2014-09-30 / 22:40:59

Armpass och brödbakande

Äntligen frisk igen! Så fruktansvärt tradigt att bara gå hemma och dra benen efter sig, men nu är jag igång som vanligt. Nåja, nästan. Konditionen efter tre veckors sjukdom och gymuppehåll har definitivt fått mig att flåsa mer när jag cyklar, och häromdagen på gymmet orkade jag inte lika mycket som jag brukar. Riktigt trist och inte särskilt motiverande då det kändes som ett stort steg bakåt men det är väl bara att ge sig på det igen.
 
Fick veta att ett gym i närheten erbjuder en gratis prova på-vecka så jag passade på att testa detta, med början nu ikväll. Helt klart annorlunda upplägg och maskiner än de jag är van vid, men så där härligt nybyggt och maskinerna är sprillans nya vilket såklart är trevligt. Dock finns inte alla de maskiner jag vanligtvis kör med så jag hade svårt att vara påhittig. Ett ganska bra armpass blev det i alla fall, armarna är härligt trötta och möra nu.
 


1. Förra veckan bakade jag bröd så det nästan sprutade deg ur näsan på mig, trevligt att bara kunna ta fram ur frysen och billigare än att köpa. För att inte tala om att det är något terapiaktigt med att knåda egen deg som blir till eget bröd. Testade att göra filmjölksbröd också men det var inte lika roligt att äta tyckte jag, blir lustig smak av antingen just filen eller bikarbonat som man använder.
2. I förrgår slog jag på stort och tillagade en linspaj efter recept från unvelo.se, hade inte så jättehöga förhoppningar men jösses vad gott det blev! Bytte ut fetan mot mozzarella då jag inte äter feta (sura strumpor smakar det enligt min mening). Det här var nog den första pajen jag gjort faktiskt, och fler lär det bli! :)
2014-09-25 / 20:16:50

Man kan få magknip av både skratt och mat...

Så är jag tillbaka i Kalmar igen efter en härlig helg hemma hos familjen! Det var födelsedagsfest för syrran som fyllt 20, fick träffa största delen av släkten vilket var riktigt trevligt. Mamma hade gjort storkok på köttgryta som var himmelsk (vattnas i munnen när jag tänker på det nu till och med) och det var sallad och bröd i mängder, för att inte tala om hur mycket tårta jag har tryckt i mig under helgen... Då känner man sig bra bortskämd!
Passat på att gosa massor med kissekatten och prata med fåren, det är terapi om något att prata med djur tycker jag. Man kan vara precis sig själv och dom bryr sig inte ett dugg, dom bara förstår och finns där. Grannarnas kattungar var ju inte tokiga att umgås med heller även om det resulterade i en del små tjuvnyp från deras sida, busungar!

På lördagskvällen blev det kinamat med bästa Gabbi och Becca, som jag saknat dem. Välbehövligt att bara vara och njuta av sällskapet och passa på att skratta så man kiknar! Kan inte förstå att jag överlevt både högstadie- och gymnasietid med dessa underbara människor, konstigt att man inte avled av konstant magknip av allt skrattande menar jag. ;)En bild som börjar få några år på nacken nu (och på tal om nacke, nej jag vet inte varför min hals ser ut som något på en kalkon...). Skulle tippa på att bilden är fem år åtminstone? Skansen! :)

På söndagsmorgonen började min mage krångla lite smått och jag mådde illa. Tänkte inte så mycket mer på det än att jag var så sjukt hungrig när jag skulle tillbaka till Kalmar på kvällen. Åt rejält med kvällsmat hemma, sen var jag vrålhungrig på flygplatsen och åt på MAX, väl i Kalmar följde jag med Adam till donken där jag åt en äppelpaj... Sen vred jag på mig hela natten med magknip och det blev ingen skola dagen därpå för att jag inte fått sova och pga illamåendet. En del mat fick jag upp och sen började jag må lite bättre i alla fall, men stannade hemma två dagar till för att inte smitta någon om det skulle vara något sådant. Dock tror jag att det var magen som klagade efter tre dagar med massa mat och tårta... Hu.

Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er
2014-09-16 / 19:07:24

Höstförkylning

Nämnde ju tidigare att el inte är min grej, och nu har jag fått bevis för det på riktigt;
1. I skolan kopplade jag ett batteri lite fel och kortslöt min projektpartners dator två gånger.
2. Idag skulle jag göra en uppgift med hjälp av en lärobok där de tydligt visar hur man ska koppla och vilken kod som ska skrivas. I uppgiften ingick en slags termometer, en diod som man håller på och sedan ska lampor börja lysa för att den känner av kroppsvärmen. När jag kopplat klart och skulle testa var termometersensorn supervarm så jag brände mig på fingret.... Vet fortfarande inte vad jag gjorde fel men det var färdigpysslat för idag kände jag. Hehe.
 
Annars har jag varit sjuk i lite drygt en vecka nu, många som har någon form av snuva med feber och hela köret. Köpte x antal godis- och chipspåsar förra veckan och såg x antal filmer, varje kväll var som en fredagskväll helt enkelt. Hade hoppats på att kunna gå ut på lördagen men jag mådde fortfarande inte helt bra så jag fick sitta hemma. Jag var såååå rastlös. Nu börjar det i alla fall kännas som vanligt, peppar peppar.
På fredag åker jag hem mot de uppländska skogarna (vet inte varför jag ens använder den benämningen), syster yster har fyllt år så det vankas kalas! Det var riktigt länge sen jag var hemma nu så jag ska njuta ordentligt, gosa massvis med katten och djuren etc etc. :D
1. Lite dålig bild men här pysslar min projektgrupp med Arduino-kitet (dom är klart bättre på det än jag).
2. Såhär rastlös har jag alltså varit, att jag t.o.m. ritat. Händer ju nästan aldrig nu för tiden.

