2015-12-13 / 19:36:41

Progression

Idag tog jag fram mina akvareller igen, vilka jag inte rört på ett bra tag. Men oh så roligt jag haft med dem idag! Och när jag ändå hade blocket framme bläddrade jag lite i det för att kolla på gamla teckningar. Höll på att trilla av stolen när jag insåg hur mycket jag faktiskt utvecklas! Teckningen till vänster här nedanför är visserligen gjord med akvarellpennor och inte med penslar (mina är faktiskt bara vattenfärger insåg jag precis men vad sjutton) men nu ville jag väl mest jämföra anatomin.
 
 
1. Teckningen jag jämför med. Liiiten näsa, smååå ögon och en jättemun tillsammans med ett ganska stort huvud. Jag vet att jag var väldigt nöjd med denna teckning och tittade på den ofta, men nu tycker jag mest att hon ser ut att precis ha vaknat efter en plastikoperation...
2. Vi jämför med en annan blondie! När jag tänker efter är det mycket hos dem som är lika, stora läppar, blå ögon, ungefärlig pose. Men! Här finns stora skillnader i anatomin, där det nästan skulle kunna vara en avbildning av någon. Jag har blivit mycket bättre på att teckna hår, och även börjat använda mer färg när jag gör skuggor - tycker det blir en häftig effekt med blå skuggor.
 
 
Av någon anledning blev dessa bilder jättepixliga, förstår inte vad som blev fel. Här sliter man i Paint liksom (fortfarande inte orkar installera Photoshop, måste göra det snart innan jag får spel). :(
 
3. Detta är faktiskt den första teckningen av de tre som jag gjorde idag - där jag även insåg misstaget att placera dekorationen i håret... Himla synd, men så är det. Gillar verkligen kontrasten av det röda håret mot de blå skuggorna, och de gröna ögonen blev också riktigt bra i sammanhanget. Riktigt nöjd med anatomin och ansiktsuttrycket här! :)
4. Mer mangakänsla i denna, där jag jobbade på länge med håret. Skuggorna är lite mer subtila än i de andra två men fortfarande blå.
 
Det var verkligen länge sedan jag kunde försjunka mig så i en kreativ process. Jag började när det var ljust ute och plötsligt insåg jag att klockan var halv 6 och att det var becksvart utanför. Himla skön känsla! Inte i nacken dock, är nog lite ovan haha. Jag hoppas jag får ro till att vara mer kreativ från och med nu. :)
 
 

Innan du kommenterar...
- Reklam raderas direkt, likaså spammeddelanden.

...Tack!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: