej men det på bilden var inte allt!