2014-10-29 / 23:16:22

Ett farväl.

Tillbaka i Kalmar efter en snabbvisit hem för mormors begravning. Trodde jag skulle ha bearbetat vid det här laget men det känns fortfarande overkligt. Jag gråter ena stunden men förstår ändå inte, det är som att kroppen vill gråta men huvudet hänger inte med. Jag blir orkeslös och känslig, är inte mig själv riktigt utan något saknas. Sådana här tillfällen inser man vad vissa människor har stor inverkan på en, att de varit en knytpunkt för allt man någonsin känt till. Utan dem känns världen plötsligt oviss och ny.
 
 
Moonlight Serenade - Glenn Miller

Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er
2014-10-20 / 20:00:01

Tungt på flera sätt

Lite tråkigt här för tillfället men så är det när skola, jobb och vardag ska få plats i ... vardagen antar jag. Vi är i slutskedet av projektet och jag vill bara få det klart någon gång, jag får jobba mer än det egentligen var tänkt vilket är kul dock. Men lite jobbigt också emellanåt.
Förra veckan var minst sagt hektisk och påfrestande av tidigare nämnda anledningar, men också då lilla mormor somnade in. Helgen var lugn men hade lätt fått vara några dagar längre, jag är helt enkelt inte på topp just nu. Att ta itu med sorg när man tidigare puttat bort den för att hinna med skola och jobb är inte lätt, den är liksom svårare att få tag i samtidigt som jag vet att det måste göras nu så att det inte kommer tusen gånger värre senare. Vila i frid mormor. ♥
 
Jag vet inte om det är den här sorgen som gjorde att jag fick mer kraft på gymmet idag, men istället för att fortsätta på 130 kg benpress som jag gjort tidigare lyckades jag öka till 150 kg, och har därmed redan klarat av mitt mål för det här året! Visserligen "bara" för benpressen, men ändå. Resten har inte rört sig så mycket mer än att jag klarade 2 min planka en dag och att jag använder 6 kg's hantlar istället för 5 som tidigare. Däremot är det just ben jag tycker är allra roligast att träna just nu och då blir det mycket sådant. Skönt att kunna lassa på lite tyngre vikter även fast mycket annat går emot just nu.
 

 
1. Fina höstdagar.
2. Jobbade i kavaj för bra power-känsla. Bästa Gabbi skickade blommor till mig när jag behövde det som mest. Tack ♥
3. Bestämde mig för att testa att göra paj igen, denna gång skinkpaj. Blev superbra! Paj kommer jag göra mer.
4. Ännu mer av den fina stranden en promenad bort.
2014-10-05 / 23:23:56

Söndagkväll

Så har ännu en vecka gått! Den här veckan har känts lång och mycket har hunnits med. Har börjat på ordning på matplaneringen nu vilket är skönt och det underlättar verkligen när jag handlar (i vanliga fall har jag ingen plan och går ut med både det ena och andra som jag egentligen inte skulle ha). Nu har jag kommit på ungefärligen hur mycket jag äter om dagarna, hur jag ska strukturera upp frukosten och matlagandet. Den här veckan har jag faktiskt bara lagat mat tre gånger och då har jag ändå massor av mat över som blir fina matlådor till nästa vecka! Inte alls tokigt, och matlådor behövs nu när vi har projekt i skolan.
 
Projektet innebär en slags studiebesök på ett lokalt företag, där vi ska intervjua de arbetande och komma på något som kan behöva en förbättring. Det handlar om ömsesidigt lärande vilket innebär att vi har ett öppet sinne och så småningom kommer fram till en lösning tillsammans med de anställda, vi får alltså inte kalla oss experter i detta utan ska vara ödmjuka och öppna för alla möjliga idéer. Det har varit lite dåligt med struktur i denna kurs men samtidigt kan jag tänka mig att det är svårt att lära ut exakt hur man ska göra också då man får utgå lite från magkänsla och situation. Pirr i magen inför den nya veckan finns definitivt, tyvärr inte den bra sorten, och jag hoppas bara att det ska gå vägen just nu.
 
 
1. En vegetarisk lasagne jag gjorde nu i veckan. Insåg att jag nästan bara ätit vegetariskt denna vecka, med undantag för leverpastej och kyckling. Kul utmaning detta, och lasagnen blev supergod! :)
2. Söta kaniner på den lokala 4H-gården, det var så fint väder idag så vi gick dit och klappade lite på dem och fikade ute i gräset. Än så länge en väldigt fin höst!