2014-05-19 / 14:05:00

Snapshots från Kalmar
1. Var ute och promenerade med Adam, tog den här bilden från slottsmuren. Kalmar är verkligen fantastiskt vackert! Kolla himlen liksom. :)
2. Lax jag lagade häromdagen med tips från fransmannen. Lax + créme fraiche + dill + citron och sen in i ugnen, serverades med klyftpotatis. Orkar sällan lägga nån större energi på matlagning men jag måste börja igen, mycket roligare!
3. Grillsugen tjej i lördags. Tillräckligt varmt för klänning! :)
4. Nåt träd i parken vid slottet.

Kategori: Allmänt // Mat //
3 kommentar/er
2014-05-19 / 11:00:00

Flyttankar

I helgen har jag äntligen fått jobba i butiken igen (1,5 vecka sen sist, tråkigt när man var van vid att jobba så ofta haha) och sen grillade vi hemma hos en kompis i finvädret. Nu är det inte lika roligt väder men jag hoppas att det kommer tillbaka snart igen.

Nu i veckan är det plugg plugg plugg som gäller, när jag tänker efter ska faktiskt det ena projektet in nästa vecka... Hujedamig vad tiden går. Ska ju hinna med att komma hem och träffa massa finfolk som jag saknat (och KATTEN som jag saknar så mycket att jag drömmer om honom på nätterna haha), och bara ta det lugnt.
Nu när jag tänker efter ska jag ju hinna med att gå igenom förråd och andra gömmor hemma efter grejer till lägenheten också, blir nog en del att göra... Jag har i alla fall hunnit fixa allt nu förutom bredband som dröjer just för att jag inte är så förtjust i prisförslaget jag fick av tele2-snubben när jag ringde dit senast. Det är tele2 i huset jag flyttar till nämligen men det är dubbelt så dyrt i jämförelse med det bredband jag har nu så jag snålar lite så länge och försöker hitta nån bra lösning. Får väl inte dröja för länge dock gissar jag, puh... Blir lite stressad. Sedan fick jag för mig att man var tvungen att säga upp nuvarande bredbandet manuellt vilket ska göras tre månader innan man flyttar, men tack och loooooov sker detta automatiskt i samband med uppsägning av boendet. TACK för det, där sparade vi lite pengar. Snacka om att vara lite efter. :/

Annars då? Inredningstankar. Jag vill bara flytta in NUUUU och få börja inreda, men jag antar att det kommer ta lite tid. Jag har i princip inga tavlor att hänga upp, hittade en billig ram på second hand i veckan som jag ska hitta på något kul med men det är som vanligt en jäkla prestationsångest med att göra tavlor åt mig själv. Kanske slutar med att jag gör något enkelt mönster eller nåt. Saknar alla mina färger där hemma!
Såg vääärldens finaste screentryck (sånt jag och mina vänner hade som projektarbete i gymnasiet) hemma hos en kompis, alfabetet i en stor ram tryckt i precis de färgerna jag har på mina orangerosa gardiner som jag älskar. Tyvärr ingen massproduktion (eller ja, det är väl det som är det bästa egentligen?) så att hitta just den blir nog svårt. Får göra en egen version!En av de bästa låtarna just nu, helt klart.
2014-05-15 / 17:33:48

Tävling hos Nevnarien

Nevnarien har en tävling där en Wacom Intuos Pen&Touch S står på spel och jag måste bara testa lyckan. Har velat ha en ritplatta i flera år nu, till en början mest för att testa hur det är att skapa digitalt jämfört med det "analoga" som jag ju är van med. På senare tid har jag även börjat bli intresserad av grafik på nätet inom webbdesign och även här ser jag stora möjligheter med en ritplatta. Jag föredrar att ha en penna i handen då jag kan styra bättre över vad jag skapar och mus eller touchpad på datorn duger inte till det alls. Samtidigt hade jag så gärna haft möjligheten att bara trycka ctrl + z när jag ångrar ett streck... Det hade varit perfekt med en ritplatta med andra ord! ;)Här är ett axplock av vad jag fått ner på papper - och skärm - den senaste tiden. Ibland har jag svårt att förstå mängden jag skapat, eller resultatet för den delen. Så många gånger jag satt som yngre och tappade tålamodet och nästan skrek "JAG KAN INTE RITA!", knögglade ihop papperet till en boll som jag kastade iväg och tjurade en stund. Sen tog jag upp pennan igen, tack och lov. :)

