2015-01-21 / 18:36:00

Uppgift: coffee table book

Äntligen tagit tag i att rensa lite bland kategorierna här på bloggen, nu blev det genast mer plats i menyn och inga gamla kategorier som ligger och skräpar. Skön start på året liksom!
Utöver det har jag mycket fritid just nu, vi har precis börjat en ny kurs med två killar från ADDI (addi.se), superintressant verkligen och jag önskar att vi hade haft mer än ynka tre veckor med dem som föreläsare. Fördelen med föreläsare utifrån (som inte är utbildade lärare menar jag) är ju att de ofta har helt andra perspektiv och sätt att lära ut på, vilket verkligen är bra för min kreativitet. Föregående kurs hade vi två tjejer från en designbyrå här i Kalmar och det var minst lika roligt. Nu är arbetena inlämnade så jag tänkte att jag skulle visa upp dem här.
 
Vi hade i uppgift att välja en person att göra en bok med omslag + två uppslag om. Jag valde Dalí och är väldigt nöjd med det valet, det fanns mycket material om honom så jag kunde personifiera honom bra med olika objekt och målningar. Dessutom var det väldigt intressant att läsa om hans liv vilket var en motivation i sig, jag lessnade liksom inte utan ville fortsätta gräva i vem han var. 
Min tanke med boken var att folk såg honom som en kuf och han gjorde sig gärna mystisk och märklig vilket många störde sig på. Han klädde sig propert men i hans surrealistiska målningar kom han till liv med färger och föremål som inte alltid såg ut att vara vad de egentligen var. Jag ville alltså skapa en mystik i boken så att man ska dels vilja öppna den, dels vilja bläddra vidare. Klicka gärna på bilderna för att se större!
 


Omslaget till boken med en av Dalí's målningar och en svart gördel som är tänkt att kunna tas av (för att liksom visa vem han var under den svarta, propra kostymen). Under den är målningen kvar och det står Dalí på framsida och rygg (+ mustaschen, men texten på baksidan försvinner i alla fall).Första uppslaget, återigen med en av hans målningar. Jag har arbetat mycket med digital kollageteknik och har frilagt bilder i Photoshop (frilägga betyder att man tar bort bakgrunden för att endast föremålet ska vara kvar, rätt pilligt).


Och så det andra uppslaget, som är tänkt att vara Dalí's skrivbord med en bild på hans fru (hans musa), svansen från hans ocelot, en skiss och ett citat skrivet med hans handstil (finns att hitta på nätet).
 
Det var ett kämpigt arbete men så skönt att få klart och jag är verkligen nöjd med vad jag åstadkommit. Jobbigast var att arbeta med typografin just för att jag inte arbetat med det förr (frilägga saker måste jag säga att jag är rätt vass på). Det vi arbetade med under typografimomentet var att få texten så läsvänlig som möjligt där vi försökte få bort "luckor" i texten så att den nästan ser ut som en vägg, om ni förstår hur jag menar. Man ändrar avstånd mellan bokstäver kan man säga.
I den här kursen arbetade vi i inDesign vilket jag provade på lite i gymnasiet men denna gång arbetade vi långt mer på djupet med programmet. Riktigt kul och jag har lärt mig så mycket om komposition och typografi!

Kategori: Övrigt //
0 kommentar/er

Innan du kommenterar...
- Reklam raderas direkt, likaså spammeddelanden.

...Tack!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: