2014-02-26 / 21:35:25

Förkylning

Jahaja, så har jag dragit på mig en förkylning sådär lagom till trevligheterna som egentligen skulle blivit av ikväll. Dagen har spenderats i sängen istället, vill bli frisk till helgen när jag ska åka hem!Var och handlade lite trevligheter igår, nu har jag avokado så det räcker ett bra tag! Idag fick det bli pannkakor till middag. Börjar nog bli lite dålig på variation med maten jag äter, får bli rensning av frysen nästa vecka så kommer jag säkert på något nytt.
Körde benpass i måndagskväll, testade energidryck innan och jäklar vilken fart jag fick - bästa passet på länge! Från att ha kört knäböj och utfall med endast pinne/stång utan vikter alt. två 1 kg vikter kan jag nu använda mig av en skivstång med 10 kg - riktigt trevligt! Träningsvärken jag fått nu är inget som går omärkt förbi haha, ta sig upp ur sängen och sen ner i den igen känns ordentligt. Nu vill jag bara bli friiisk så jag kan gymma igen!

Kategori: Mat //
2 kommentar/er
2014-02-24 / 19:32:00

Hälsa1. Dagens lunch: bananplättar med hallon och jordnötssmör. Nu tappar väl folk hakan då jag egentligen HATAR jordnötter, men Therese övertalade mig att köpa en burk när det var billigt (krav-märkt och allt för en liten tjuga) och ja, det funkar. I lagom mängder. Vilket inte alls är mycket. ;)
2. Dagens middag: bönburgare med avokado. Lagom till att ni fick upp hakan från marken kommer nästa sak jag egentligen inte äter, haha. Bara att tappa den igen! ;) Ja, jag har lärt mig att äta avokado också. Och dessa burgare är fantastiskt goda :)3. Stark morotssoppa jag gjorde förra veckan, supergod! :)
4. Finfina blomman jag fick av bästa Gabriella. Tack ♥5. Efter gym-mål: yoghurt blandat med proteinpulver. Smakade väl sådär men det funkade. Mina Questbars har jag ätit upp så ska köpa nya när CSN kommer! :)
6. Mäkta stolt över mitt nuvarande gympass-per-vecka-rekord: 5 gånger hann jag dit förra veckan! :) Nu ska jag dit igen, sen blir det Walking Dead ikväll. Myyys :)

Kategori: Allmänt // Mat //
2 kommentar/er
2014-02-24 / 19:24:41

Mysiga Kalmar

Idag bjuder jag på lite mysiga bilder jag tagit i Kalmar den senaste tiden!1. Larmtorget i centrala Kalmar i snö för några veckor sedan.
2. Var med Therese och fikade på ett nyöppnat café som heter Nelssons tehus, supermysigt med en jättegullig dam bakom disken. Vi drack lite grönt te och jag gillade verkligen den lilla timern man fick med på brickan! :)Sedan var jag ute och gick vid slottet nu i helgen, det har varit fantastiskt fint väder! Nu är det kört, nu börjar man allvarligt tro på att det är vår. Kommer det snö kan jag nog inte låta bli att bli förbannad/besviken/ledsen...Titta bara! :)

Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er
2014-02-07 / 18:56:00

Träning och hälsa, uppdatering

Uppdatering på träningsfronten kommer lastat! ... Eh ja, det var ett tag sedan jag skrev om träning vilket kanske verkar som ett dåligt tecken men faktum är att det är en så självklar del av vardagen nu för tiden att det skulle ta sådan plats i bloggen om jag skrev ett inlägg varje gång jag gymmat. :)

Tre gånger i veckan blir det mer eller mindre i alla fall. En dag där jag tränar ben, en dag mage och sen en dag kondition. För tillfället är konditionsbiten klart jobbigast och det är inte direkt en dag då jag skuttar glatt till gymmet. Springa kan jag inte göra så det blir x-trainer (detta kör jag innan varje pass, men extra de dagar jag har konditionspass), och det kan vara fruktansvärt trist emellanåt (speciellt de dagar de envisas med att visa sport på TV-skärmarna, KOM IGEN). Jag har märkt att jag blir alldeles för trött bara av att cykla 7min till skolan och att dyka upp svettig till föreläsningarna varje gång är inte något jag eftersträvar... Så därför tränar jag kondition.
Jag tränar också rygg och armar, detta varierar mellan gångerna. Är jag supertrött efter benpasset är jag inte direkt motiverad till att göra detta men efter mage eller kondition är det perfekt!

Så, jag får åtminstone valuta för pengarna jag lade på gymkort! Känner jag någon skillnad? De dagar jag börjar med ett gympass, speciellt denna vecka, är jag ofta på väldigt bra humör och känner mig nöjd och avslappnad resten av dagen. De dagar jag har föreläsning på morgonen vill jag helst hinna med ett pass direkt efter, dvs strax efter lunch, men det hinns sällan med. Att gymma på kvällarna är ingen hit heller, det är sällan folktomt den tiden. När denna gymperiod är över funderar jag på att byta från friskis till actic, som för det första även har simhall och för det andra ligger mycket närmre. Det kostar visserligen lite mer, men då ingår både gym, pass och simhall.Denna vecka har jag haft mycket annat att tänka på så jag vet inte om det spelar in, men jag har känt en stor förändring i hungern! Vanligtvis äter jag mycket liksom, men nu är jag liksom mer hungrig under de tillfällena. Speciellt efter jag varit på gymmet. Jag försöker äta så nyttigt som möjligt och har även börjat äta mer och mer vegetariskt vilket jag trivs bra med än så länge. Vegopuckar (bilden till vänster) har jag köpt färdiga från veg-hörnan på maxi, och så har jag ätit mycket av kidneybönbiffarna jag lärt mig göra (höger bild) - fantastiskt goda med lite bulgur, tomater och créme fraiche i fullkornstortilla! Har även blivit förvånansvärt förtjust i broccoli av någon anledning, vilket ju är ett bra alternativ till tomater som inte är det miljövänligaste att köpa nu under vintern.

Jaha, så istället för något tråkigt träningsinlägg här och där har ni nu läst ett enormt, textfyllt och tråkigt (?) inlägg om både träning och kost. Var det en bra eller dålig kompromiss? ;)

Kategori: Mat //
2 kommentar/er
2014-02-06 / 17:44:00

Miles away

2014-02-01 / 16:05:00

Ändringar i tavlan

Nej, jag var inte helt nöjd med det tidigare hjärtat jag tecknade, och gjorde därför ett nytt häromdagen. Nu passar tavlorna bättre ihop och det blir inte lika hårt svart som innan. Nu känner jag mig riktigt nöjd! :)

Har precis bokat flygbiljetter hem till mammas födelsedag i början på mars, det ska bli trevligt att komma hem och träffa familjen igen. :)