2015-11-30 / 20:08:40

Sluttampen

Så var det december imorgon och jag är inne på sluttampen av höstterminen. Fick besked idag om att jag klarat även de sista uppgifterna i kursen Praktisk projektledning, känns som att en sten lättat från axlarna. Ett B är jag helt klart nöjd med, jag hade varit glad oavsett betyg så länge jag sluppit komplettera.
Nu är det bara tre skrivuppgifter kvar i Design management och två i Kognition i praktiken, sedan tar jag jullov! Deadline för uppgifterna i DM är nästa söndag, jag är redan i stort sett klar med de första två och hoppas kunna börja med den tredje denna vecka så jag har gott om tid att fila på den också. Det ska vara en resonerande text om design och jag har ännu inte riktigt beslutat mig för vad jag ska skriva om, det är alltid det svåraste momentet tycker jag - att välja ämne. Kommer jag bara på något bra så ska det nog gå undan!
Deadline för uppgifterna i KiP är inte förrän den 14 januari så än är det ingen brådska, jag vill dock få dem klara innan jag åker hem den 18 december så jag kan slappna av och ta vara på ledigheten. Jag vill ju absolut inte ha dem hängande över mig under resan heller.
 
Planen för de kommande veckorna är att gå upp lagom till julkalendern börjar varje morgon så har jag mycket morgontid att plugga på, då jag är som mest effektiv. Det kommer nog bli en utmaning då jag är van att sova till nästan 9 på morgnarna... Julkalendern är ju verkligen inget jag ser varje år men årets verkar riktigt bra så det ser jag fram emot. :) Imorgon ska jag dessutom på julbord med jobbet, ska bli himla trevligt!

Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er
2015-11-20 / 13:58:56

Olycksfågel

Jag lyckas då alltid skada mig på ett eller annat sätt. Jag citerar Adam: "du har alltid ont någonstans ju". Han har lite rätt, är det inte handleden så är det en fot, en höft eller huvudet. Jag har aldrig brutit något och är förmodligen rätt seg i benen, trots att jag inte alltid varit särskilt positivt inställd till mejerier.
 
Tills igår då, då jag provade kläder jag beställt inför Guadeloupe. När jag ska ta av mig en kjol fastnar jag med tån i den och snubblar, vilket resulterade i en mycket öm tå. Det är så typiskt mig och min klantighet att jag var tvungen att garva lite åt mig själv. Jag misstänkte redan igår att den var bruten eller i alla fall rejält stukad, men idag är jag ganska säker på att den faktiskt är bruten. Blå, svullen och att stödja på den är bara att glömma. Som en medlem av dagens generation har jag googlat och det tycks inte finnas något att göra även inom vården så det är väl bara att vänta ut. Vila och hålla högt. 
 
Frustrationen att detta händer nu, inför resan, är ganska rejäl. Ännu värre blir det ju av att jag inte kan göra något åt det. Bara att vänta, härligt.
 
 

Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er
2015-11-14 / 16:07:04

Bokat!

Efter ytterligare planerande och räknande och gediget kontaktande av ett antal hyresvärdar, har vi så ÄNTLIGEN bokat boende i både New York och på Guadeloupe. Nu kan jag slappna av lite känner jag, och det är väldigt välkommet. Bara att fokusera på plugget nu så jag har det klart inför jul så är allt tipp-topp!
 
I NY kommer vi vara inneboende hos ett par med katt (!) i en otroligt fräsch lägenhet. Värdparet har fått bra recensioner och området har bra pendlingsmöjligheter vilket såklart är idealiskt i en så stor stad. Vi funderade först på att bo mer centralt under dagarna runt nyår och sedan flytta till något billigare efter några dagar, men det känns skönt att bo på ett och samma ställe och slippa fundera mer än så.
I Guadeloupe, eller snarare staden Pointe-á-Pitre (som också är den största staden där), kommer vi hyra en fräsch lägenhet 10 min från stranden. Även hyrbil är bokad då det är det mest idealiska sättet att ta sig fram på ön. Nu är det bara att öva på franskan!
 