3. Dagens lunch - äppelskivor vända i pannkaksdeg som man sedan steker! Supergott faktiskt. Men jag lyckades skvätta blåbärssås på min ljusblå tröja. :( Försöker få bort med citronsaft men det går sådär.
4. Igår slog jag på stort och lagade soppa samt bakade bröd. Nu gör jag mer bröd för att ta tillvara på jästen som blev över. :)
2014-09-06 / 10:06:45

Skolstart och kårkvällar

Så har skolan satt igång igen, i alla fall nästan. Enda lektionerna vi har haft hittills har varit introduktioner till den kommande kursen samt en föreläsning om hur man refererar korrekt med Harvard-systemet, sådär intressant för att vara ärlig. Vi ska lära oss programmera med en bräda vid namn Arduino, som ett moderkort man  kan koppla in saker i och sedan skriva kod för att få den att bete sig på ett visst sätt. Det blir som en prototyp kan man säga.
Tack och lov är vi inte ensamma i detta projekt utan är i en grupp, så förhoppningsvis ska det vara någorlunda lätt att förstå. El har aldrig riktigt varit min grej så det blir minst sagt något nytt.Mat från senaste veckan; zucchinibåt (som en pizza fast i en halv zucchini) som bestod av lite för stor del zucchini och därför blev lite trist. Blir lättare att få god smak om man skär skivor istället. Sedan tonfiskpasta som jag fick recept från ica's billiga veckan-meny. Det blir mycket pasta nu, hittat en fullkornspasta som är sååå god!
 
Den här veckan har annars bestått av både pubrunda och kårkvällar. Jag har upptäckt att det är väldigt billigt att gå ut nykter (i stort sett bara inträdet som kostar) och att man blir väldigt seg dagen efter av att vara ute till tre oavsett alkoholintag. Var på en förfest med alla utbytesstudenter igår kväll som var trevlig men lite svårt att "bryta sig in i" deras klassbubbla för att vara ärlig. Sådana gånger blir det rätt påtagligt att alla andra dricker och inte en själv just för att det känns lite spänt från min sida, men som alltid trevligt att träffa nytt folk. 
Gjorde nog bort mig lite som inte fattat att orange tydligen är en typisk holländsk färg...??? Det ska ha med fotbollen att göra fick jag höra senare vilket förklarar varför jag missat denna information. ;)
Har även provat på ett afrikanskt snack, någon form av friterade larver. Åh vad det tog emot att stoppa in en sån i munnen och sedan veta vad man tuggade på... Hu! Men jag har ju testat i alla fall, haha.
2014-09-01 / 12:17:00

Hälsoutmaning

Efter en lite väl vild lördag har jag nu bestämt mig för att köra en vit månad, som förhoppningsvis ska kunna utökas så småningom. Studentlivet innebär tyvärr mycket alkohol och jag har börjat känna något som liknar en hets, varje socialt event ska innehålla alkohol känns det som och ångesten dagen efter är aldrig kul. Dessutom känns det inte roligt att veta hur mycket pengar bara sups bort samtidigt som att behöva spendera en heldag i sängen när jag skulle kunnat göra vettiga saker inte är särskilt tilltalande. Så september ska bli vitaste vit och istället tänker jag mig att jag ska spendera den här månaden med att börja mina matrutiner igen och samtidigt köra lite hårdare på gymmet. Skolan börjar ju som sagt på onsdag och jag ser faktiskt fram emot det, det är alltid något speciellt med skolstart. Det pirrar liksom i kroppen på samma sätt som när jag var liten och jag gillar verkligen tanken på rutin och höstmys (även om jag inte kan dölja att jag egentligen helst haft vår och sommar året runt).
 
Jag har haft svårt att fokusera på gymmet på senaste tiden samtidigt som jag nu börjar se tydliga resultat i spegeln. Det har dykt upp konturer av muskler på både ben och rygg men nu känns det som ett bra tillfälle att lägga lite extra krut på träningen. Tog hem mina gamla träningskort från gymmet och inser att jag har utvecklats så mycket, och att jag helt enkelt borde kunna göra det ännu mer. Därför har jag nu satt upp konkreta mål som jag vill fullfölja. Tanken är att jag ska jämföra mina mål varannan månad fram till årsskiftet och att det blir lättare att utvecklas när jag satt konkreta mål att peppas av.
 
 
Under Mål har jag alltså skrivit vad jag vill klara av vid årsskiftet, och under september står vad jag klarar av just nu. Jag har försökt vara realistisk men kanske har jag varit på tok för optimistisk (eller pessimistisk för den delen), det visar sig. Det är ändå mål som inte känns helt omöjliga att genomföra och visst tusan pirrar det lite i magen nu! Jag vill så gärna klå de där målen och visa för mig själv att jag kan om jag vill!
Speciellt vill jag bevisa för mig själv att jag kan springa 5 km. Springa är verkligen det absolut tråkigaste jag vet och det ska till mycket jävlar anamma för att jag ens ska klara av 3 km i nuläget, men kör jag konsekvent så bör jag se resultat även där.
Kändes som ett slags wake up-call när Iron Man gick av stapeln för några veckor sedan där man först simmar 3,9 km, sedan cyklar 18 mil och till sist springer 42 km. Själv har jag svårigheter att cykla fjuttiga 3 km till jobbet... Så nej, nu ska jag få lite mer spring i benen!
 
Först tänkte jag inte publicera mina mål här men samtidigt ger det mig ju en spark i baken att klara av det om jag vet att det inte bara är jag som vet om dem. Nu kör vi!