2014-03-28 / 21:46:47

För ungefär tre år sedan...

... bodde jag i Tyskland i en vecka, au pair var anledningen. Var inte van med den tyska familjens matvanor och köpte på mig en massa som jag skulle kunna äta på kvällarna. Nyttigt? Njaaa... Kul att se vad man hittar i arkivet, jag har nämnt det förr och jag säger det igen - jag är glad att jag har en blogg att kika tillbaka i! Så lätt att glömma annars.

Ibland kan jag tycka att jag äter onyttigt på kvällarna (då är det mest proteinbars och bananglass (mixa fryst banan + hallon, ät) samt frukt), men nu fick jag perspektiv på det kan man säga haha!
Skåda mina matvanor för ungefär tre år sedan. Mmm... Eller? ;)


Kategori: Mat //
0 kommentar/er
2014-03-28 / 21:14:58

Bra dag!

Äntligen är projektet över, det blev väldigt stressigt i slutet pga dålig planering. Men redovisningen gick bra så jag är positiv. Bara lite pappersarbete som ska skickas in till på onsdag så är det hela helt över! Nästa vecka börjar två nya kurser; Design & konceptvisualisering samt Web management (den sistnämnda verkar handla om Wordpress, spännande!) som jag dessvärre inte hunnit skaffa mig kurslitteratur till ännu. Kurserna vi läst hittills har inte varit så beroende av litteraturen för att vara ärlig så det är faktiskt inte högsta prioritet heller... Men det ska fixas snarast. En av kurserna har inte korrekt litteratur presenterats ännu så jag väntar med att beställa tills jag får veta vad som gäller litteraturmässigt där.1. Nervös men glad tjej innan jobbet. 2. Klockan jag unnade mig efter jobbet! Velat ha en sedan jag köpte precis en sådan här till syrran i julklapp för två år sedan faktiskt, haha. Nu var den nedsatt med 50% så jag passade på! :)

Idag hade jag min första dag på jobbet, i klädbutiken där jag kommer jobba fr.o.m. nu och framöver. Det var nervöst men gick jättebra, fick beröm av mina medarbetare för att jag vågade ta initiativ så det kändes bra. En riktigt trevlig butik med mestadels gulliga, medelålders kvinnor. Dessutom är vissa kläder riktigt fina... Ska försöka hålla så hårt det bara går i plånboken dock!
Hur som helst, tre timmar var jag där idag. Fick en rundvandring av lager och lite allt möjligt, förklaringar till hur allt fungerar. Kassasystemet ska tydligen bytas nu nästa vecka så det börjar jag inte med ännu, så länge rör jag mig mycket "på golvet" och försöker lära mig sortimentet samt hjälper kunder. Jag får ta mycket ansvar vilket är kul, det känns som att de verkligen litar på mig och att jag klarar detta - bra för självförtroendet! :)
Ska jobba några timmar igen nästa vecka, måndag-torsdag och sedan lördag för att vara mer exakt. Blir mycket nästa vecka med andra ord! Men det ska bli kul ändå, få lite mer rutin på dagarna. För tillfället blir det mycket dötid vilket jag inte tycker om, jag blir lätt så van vid det och latar mig alldeles för mycket. Nu blir det mer pyssel; jobb som sagt och sedan introduktion för bartenderyrket, sedan plugget som ju självklart kommer i första hand. Utöver detta vill jag hinna med gym som vanligt och gärna hinna med en tvättid. Dessutom har jag bokat in en ansiktsbehandling för presentkortet jag fick i julklapp, vardagslyx! Så ja, mycket nästa vecka. Men det ser jag fram emot! :)

Annars börjar jag planera lite mer noggrant vad jag behöver i nya lyan. Jag får möjlighet att köpa mycket av den nuvarande hyresgästens möbler men allt är inte riktigt i min smak. Det känns som att jag löst det mesta ändå. "Bara" porslin och grejer kvar, resten har jag ju typ. Kommer väl bli tomt till en början eftersom jag faktiskt i nuläget inte har så mycket mer prylar här än vad som får plats på just 12kvm, men föräldrarna kommer ner under sommaren och tar med sig en del från "flickrummet". Är så pepp på att flytta nu, och vill bara tjuta högt och glatt när jag inser vad bra det börjar gå för mig nu! Jobb för sommaren x 2 OCH förstahandskontrakt, iiiiiih! :D
2014-03-26 / 18:58:00

