2014-11-26 / 20:28:00

Fotbollsgisslan och coffeebooks

Så har ännu en vecka gått, och innan det ännu en..? Jag har så mycket att göra nu i skolan att jag nästan inte hinner med, men snaaaart är det dags att ta mitt pick och pack och flyga hem till skogen igen, som jag längtar. Syrran var ju här i några dagar vilket var supertrevligt, vi lagade mat och drack en hel massa te. Lite sightseeing blev det såklart också, men till nästa gång hoppas jag att jag har mindre lektioner i skolan så vi hinner med mer. :) Tittade till och med på fotboll, vad gör man inte för syster sin? Jag var dock glad att jag hade en hamburgare att fokusera på under tiden för själva matchen förstod jag inte så mycket av... ;)
 
Skolan ja, mycket med den nu. Så mycket att jag fått tacka nej till arbetspass till höger och vänster, vilket har känts väldigt ovant men nödvändigt. Som tidigare nämnt arbetar vi mycket i ett program som heter UXPin just nu och skapar sidor med olika ändamål i det. Jag har också nämnt att det inte är min favoritsyssla och det har tyvärr inte ändrats, tänk vad det skulle gå undan då! ;) Nu försöker jag låta bli att vara tidsoptimistisk utan jobbar på så gott det går och hittills har denna vecka varit produktiv. 
I den andra kursen lär vi oss om typsnitt och grafisk design - DET är min grej! Boken vi har till kursen är fet som en tacka innan lammning (eh, bonnigt) men så intressant att jag plöjer igenom den ändå. Vi ska skapa en coffeebook, alltså en bok med bilder och lite text som, som namnet antyder, ligger framme på soffbordet som inspiration och lättare läsning. Jag har valt att porträttera Salvador Dalí och senaste uppgiften innefattade att välja typsnitt, halleluja vad jag älskar typsnitt. Så coffeebook-projektet ser jag verkligen fram emot! :)
 


1. Klotter under en föreläsning. Under föreläsningarna om grafisk design har jag insett att jag faktiskt inte måste rita under tiden, jag lyssnar ändå för att jag tycker det är så otroligt intressant och föreläsarna är så himla bra. :)
2. Jag vaknade av strålande sol igår morse, helt fantastiskt fint väder. Idag var det nästan lika soligt men SVINKALLT. Jodå, det blir nog vinter i år med.
2014-11-11 / 10:28:22

Utbytesstudier?!?

Idag är det tisdag och jag längtar tills det blir kväll, då kommer syrran hit och stannar veckan ut. Ska bli såååå trevligt med lite sällskap! Har tagit mig tiden till att äntligen lämna gammelcykeln på lagning så hon kan låna den under sin vistelse, Kalmar är som bäst med cykel tycker jag. :)
 
Annars försöker jag få nån ordning på det här med utbytesstudier. Vet inte om jag nämnt det tidigare men jag vill så gärna plugga några månader i ett annat land, utbytesstudenterna som kommer hit verkar ha så kul och jag vill uppleva en annan kultur ett tag. Av någon märklig anledning känns USA mest lockande, samtidigt som det är så stort att jag blir helt nervös. Det är något med studentkulturen där som jag vill pröva på. Hur som helst är det inte ens tre veckor kvar till sista ansökningsdatum så det gäller att luska ut detta snabbt om det ska bli av. Verkar tyvärr inte som att det är meningen att vara särskilt enkelt att söka dit heller, förmodligen många som söker. :/ USA är plan A, funkar inte det så kör jag på plan B, Europa. Det är bara det att jag inte vet vilket land jag vill åka till i så fall...
Vet på ett ungefär vad jag vill studera i alla fall, kommunikation hade varit trevligt och kanske även en kurs i projektledning. Det känns som att jag måste veta vad jag vill plugga för att veta vart jag ska, samtidigt som läget påverkar minst lika mycket för mig. En märklig spiral med andra ord.
 
Jag ska till international office på skolan idag där de har möten för blivande utbytesstudenter. Försöker skriva upp frågor men jag vet inte hur dessa möten är uppbyggda heller så vi får väl se vad som händer!

Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er
2014-11-08 / 15:17:34

Ny design??!

Tio månader höll den gamla designen, men nu var det dags för förändring här inne igen. Väldigt stilrent, till och med mer än vanligt tror jag? Den korallröda färgen får hänga med ett tag till, känns lite som en signatur för min blogg faktiskt (vilket är märkligt eftersom jag vanligtvis dras till blå nyanser).
 
