2015-03-31 / 17:48:26

Bra dag!

Åh, vilken bra dag! Började med brunch på IKEA med ett gäng från klassen då en av dem fyllde år i söndags. Jag lassade på rejält och fick verkligen valuta för de 39 kr jag betalade, gooooott! Sedan köpte jag mig en ny blomma då min murgröna plötsligt trillat av pinn, det blev ett fikusträd som jag hoppas ska trivas i mitt kök. Passade även på att köpa ett nytt paraply då gårdagens spöregn rimmade illa med blåsvädret. Det lilla prickiga paraplyet fick sig några rejäla törnar och får lämna plats åt ett rött (det prickiga hittade jag faktiskt förra sommaren så ingen större förlust ändå).
 
Väl hemma var jag supertrött och hade inte någon större lust att flytta mig från soffan. Till slut lyckades jag ta mig ner till gymmet där jag inte hade några stora förväntningar, men lyckades få till ett sjujäkla pass! Jag hittade verkligen kontakt med rumpan, första ordentliga passet på ett tag för både ben och rumpa faktiskt. Jag brukar oftast träna på kvällarna men då vill jag bli klar fort så jag kan njuta av att sitta i soffan sen, men nu var jag istället där vid 14 vilket var riktigt skönt. Ingen stress, var nog där i 1,5 timme faktiskt och då var jag helt slut. Rumpan känns helt död nu, haha. :)
 
Jag har även fått mina deklarationspapper och upptäckte till min stora förtjusning att jag får tillbaka pengar även detta år, riktigt trevligt. :) Hade känts surt om jag behövt betala tillbaka, som student och allt. Snart matdags och jag kommer nog äta samma mat som igår, tjuvstartade påsken med lite lax, sill och köttbullar. Som sagt, riktigt bra dag! ;)
2015-03-29 / 17:17:02

Söndag

Söndag och jag är seg som tusan. Precis sett About Time, superfin film. Känns sådär lagom värt att man slösar en dag i soffan, men sådana dagar behövs väl dom med.
 
 
Jake Bugg - Broken
2015-03-24 / 16:21:05

Provhytter och latte

Åh våååår! Idag var det nära att skinnjackan invigdes för året men jag höll tillbaka lite, tur det för det blåste rätt duktigt sen. Några veckor till så! Dagen har spenderats delvis i stan där jag provat kläder. Fick syn på ett par vita jeans med hög midja som jag blev sugen på till sommaren. Jag har aldrig ägt ett par innan men skulle vilja prova och då passar det ju finfint att dom går för 100-lappen! De fanns inte i butik så jag provade ett par ljusblå istället, kom i långt mindre byxor än jag trodde så det var tur att jag provade innan jag beställde. Surt när man kommer hem och just min storlek är slut, i både vita OCH ljusa jeansen... Hoppas att de kommer in i lager igen!Satte mig i hamnen en stund för att lapa solsken, har faktiskt lärt mig att dricka kaffe så det blev en sådan med. Visserligen bara latte med caramelsmak, men det känns lyxigt! :)

Jag har även bokat biljetter hem i påsk, ska bli så skönt. Förra året "firade" jag påsk här i Kalmar och det kändes lite konstigt. Klart man ska vara hemma på påsk! Jag jobbar påskafton men hoppar på bussen till Stockholm så fort jag slutat.

Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er
2015-03-22 / 10:59:12

Slutet på tunneln

Hu vilken lång vecka det har varit! Måndag till onsdag har vi suttit runt 40 timmar med projektrapporten och ändå blev det stressigt för oss att skicka in den på onsdag kväll. Den personliga reflektionen hann vi tyvärr bara lägga 1,5 timme på men jag är ändå rätt nöjd med resultatet. I fredags hade vi presentation och opponering, det vill säga att en av de andra grupperna hade som uppgift att läsa vår rapport och leta otydligheter i den. Var lite nervös över det men sammantaget hade vi lyckats dra ihop en riktigt bra rapport så opponeringen gick fint.
Däremot lyckades vår grupp blanda ihop vilken rapport vi egentligen skulle opponera mot så vi hade inte mycket tid för detta. På det stora hela gick det ändå bra med även detta bit så jag är mycket nöjd. Grabbarna i gruppen hade lagt mycket tid på att producera en film om vår produkt och tjänst som var väldigt uppskattad, kunde inte vara mer nöjd. :)

Jag har varit så uppe i varv denna vecka så jag är rätt att om jag slappnar av nu kommer jag bli ordentligt sjuk. Inte plockat många timmars sömn så där ligger jag back. Jag har inte heller hunnit med någon form av träning alls denna vecka så jag tycker det ska bli skönt med ny vecka imorgon, förhoppningsvis fylld av roliga träningspass och massa bra mat. Nästa kurs börjar inte förrän onsdag så nu ska jag ta igen mig ordentligt tills dess. :)

