2014-01-30 / 18:23:00

Egna tavlor!

Var med mina klasskamrater Therese och Adam till IKEA häromdagen och köpte mig äntligen två svarta ramar så jag skulle kunna rama in "you are my only escape"-texten jag ritade över julledigheten.
När jag spikat upp den insåg jag att jag inte ville ha en tom ram bredvid så jag satte igång och ritade ett hjärta, även detta fyllt med rosor. Valde att göra dem lite större som utmaning och trodde inte det skulle bli bra men dom blev riktigt fina! Däremot är papperet jag ritade den på 1.5 cm för kort för ramen + att jag hellre sett att hela hjärtat var fyllt av rosor istället för hur det ser ut nu, så det ska göras några justeringar. :)

Sådana här gånger hade jag verkligen behövt ett ljusbord... Hemma på landet brukade jag använda mig antingen av ett fönster (men då måste det vara ljust ute) eller datorskärmen. Min nya dator har dock touchskärm och gillar inte att man trace:ar av linjer på den utan lever sitt eget liv litegrann. Men men, det ska nog funka. :)
2014-01-29 / 12:16:26

Färdigt webbsideprojekt

Nu har jag fått betyg på projektet jag och Sebbi gjorde, vi fick 5- vilket ju är väldigt väldigt bra (betygen sätts från 1-5 där 1 är underkänt och 5 högst)! Jag är verkligen helnöjd med det. :) Eftersom det är en webbsida är det lite svårt att visa, helst ska man ju få klicka runt lite själv men jag har tagit skärmdumpar på härligheten så gott det gick. Dessutom går det bra att klicka på bilderna för att se dem i verkligt format! :)Här är då startsidan. Vi visste inte alls vad vi ville göra för sida men kom till slut på att vi skulle göra en samlingssida för recept, och namnet på denna blev Food Fighters (relaterat till bandet Foo Fighters, jag älskar ju ordvitsar). Då jag inte är någon hejare på JavaScript och Sebbi råkar vara typ gud på just det fick han ansvaret för det medan jag tog hand om grafiken. Denna är ritad i Illustrator och sedan har jag klippt ihop layouten i Photoshop (skuggorna bakom själva sidan t.ex.).Klickar man på Om oss / Kontakt kommer denna sida upp, med lite information om oss, ett kontaktformulär som egentligen inte fungerar och är mer som s.k. placeholder, samt en bild på mig och Sebbi som jag pysslade ihop i Photoshop.
Här är även menyn uppe till höger markerad, det är en slags rullist som rullas ner när man klickar på kategorin Recept.Klickar man på en kategori i den så kommer man till t.ex. denna sida, Köttkategorin. Det är lite snålt med recept på vardera sida just nu men detta är endast för att visa hur sidan är tänkt att fungera. Här kan man se lite information om receptet och sedan klicka sig vidare till det....... och då ser det ut så här! En maffig bild (hittade en blogg som har fantastiska matbilder som vi lånade lite av, jag hoppas det var okej Mamma Mandala, ägare av dessa), samt ingredienslista. I högerspalten finns möjligheten att ändra antal portioner och nytt antal ingredienser visas då under Resultat (dessvärre hann vi inte komma på något sätt att få med ingredienserna utan angiven mängd, men det är som sagt ett exempel).

Yes, det var vårt lilla projekt. Jag är som sagt mycket nöjd med både det och betyget vi fick. :)
Denna vecka ska vi börja med våra nya projektgrupper som denna gång är på 4-5 personer, och det blir lite "nya" ansikten för mig (dvs folk jag inte arbetat ihop med tidigare). Vi har utfört personlighetstester för att se om vi kommer passa ihop eller inte och det ser bra ut. :)
2014-01-23 / 13:28:40

Ett tag sen sist

Fint att se att så många tittar in trots att bloggen gapar tom, för här händer bannemej inte mycket. Jag har slutförtprojektet och de förbenade 3D-uppgifterna sen sist, även haft långa långa dagar men trevligt faktiskt. Föreläsning i måndags och i just denna del av kursen (Metoder för interaktionsdesign 1) är det väldigt mycket "läsa direkt från boken" tycker jag, så jag var fräck nog att hoppa över föreläsningen på tisdagen. Den finns ju att tillgå på vår kursportal på nätet men jag har faktiskt inte behövt kolla den heller, satt nämligen på biblioteket i tre timmar igår och gjorde klart uppgiften som ska in först imorgon, vilket innebär att jag är L E D I G resten av veckan!! Fantastiskt skönt, ska försöka ha sådan här framförhållning vid kommande uppgifter också.

