2014-06-23 / 19:10:26

Träningen

Efter ett litet uppehåll samt en STOR motivationssvacka är jag nu äntligen igång på gymmet igen, skönt minst sagt. Alltid kämpigt när jag väl är där, men jag känner att jag gör framsteg och utvecklas hela tiden vilket är riktigt roligt. Fick för mig att jag skulle börja jobba ordentligt denna vecka (4-5 dagar i veckan) men det var visst nästa vecka, då sätter jag igång med att göra i ordning matlådor i större omsträckning både för att spara tid men också för att jag varit nyfiken på det och vill strukturera upp mitt ätande lite mer. Måste dock köpa mig fler matlådor då jag använt upp precis alla jag har nu...

Vet inte om det är ljuset i den nya lägenheten eller om det faktiskt är så att jag börjar få lite former på magen, men oavsett så är det ju spännande. Vore så kul att få lite mer konkret bevis på att det jag gör ger något (även om jag såklart märker att jag orkar mer). Även ryggen börjar få lite mer form, samt armarna. Det känns som att det går segt men då har jag inte tränat så intensivt tidigare så det får ta tid helt enkelt. Skulle vilja börja med powerwalks också, kör inte så mycket kondition på gymmet just nu för att jag har en bra bit att cykla dit och jag måste kunna ta mig hem också... Sen har jag haft lite knepigt med ena knät till och från vilket jag inte vill riskera. Känns som att då är det bättre att motionera i naturen än på löpbanden som ger samma statiska belastning på fötter och ben.
Hur som är det skönt att vara igång igen och jag är riktigt taggad!
2014-06-22 / 19:37:51

Midsommar

Så var midsommar över och jag vilar upp mig i soffan. Var och campade på Öland på midsommarafton med Adam och ett gäng tyskar, vilka jag till en början inte hade en aning om vilka de var men det visade sig vara utbytesstudenter, till min stora glädje! Vissa av dem hade jag visserligen inte träffat men det var riktigt roligt. De ville uppleva "en riktig midsommar" så vi letade upp en midsommarstång att dansa runt, om man nu kan kalla det dans. Vi fick leta upp sångerna på youtube för att ens minnas hur de gick och dansen satt väl sådär i minnet om man säger så, men vi försökte i alla fall :)1. Öland med sina fina vallmoängar.
2. Elefanter vi stötte på när vi var ute i en park en dag, inte varje dag det händer!

Denna vecka kommer min familj ner, som jag längtat! Ska bli trevligt att sammanställa samlingen av porslin också, just nu är det lite knapert på den fronten men det kommer massor, verkligen massor hemfrån.

Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er
2014-06-12 / 11:09:54

Nyinflyttad och glad

Nu har jag då äntligen flyttat in i min nya lägenhet! Fick hjälp av en kompis med bil + släp och jag som inte trodde jag hade så mycket grejer var plötsligt väldigt tacksam över det där släpet. Varmaste dagen valde vi att flytta på med, springa upp och ner för trappor och bära tunga grejer kändes inte direkt optimalt om man säger så men det gick till slut. Sedan vidare till IKEA för att införskaffa lite grejer så jag skulle kunna laga någon slags mat. Mycket av mina grejer kommer ner med familjen i slutet på juni så jag har långt ifrån ett komplett kök just nu men det funkar helt klart. Älskarrrrr att ha mitt eget!!Högt i tak här så det är mycket plats i skåpen i köket, tur man är lång så man når hyfsat i alla fall. Här har jag precis packat upp mitt torrförråd vilket blev lite mer än jag trodde, men då hade tidigare hyresgästen lämnat lite grejer åt mig också så allt är faktiskt inte bara mitt! ... Eller ja, nu är det ju det. ;)
Har ingen micro eller mixer än så någon mugcake lär det inte bli på ett tag. Testade att göra baked oatmeal imorse istället, och det var riktigt gott! Blir fler gånger :)

Väldigt varmt här just nu dock då det är söderläge och solen ligger på bra på morgonen. Försöker ha fönstrena öppna så mycket som möjligt på kvällarna då det är lite svalare, och så får jag nog införskaffa en fläkt snart så det blir lite behagligare.
Annars är det ju lustigt hur fort man anpassar sig, var och hälsade på i studentlägenheten igår och det känns liksom inte som hemma riktigt. Det känns i hela kroppen att jag bor här nu :)

Kategori: Allmänt // Mat //
0 kommentar/er
2014-06-06 / 11:57:55

Flyttad flytt

Egentligen var det tänkt att jag skulle flytta till min nya lägenhet imorgon, men det blev missförstånd med besiktningen. Den nuvarande hyresgästen trodde det skulle gå bra att de besiktigade lägenheten med alla hennes grejer i men det var en städbesiktning så det gick inte. Eftersom det är nationaldagen idag kunde de inte besiktiga lägenheten idag heller utan det får bli nästa vecka. Lite tråkigt såklart men ingen större fara, hade varit värre om jag varit bostadslös. Har inte ens hunnit börja packa ner mina grejer med allt skolarbete och jobb jag haft så det hade ändå tagit lite tid, nu har jag mer tid kan man säga. :)
Vi fick skolarbetet avklarat igår så nu har jag officiellt sommarlov! Riktigt härligt, det trodde jag verkligen inte men nu är det klart i alla fall och jag kan äntligen ta det lugnt. Ikväll blir det kombinerad fest i lägenheten här; för att jag flyttar ut, för att Jerome tar examen idag och för att Jessica fyller år imorgon. Det ska bli trevligt! :)

Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er
2014-06-04 / 12:42:00

Vackra sommarhimmel


2014-06-03 / 21:39:50

Cut your teeth

Plugg plugg plugg och jobb är vad jag hinner med om dagarna och knappt det ändå, plugglusten är inte på topp nu när det är så kort tid kvar inför sommaren. Vill lägga projekt åt sidan! Snart är det i alla fall klart.
På lördag är det en lägenhet som blir min, men jag vet inte om jag hinner packa innan dess. Jag har ju studentrummet till den 15:e så det är ingen brådska i alla fall, men det vore skönt att komma i ordning!
Här är min favoritlåt så länge.