2015-06-26 / 13:34:28

Plockat fram pennorna igen

Så är vi plötsligt inne i slutet av juni, var det nån som fattade vad som hände? Värmeböljan som härjade i Småland för några veckor sedan har varit som bortblåst fram tills igår och idag, men då jag dragit på mig halsont och har febersymptom har jag inte kunnat njuta av det ordentligt. Får hoppa in mycket på butiken nu så jag måste hålla mig frisk och kry, bara bra att pengarna rullar in. :) Ingen allvarlig "sjukdom" men jag har inte känt mig på topp denna vecka, nu har jag nästan suttit sönder soffan så jag hoppas det är borta nu. Blir fruktansvärt rastlös av att bara sitta och inte ha någon att umgås med, det är inte en bra rutin för en social själ som jag.
 
En positiv aspekt av det hela är dock att jag tagit fram mina pennor igen! Det var länge sedan jag kunde slappna av så pass att jag kunde försjunka i en teckning, flera år minst. Det har verkligen inte varit meningen men ju längre tiden gått, desto större press har jag haft på mig själv. Man vill ju inte sätta sig ner och sedan inte lyckas skapa något, det skulle skapa en sån frustration att jag riskerade att tappa motivationen helt. Hur som haver, jag har ritat tre dagar i rad nu och det är fantastiskt skönt! När jag var yngre spenderade jag sommarloven med att rita minst en teckning om dagen så det tänkte jag ge mig på nu också. 
 1. Enkel kludd.
2. Första ordentliga teckningen, hittade en bild på en frisyr jag blev så inspirerad av. 
3. Utmanade mig själv lite och ritade blommor, lite väl svarta i mitten men det är sånt man lär sig av.
4. Teckning från i förrgår med lupiner.
 
Förvånansvärt roligt att rita blommor, jag gillar ju egentligen inte att teckna natur (helst ska det vara endast kvinnor men det blir ju lite enformigt). Men det är nog lite så att jag måste utmana mig själv så jag känner att jag utvecklas. Jag hade glömt hur roligt det är att färglägga!
Nu håller jag tummarna för att jag kommer fortsätta i samma stuk, blir kul att se tillbaka på. Jag vill ju faktiskt inte tappa mitt tecknande!
2015-06-08 / 14:45:05

Sommar!

Så är det äntligen SOMMAR och projektet vi hade i slutet av terminen är officiellt över, så himla skönt! Det tråkiga är såklart att många från klassen tar sitt pick och pack för att åka hem, men vi är i alla fall fler som stannar denna sommar jämfört med förra. Förra året var det bara jag och Adam kvar men jag hade grymt roligt i alla fall så det blir nog fint ändå. Sol och bad fixar det mesta, helt klart. :)
 
Som avslutning drog vi ihop ett gäng från klassen och spelade volleyboll. Jag hade lite skräckblandad förtjusning inför detta då det inte var min bästa sport i yngre år och nu har jag dessutom en känslig handled att tänka på, men det var riktigt kul! Det var inte vackert och jag är öm i ena handleden nu (dock den friska) men riktigt trevligt, inte minst att få känna varm sand under fötterna. Sedan spelade vi lite kubb i parken och så drog vi oss hemåt för att göra oss redo för fest. Det var lite småkallt under dagen (tyckte jag i alla fall, känslig som jag är) men på kvällen kändes det verkligen som sommar med 20+ och varma vindar. En massa dans blev det, perfekt avslutning verkligen. Gårdagen var seg men jag lyckades faktiskt äta nyttigt och få massa frisk luft så även det var en trevlig dag.
 

Lyckades med en cykelselfie som får sammanfatta kvällen lite. :) Igår köpte jag och Therese sushi och gjorde chilimajonnäs som vi åt dem med - nåt dom tydligen har i Malmö som jag måste prova och ja, det var farligt gott!
 
Nu har jag ledigt två veckor med undantag för mina vanliga pass i butiken och ett långpass på arenan, sedan jobbar jag lite mer. Sommaren kan börja!

Kategori: Allmänt //
2 kommentar/er