Från skissblocket

Nu när vi inte har några föreläsningar pga projektet blir det inte så mycket ritat längre, vilket är trist (jag lyssnar bättre när jag ritar samtidigt). Men så blev det ändå lite kludd häromdagen som resulterade i en riktigt fin teckning. Tyvärr är den placerad i hörnet på ett papper, eftersom jag inte trodde den skulle bli bra... Teckning nr 2 lyckades jag i alla fall med trots att den var placerad mitt på papperet! Det blir lite prestationsångest när jag tänker att det ska bli bra helt enkelt, vilket ofta är fallet om jag börjar rita mitt på. Svårt att förklara.Skissen som inte skulle bli något. Riktigt kul när man lyckas med håret! Och så några, nästan obligatoriska, rosor på det. Bra nöjd med resultatet!Den andra som skulle bli något och som faktiskt blev det med! Däremot stör jag mig lite på högerögat som känns skevt och placerat för långt åt just höger. Men men! Både denna och den övre är mycket mindre i verkligheten dock, typ 10cm höga.
2014-03-26 / 12:51:15

Vardag

Plugg plugg plugg. Det går sakta men säkert framåt, kanske lite för sakta bara. Redovisning imorgon... Lite nervöst. Men redovisningar känner jag mig bra på, snacka kan jag ;) Är mer orolig för huruvida vi är klara tills dess eller inte. Ska försöka göra klart så mycket som möjligt nu idag och sen blir det csnburgare på studentpuben med gänget ikväll, det ser jag fram emot! :)

Annars rullar det väl på som vanligt, har fått jobb i en klädbutik fr.o.m. nu fram till sommaren också, ska dit på fredag och känna efter hur det är. Blir lite pusslande med scheman i sommar eftersom jag ska bartenda också men vill man så kan man! Nackdelen med nya lyan är att det är hyra även på sommaren men det är det värt. Imorse vaknade jag av att nån i huset spelade Sommartider på hög volym med ännu högre bas... Bra start på dagen? Njä.


Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er
2014-03-22 / 11:23:59

Träningstankar

Godmorgon! Ja, jag har ganska precis vaknat. Trött tjej denna lördagsmorgon. Tänkte göra mig i ordning för att dra med mig datorn till universitetsbiblioteket som ligger lägligt nära mitt nuvarande boende (det kommer jag sakna sen när jag flyttar, definitivt!) för att arbeta vidare på projektet som har deadline nästa vecka. Jag har tagit på mig att fixa grafiken till sidan jag och min grupp gör, en studieportal kan man säga. Mycket göra men hellre det än någon trist utvärdering. :p

Jag har haft en bra vecka med lagom mycket träning. Körde kondition i förrgår där jag siktade på 20min x-trainer men resultatet blev 40! Bra nöjd tjej, minst sagt. Drack en hel celsius energidryck innan passet, kanske hade med det att göra? Vanligtvis dricker jag bara en halv... :p
Hur som, kört armar och rygg denna vecka med. Träningsvärken i axlar och överarmarna är inte nådig, trodde det skulle gått ner lite sen igår men nä, den är fortfarande lika påträngande! Haha.

För övrigt har jag försökt ta det lite lugnare med träning denna vecka. Pratade med en person om min träning och mina ätvanor just nu, och denna person hade tidigare umgåtts med en människa som höll på precis som jag och sedan utvecklade en ätstörning... Det får en att fundera lite. Jag är ju väldigt allt-eller-inget i det mesta jag gör, och utveckla ett osunt förhållande till mat och träning vill jag inte göra! Jag fokuserar nog mycket på mitt yttre vad gäller träningen just nu och det är inte bra, mer fokus på vad stark jag kan bli istället helt enkelt! Hu.1. Jag och mitt sjukliga behov av att handla mat. Jag skulle som vanligt ha "bara bananer", men att komma ut med bara det händer ju inte. Nej, jag ska ha med mig både det ena och det andra! Älskar att gå runt och kolla på "ny" mat som jag inte testat ännu. Vet inte om det är alla post-apokalyptiska filmer jag sett som får mig att omedvetet bunkra upp inför en eventuell apokalyps? I så fall kommer jag nog klara mig tre månader på mitt nuvarande matförråd. Hehe.
2. Beställde hem lite proteinbars från MMsports häromdagen, samt ett par wrist wraps! Dessa lindar man runt handlederna för att kunna lyfta tyngre, men jag har gjort lite efterforskning på dessa kombinerat med ganglion i handleden och blivit positivt överraskad. De ska hjälpa till att stabilisera vristerna nämligen, vilket jag ju behöver så jag inte lyfter tokigt när jag tränar. Var så pepp på att testa dem när jag fått leveransen men ironiskt nog glömde jag dem när det väl var dags för gym... På't igen nästa vecka bara!
2014-03-17 / 07:20:54

Peppt

Lustigt att så fort jag skrivit ett inlägg om hur jobbigt det är med kondition så lyckas jag med ett 30min x-trainerpass? Riktigt skönt att få det gjort! Egentligen är väl tanken att jag ska köra kondition lite oftare i veckorna men det är ju så trist när man väl står där, så mycket som sitter mentalt att resultatet verkligen varierar från gång till gång. Jag lyckades fokusera genom att sätta små delmål utefter tiden gick, varje jämn minut fick jag torka mig i ansiktet med handduken (svettigt alltså) och varje ojämn minut drack jag vatten. Vinnande koncept?