Jag älskar att rita och skapa, det är som en dagbok att se tillbaka på mina alster. Varje teckning har sin berättelse och jag vet precis hur jag kände mig när jag ser linjerna - är de arga, ledsna eller glada? Jag kan inte tänka mig att inte få skapa, samla ihop linjer till något större och se dem få mening tillsammans. Mitt anteckningsblock för föreläsningar innehåller mer bläckkludd än anteckningar av den simpla anledningen att jag lyssnar bättre när jag ritar, jag slappnar av helt enkelt. Och att se tillbaka på gamla alster och inse att jag utvecklas, helt på egen hand utan någon hjälp, det gör mig varm i hjärtat och stolt över mig själv. Aldrig vill jag vara utan den känslan.
2014-05-13 / 16:38:00

Födelsedagsbarn

Lustigt att trots att man är 23 (!) nu så frambringar ordet födelsedag fortfarande lite pirr i magen och förväntan. Blev väckt av att floristen ringde och berättade att jag skulle få blommor vilket inte kändes helt fel! Åt en brakfrukost och sen fick jag de efterlängtade blommorna, nyfiken som tusan vem som hade skickat dem. Det var familjen! :D Så fina blommor, vad glad jag blev!På eftermiddagen fick jag dessutom ett paket från familjen, en chokladask och fint kort. Någon (mamma?) hade dessutom tagit sig tiden att klippa ut en artikel från metro om att 23 ska vara den bästa åldern, flest känner sig just lyckliga i den åldern. Det var en kul grej! :)

Annars har det inte hänt så mycket idag, har fortsatt plugga php och wordpress vilket går framåt, om än sakta. Veckans uppgift är att koda ihop en produktsida på wordpress med hjälp av ett så kallat parent theme. Det är alltså någon annan som kodat detta tema och det jag gör är att kopiera dessa filer och sedan ändra dem med hjälp av ett child theme. Är ni fortfarande vakna där ute? ;)
Hur som, det fungerar helt okej så länge servrarna på cloud9 (programmet vi använder oss av) inte tas upp av alla amerikaner när det börjar bli eftermiddag (på morgonen funkar det oftast bra, sen blir det segare och segare allt eftersom timmarna går).

Ska snart iväg och äta med Adam och Erik, och så mycket mer än så blir det nog inte för mig idag. Riktigt trist väder i Kalmar idag med regn och t.o.m. hagel (har det någonsin haglat på min födelsedag?) - bilarna utanför började tjuta för att det haglade så hårt haha. :D

Kategori: Allmänt //
1 kommentar/er
2014-05-07 / 17:37:29

PHP

Färgåtergivningen är ju inte den bästa men här är lite jag gjort i PHP i alla fall! Uppgiften var att göra en slags blogg som man sedan stylade till lite med css.


Kategori: Design //
0 kommentar/er
2014-05-05 / 09:17:03

instagrammat
1. Lite PHP-kod som jag producerat. Idag ska vi påbörja ett projekt med Wordpress, inte själva bloggsystemet då utan sättet att koda. Jag har dock inte börjat på uppgiften ännu så jag kan inte säga så mycket mer än så om just Wordpress, haha. :)
2. Det har varit så fantastiskt fint väder här i Kalmar så jag och Therese satte oss vid slottsmuren och solade en dag. Hoppas man kan göra det väldigt snart igen!
3. Min vanliga frukost, mugcake. Jag har nog ätit det varje morgon i tre månader nu och har ännu inte ledsnat... Hoppas jag inte gör det heller för då vet jag inte vad jag ska äta. ;)
4. Och så en liten bild på mig och mina fräknar som blir fler och fler i takt med att solen skiner.

Jobbade på arenan igår igen, det gick bra den här gången också tack och lov. Var ju ändå två veckor sen jag var där senast men det satt i ändå. Den här veckan blir nog rätt hektisk med plugg då jag inte hann med att plugga så mycket förra veckan pga butiksjobbet. Hoppas det blir lite lugnare där denna vecka *peppar peppar*. Något som hamnar i skymundan just nu är gymmet, vilket jag inte gillar. Jag vill ju dit och röra lite på mig! Men men, med rätt planering borde jag hinna med det också. :)

Kategori: Allmänt // Mat //
0 kommentar/er