Den här kursen kommer innehålla ännu ett projekt, ett lite större sådant som jag förstått. Det vi läser nu är introduktion till projekt kan man säga, hur olika människor passar ihop olika bra i projektgrupper, vilken syn man har på konflikter m.m. (jag har t.ex. upptäckt att jag har s.k. harmonisyn, dvs att jag i största möjliga mån undviker eller skjuter upp konflikter och ser dem som något dåligt). Väldigt intressant ämne och jag ser fram emot att försöka utveckla mig själv inom detta så jag blir mindre konflikträdd.

Träningsmässigt, jag har varit på gymmet mån-tis denna vecka och kört i princip allt jag brukar för veckan. Ska dit igen om en stund :) Ikväll blir det förhoppningsvis musikquiz på en bar i stan!1. Mina nya bågar! Var väldigt osäker på dem först men nu tycker jag de funkar bra. Är inte van vid att se så här bra dock så jag känner mig lite yr i huvudet emellanåt haha. Men det är bra skönt att kunna läsa skyltar igen! :)
2. En frukost jag hittade i Buffé (tack ICA); havregrynsmugcake! Supergott verkligen och busenkelt att göra. Bara att mixa 1dl havregryn, 1 ägg, 0.5 banan, 1msk kokos, hackade nötter och sen blanda ner hallon eller äppelskivor t.ex., sedan häller man detta i en kopp smord med olja och micrar allt på högsta effekt i 1.5 minut. Jag brukar äta med resten av bananen och lite yoghurt. Therese tipsade även om Paulúns granola med hallon och kakao, supergott!

Kategori: Allmänt // Mat // Tips //
1 kommentar/er
2014-01-15 / 17:36:25

Nytt

Saker börjar gå mot det vanliga här igen, har precis köpt mig en iPhone 5s i silver som visserligen var dyr men som hittills har tjänat sitt syfte mycket bra. Bara kvalitén på kameran syns tydligt på bilderna nedan, de två första tog jag med min gamla mobil och de andra två med iPhone:n...1. Äntligen blivit helt klar med mitt lilla julledighetsprojekt! Råkade spilla lite jojobaolja på det när jag hade bråttom en morgon, men de fläckarna syns knappt så jag är glad. Trodde jag skulle behöva göra om den innan... Nu ska jag bara köpa mig en passande ram och sedan åker denna upp på väggen! :)
2. Nytillskottet.
3. Senaste skapelsen. Måste få igång ritandet mer...
4. Guacamole jag gjorde igårkväll, blev helt okej men ska använda mer kryddor nästa gång. :)

Jag har haft problem med halsmandlarna i några dagar så något gym har det inte blivit av, knappt att jag tagit mig till skolan med den kylan som plötsligt var här (borta nu igen dock, rackarns smålandsväder). Nu känner jag mig frisk igen i alla fall, siktar på gym ikväll! :)
2014-01-08 / 23:39:51

Nya glasögon?!?!!

Yes folks, var till optikern häromdagen och fick veta att jag fått sämre syn på högra ögat och bättre på det andra. Jag måste erkänna att det faktum att min syn försämras gradvis hela tiden ger mig lite ångest men det är ju inte så mycket att göra åt. När vi klargjort vad som ändrats och att jag verkligen behövde nya glas visade optikern mig ut igen och bad mig välja ett par bågar, vilket jag inte alls var beredd på. "Men jag trivs ju så bra i de här?" sa jag men då påpekade han att jag inte kommer klara mig utan mina glasögon i två veckor vilket ju är den tid det tar att slipa ett par nya, och det hade han ju rätt i.