Var inte alls sugen på att festa i helgen, men det är ju omöjligt att ta det lugnt i det här huset en lördagkväll utan att få krupp på alla vilda fester runtomkring en. Lyhört, minst sagt. Så jag testade en utgång på endast alkoholfritt med grabbarna, det var riktigt trevligt och över förväntan. Lär bli fler gånger :)
En anledning till att jag körde nyktert var också att jag verkligen ville gymma på söndagen, lyckades med 6 pass föregående vecka med andra ord! :)1. Svettig men glad tjej efter avklarat konditionspass.
2. Körde på 10 cm-klackar i helgen, killarna fick sträcka på sig lite extra haha. :)

Kategori: Allmänt //
1 kommentar/er
2014-03-15 / 11:49:52

Tålamod?

Träning träning träning, jag är pepp men märker inte så stor skillnad i kroppen än. Visserligen klarar jag numer 90kg i benpress mot tidigare 50, det är trevligt. Men just nu är det konditionen jag oroar mig över, jag tycker det är så fruktansvärt tråkigt och håller inte ut länge på x-trainern. Många snabba pass denna vecka för att hinna med projektplugg vilket gör att konditionen jag vanligtvis kör på x-trainer inte blir mycket mer än 10min mot tidigare 20... Det är riktigt tråkigt. Jag hatar att svettas som man gör vid såna övningar, tycker det är mycket roligare med ett rejält benpass eller mage istället. Men ja, just nu har jag liksom fastnat lite? Alltid samma övningar som liksom inte ger så mycket. Handleden vill inte jobba med mig just nu och jag blir så fruktansvärt frustrerad. Den gör liksom inte ont men jag känner av den, har jag nog gjort i nästan en vecka nu. Har ju så dåligt tålamod att jag tränat armar ändå...Till lite bättre saker, jag har skrivit på kontrakt på lägenheten jag var och kikade på häromdagen! Så otroligt glad, första gången jag får något helt eget och det är en fantastiskt fin lägenhet med bra planlösning och mycket förvaringsmöjligheter. Förstahandskontrakt där jag dessutom får möjlighet att köpa många av de möbler av den nuvarande hyresgästen, vilket ju är perfekt då det enda i möbelväg jag äger just nu är ett skrivbord. Har inte ens en egen stol till det haha... Lägenheten ligger lite utanför stan visserligen, men det är ett lugnt och fint område som ändå är ungefär lika långt till skolan och med en mataffär i närheten. Nu önskar jag bara att det kunde bli juni nån gång så jag får flytta! Less på det här stökiga studenthuset med störande grannar.
2014-03-10 / 10:19:55

Fullt upp

Här ekar det som vanligt. Vi har påbörjat projektet nu, i en grupp som består av mig + 4 till. Mycket planera blir det. Har även tränat vilket framkallade finfin träningsvärk, och så har jag fått ett jobb för sommaren! Bra glad tjej. I veckan ska jag även kolla en lägenhet som verkar intressant, hoppas den är det även efter visning. Klart slut!Jag och jag + Adam i helgen.

Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er
2014-03-05 / 00:17:51

Ny vecka, nya tag

Tillbaka i Kalmar igen efter en helg hemma i uppland, där förkylningen äntligen avtog. Massa tårta blev det i samband med mors födelsedag, magen klagade sådär lagom mycket igår kan jag säga. Men det var väldigt trevligt och skönt att komma hem lite, andas något annat än vild havsluft! :)
Kände mig fortfarande inte helt hundra efter förkylningen igår så avvaktade med träningen. Jobbigare än man kan tro då jag längtat en hel vecka! Ikväll kändes det däremot OK så jag körde ett rejält benpass igen, bra start på veckan! Har beställt hem nya Questbars dessutom i olika smaker, bra motivation där på gymmet kan ni tro. ;)1. Kissen hjälpte till att packa ner grejer att ta med tillbaka till Kalmar. Älskar prassel och kommer direkt för att kolla läget när man börjar rota. :)
2. Hittade lite gamla teckningar i gömmorna som jag glömt bort att jag ens ritat.
3. Kommit på att mugcake passar minst lika bra i skålform, en bowlcake då?
4. Älskade Questbars. ♥