För övrigt har vårvädret verkligen kommit igång nu, hela veckan har vi suktat efter solskenet som vi tyvärr endast fått se utanför fönstret i vårt skrivande. Ironiskt nog blev det snö och kallt igen när arbetet var klart och vi återigen kunde sätta fritid på kartan... Men nog ska det bli mer sol allt! :)

Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er
2015-03-16 / 22:51:00

Flitigt pluggande

Ny vecka och nu är det högsta växel med projektet som ska redovisas på fredag. Mycket som ska göras innan dess, jag och Therese har tagit ansvar för projektrapporten, rätt tungt arbete då den står för 60% av betyget men så är vi också rätt så grymma på att skriva, särskilt i team. :)
 
Idag har jag varit igång sedan 9 med återkoppling med företag och andra studenter för att visa våra prototyper för produkt och tjänst som vi tagit fram, bra feedback och mycket att ta med sig i projektrapporten. Sedan satt vi till 20 med den förbenade rapporten, det går framåt så sakteligen och det kommer bli en kick-ass rapport (synonymt med superbra för er som inte är bekanta med uttrycket). Imorgon är det samma tempo och när halva onsdagen har gått är det tänkt att denna skapelse ska vara klar så alla gruppmedlemmar kan skriva sin personliga reflektion över projektet. Denna är inte heller att leka med då den står för hela 30% av betyget - och dessutom ska innehålla duktigt med referenser så det är inget man bara kan ordbajsa fram (synd då detta annars är en av mina stora kvalitéer)...
 
Som om detta inte vore nog håller de andra två i gruppen på och framställer en film för att presentera produkt och tjänst och dessutom ska vi förbereda en presentation för hela kalaset. Jodå, detta blir en fullspäckad vecka!
 
Om jag ska recensera de senaste händelserna sedan jag skrev sist så var Göteborgsvistelsen supertrevlig, härligt att träffa mina forna rumskompisar igen. Trots att vi inte setts på några månader var det som att vi träffades igår, sådana vänskaper är så härliga. Nu blev det inte så mycket sightseeing men jag åker nog dit igen snart! :)
 

1. Fantastiska vårdagar med sol och plusgrader, det gillas starkt! Mer av den varan tak :)
2. Thaiinspirerad fisksoppa jag slängde ihop igår. Fick inhandlas mycket nya spännande grejer till denna, bland annat sockerärtor, röd curry och ingefära. Smakade finfint! :)

Kategori: Allmänt // Mat //
0 kommentar/er
2015-03-04 / 17:25:30

Tillbaka till rutinerna

 Ny vecka med en rätt bra start! Vi kör på ordentliga rutiner med projektet denna vecka då vi insett att det är mycket som ska hinnas med på de två veckor som återstår. 9-15 varje dag, medhavd lunch - jag gillar att ha rutiner. Så länge det finns mat i kylen vill säga, jag har slarvat lite med matlagningen nu ett tag (skulle faktiskt vilja tro att det beror på bristen på rutin i skolan). Förra veckan plockade jag duktigt med timmar på jobbet och även imorgon får jag hoppa in lite extra, sedan tre timmar på lördag innan jag tar tåget till Göteborg.
Jessica och Jerome har flyttat dit och det ska bli kul att se hur de bor, jag har saknat dem så! Dessutom är ju götet en fin stad, märkligt fin för att vara så välbefolkad (tycker annars att Kalmar med sina knappa 60.000 är rätt lagom). Blir nog en toppenhelg. :)
 

 
1. Börjar bli långhårig minsann! Om det bara kunde sluta trassla så mycket.
2. Firade min lediga lördag med mysfrukost bestående av amerikanska pannkakor. Mättade bra!
3. När sötsuget slår till är de här muffinsarna perfekta. Banan, ägg, jordnötssmör, kakao och lite mörk choklad - goda både varma och kalla!
4. Saknad misse.♥
 
 

Kategori: Allmänt // Mat //
0 kommentar/er
2015-03-01 / 11:44:34

Delmål

Så är mars månad här, längtan efter vår och värme blir inte mindre och de dagar solen tittar fram blir jag extra hoppfull. Lite lurigt med Kalmar i och med att det inte varit någon snö här på ett tag och jag vill inte lura mig själv att tro att det är vår riktigt ännu. 
I och med månadsskiftet är det också dags att se över mina mål med styrketräningen!
 
 
Lite har allt hänt, och jag tror att jag har stor chans att få upp 100 kg i benpress innan april. Bara att kämpa på helt enkelt! Annars har det tyvärr inte hänt särskilt mycket - än. Det kommer!
Den här veckan har jag börjat köra lite mage varje pass, jag gjorde det tidigare när jag gymmade på friskis men sedan har jag liksom glömt bort det. Ska bli kul att se om jag får något resultat, om inte annat hade jag uppskattat en starkare bål!