I en timme letade jag igenom alla möjliga bågar (främst med svart båge då jag helst ville ha något liknande). Till slut blev jag less på att ta av mig mina ordinarie glasögon så fort jag hittade ett par jag ville testa, för att sedan behöva ta på mig dessa igen för att se om jag kunde hitta något annat intressant, så jag frågade om jag inte kunde få låna ett par linser för att underlätta sökandet. Då jag har två olika styrkor på ögonen fick jag två olika styrkor på linserna, och sätter såklart fel lins i fel öga... Att pilla ut den igen var inte lika lätt då det ju var ett tag sedan jag använde linser. Till slut satt den i alla fall i rätt öga, och vad gör jag då med den andra linsen? Sätter den i samma öga... Så där sitter jag med två linser i ett öga och fattar inte varför jag ser så dåligt. Haha. :)
Till slut fick jag i alla fall rätt på dem och hittade till slut ett par bågar jag kunde tänka mig. Bild glömde jag dock ta så det blir spännande att se hur de ser ut den 20e när jag ska hämta ut dem.


Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er
2014-01-06 / 22:10:08

Bra dag!

Idag har jag till att börja med lyckats ta mig upp 9 istället för 12 - stor skillnad, för att sedan pallra mig iväg till skolan och jobba stenhårt med grafik till projekthemsidan. Beställde även hem en iPhone 5s som jag får hem om några dagar (tragiskt nog klarade min Samsung S2 knappt ett år så nu testar vi nytt märke). Förväntansfull, jag? Näääää..... ;)
När jag kom hem fikade jag med Jessica och Jerome och upptäckte att vi även bokat upp hela tvättstugan tillsammans, så det var kul att tvätta för en gångs skull. Lyxade även till det med tonfisklasagne och nu ska jag bara ladda inför morgondagen då mer plugg väntar. :)Och så en liten sneak peek på vad jag petat ihop i Illustrator idag. Blir nog bra! :)
2014-01-05 / 01:40:00

I don't feel amazing now

Guillemots lyssnade jag mycket på för ett tag sedan, närmare bestämt i juli 2012 ser jag när jag kikar i arkivet (tjusningen med att ha en blogg, vad glad jag är att jag har den att titta tillbaka i). Dom är lika bra nu kan jag lova.

2014-01-04 / 00:10:39

2014

Oj vad länge sedan jag tog mig tid till att skriva en rad här. Nu har jag hunnit med att vara hemma över jul, en riktigt lugn och skön vecka där jag faktiskt satt och ritade en hel del. Tog med mig en massa pennor hem hit till Kalmar så nu känner jag mig hel igen haha. Hann med att träffa vänner och umgås med min familj, äta härlig julmat ingick såkart också. Sedan tog jag flyget tillbaka till Kalmar lagom till nyårsafton, som spenderades i en kompis' sjukt fina våning med middag och spel. Riktigt trevligt!
Nu har jag och Sebbi tagit tag i projektet (äntligen), suttit hela dagen i skolan idag och arbetat med det och det lär bli lika imorgon. Vi ska skapa en webbsida med temat recept och det är mycket som ska göras så det blir två hektiska veckor nu. 3d-uppgifter har jag flera stycken som också ska in den 19:e januari.1. Julklapparna fick bli relativt traditionella i år men med knallrosa snöre istället för rött. Det ska synas att de är från mig. ;)
2. En detalj från ett kort jag ritade till mor och far.
3. Älskade, älskade katt.
4. Efter gediget letande hittade jag äntligen det perfekta röda nagellacket! Fantastisk hållbarhet, senast såg det riktigt bra ut i hela 8 dagar. Det gillar jag! :)
5. Senaste ritprojektet, en text som jag fyllde med rosor. Tog sin lilla tid att pilla dit dem men nu är teckningen i stort sett klar att ramas in och hängas upp på min trista vägg. Och jag blev ju mycket bättre på att teckna rosor :)
6. Nyårspingla.