 
Ja, så kan det gå när man egenltigen hade tänkt plugga. Fast jag har faktiskt plöjt igenom alla fyra kapitel på två dagar, 200 sidor ungefär om vad man ska tänka på när man designar en webbsida. Nu är det dags för UXPin igen, detta fantastiska verktyg för att skapa wireframes som sedan kan utvecklas till gränssnitt... Nej, jag är inte särskilt förtjust i det. Jag gillar den kreativa processen, men att lägga till interaktivitet i en knapp för att bestämma vad som händer om man trycker på den är inte min kopp te. Däremot kan jag tänka mig att det blir många koppar te under processen. ;)

Kategori: Design //
1 kommentar/er
2014-11-05 / 20:27:00

Gymutveckling, uppdatering

Plötsligt är vi inne i november vilket är ett delmål i min gymplanering som jag postade tidigare. Jag köpte gymkort på Kraftverket igår kväll och har hunnit med två pass sedan dess. 3000 kr om året, det svider lite som klumpsumma för mig som inte gillar att lägga ut massor med pengar på en gång, men jag försöker tänka att jag både unnar mig och mår bra av det. Det känns bra lyxigt att kunna ta sig till gymmet på 3 min kan jag säga! Speciellt nu när det börjar blåsa så förbaskat här vid kusten, tveksam på om mitt paraply kommer klara höstrusket...
 
 
Tillbaka till mina mål då! På grund av det tidigare avståndet har jag dragit mig för kondition och inte gjort mer än powerwalkat nån kilometer här och där. Hoppas jag inte tappat alltför mycket, för jag vill så gärna klara av de där 5 kilometrarna! Vad jag sett av löpbanden på Kraftverket hittills så visar de inte tid i alla fall men det finns flera olika så det borde jag klara av (vore ju konstigt om de inte visade hur långt man sprungit kan jag tycka). 
 
Knäböj kör jag fortfarande på med samma vikter, jag försöker förfina tekniken innan jag lägger på för mycket. Samma sak med rygglyft. Benpressen har jag ju tidigare nämnt att jag klarat av vilket är riktigt trevligt! Plankan ser nog inte så imponerande ut efter 1,5 min men jag håller ut tills jag klarat 2 min i alla fall. Hade varit bra skönt att ta det målet nu innan årsskiftet alltså.
 
Hantlar har jag inte avancerat så mycket i, nu i en vecka ungefär har jag haft ont i handleden igen så jag tar det lugnt där och försöker vila den istället. Men vore bra trevligt att få testa lite nya maskiner på nya gymmet så den får krya på sig nu. :) Dips och chins kommer jag förmodligen inte klara, det är alldeles för mycket påfrestning på handlederna tyvärr. Förstår inte varför jag ens satt upp dem som mål för att vara ärlig. :/
Situps på vägg kommer jag inte heller kunna ta pga att den "maskinen" inte finns på nya gymmet. Men situps kör vi på som vanligt :)
2014-11-03 / 11:55:00

Ny vecka

Måndag igen, nystart och kursintroduktion till nya kursen Design av grafiska gränssnitt. Namnet på både den och vår andra nya kurs Grafisk design låter verkligen som något jag skulle gilla, så förväntningarna är höga. Känns som något som passar bra till jul med, sådant man har en chans att jobba undan så man får vara lite ledig under slutet av 2014 (hoppas jag inte har fel här).
 
Helgen har bestått av halloweenfirande och kårhuskväll, denna kväll var en av få då kårhuset var öppet (pga dålig ljudisolering har de fått stänga igen vilket är supertråkigt för oss studenter som nu inte har något "eget" ställe att vara på), så det är klart vi passade på att vara där. Smockat med folk och knäppa utklädnader. Själv är jag inte så mycket för den läskiga, blodiga delen så jag höll det rätt städat med min flygvärdinnelook. Älskar verkligen att klä mig lite mer dressat, en skjorta och man känner sig redan så mycket snyggare. Höjer motivationen på något vis, känner att jag vill få lite mer gjort när jag ser ut som någon som pluggar hårt... Haha, lustigt. :)
 
 
Den här veckan ska jag bli lite flitigare, förra veckan var lång och seg. Nu känner jag för att lägga i en högre växel igen och få lite gjort, inte minst projektrapporten som ska in på onsdag. Har en personlig reflektion att skriva som tar lite tid då lärarna kommit på att den ska vara publik och även den refereras till enligt Harvard..? Märkligt tycker jag och man kan inte bara ordbajsa bort hela grejen (vilket annars brukar göra just personliga reflektioner till en av mina bästa prestationer pga just möjligheten att bara snacka bort allt ;) ).
 
Mitt gymkort på friskis gick ut den 30 oktober och jag skulle egentligen köpt mig ett medlemsskap på gymmet här i närheten förra veckan. Då detta bara är möjligt tisdagar och torsdagar 16-18 har det inte blivit av, och inte heller ikväll vilket är synd men jag får stå ut till imorgon helt enkelt. Förhoppningsvis innebär det en hel massa motivation när jag väl kommer igång! Bara tanken på att kunna gå till gymmet innan skolan framkallar faktiskt lite pirr i magen vilket jag ser som ett gott tecken. :)