Och på tal om franska, sent igår kväll skedde ju ett antal attacker i Paris. Så himla hemskt, fruktansvärt, otäckt - alla negativa ord i världen räcker helt enkelt inte till för att beskriva det. Det är surrealistiskt och jag blir så ledsen av hur världen blivit. Det är inte bara klimatet vädermässigt som ändrats, det sociala klimatet tycks bli kallare och kallare. Tack och lov verkar mina franska vänner må bra. ♥

Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er
2015-11-11 / 15:23:02

Resfeber

Så tar livet en vändning igen och inte en liten denna gång heller. Min klasskompis Therese läser just nu en termin i Kanada och vi har länge pratat löst om att jag skulle hälsa på någon gång vilket inte såg ut att bli av. Däremot kom hon på idén att vi skulle kunna resa till New York tillsammans, förslagsvis över jul och nyår. Som den fegis jag är var min första tanke "nej, vad läskigt" och "jag vill ju fira jul med min familj" för att inte tala om alla tankar rörande den ekonomiska aspekten. När det sjunkit in lite inser jag att det ju inte vore omöjligt att åtminstone fira nyår där. Jag föreslår denna kompromiss för Therese och så var idésprutorna igång!
 
New York ja, det var den ursprungliga idén. Vid undersökandet av resor till och från Washington DC hittar Therese flyg till Guadeloupe och Martinique vilket jag först inte var särskilt intresserad av. Hallå, jag reser ALDRIG och nu ska vi till nån liten fransk koloniö gud-vet-var UTÖVER New York??? Jag blev överväldigad och fegisen i mig började genast tänka på potentiell kriminalitet och magsjukdomar. Therese, som är van vid att resa och dessutom jobbat inom turism - med andra ord en person som är väldigt insatt i resor - vägrade ge sig och till slut har hon lyckats lugna mig tillräckligt för att jag faktiskt skulle tycka det var en rätt kul idé. Tack och lov!
 
Som studenter är det bannemej inte lätt att få ekonomin att räcka till och jag skulle ljuga om jag sa att planerandet gått på ett kick. Det är inte heller särskilt billigt att bo i New York över nyår... Men envisa är vi, och med hjälp av kalkylark där vi räknat på olika alternativ har vi faktiskt lyckats fixa en 2 veckors resa som inte är alltför dyr. Flygbiljetterna kan man inte pruta så mycket på, men en liten 5%-rabattkod har vi i alla fall hittat vilket ger oss lite mer pengar till nöjen och mat. Via airbnb.com har vi sedan letat billiga boenden, då hotell absolut inte finns på kartan (talspråksrelaterat då, det finns såklart gott om hotell i NY). Med en lägenhet kan vi laga mat själva och på så sätt få ner priserna lite. Då egna lägenheter även det är ganska dyrt, om man vill bo centralt som vi, har vi istället börja fundera på att hyra rum i lägenhet. I Guadeloupe finns många billiga lägenheter att hyra så det ser ljust ut. 
 
Igår bokade vi då flygbiljetterna. Den 30 december flyger jag mot New York, där Therese möter upp. Så stannar vi där till 6 januari, då vi tar vårt pick och pack mot Guadeloupe - där vi sedan stannar i nästan en vecka innan vi tar oss tillbaka till NY för att flyga till Köpenhamn lite lagom innan vårterminen börjar.
Vi har ännu inte bokat boende för resan utan det tar vi imorgon. Man blir hemskt trött i huvudet av att räkna och planera som vi gjort så intensivt de senaste dagarna.
 
 
Måste såklart visa en bild på Guadeloupe, hade väl aldrig hört om det tidigare men då det endast tar 4 timmar med flyg från New York är det svårt att motstå. Nu återstår att hitta en bra resväska där jag kan packa ner både vinterjacka och bikini, haha. Sol och bad, här kommer jag!
 
Det är första gången jag gör en sådan här resa, till en annan kontinent och allt. Egentligen är jag inte så resbegeistrad men jag tror det kommer göra mig gott. En investering i mig själv liksom. :)

Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er
2015-11-04 / 21:56:11

Tankar

Ja, men detta bloggavbrott är nog mitt längsta hittills, 4 månader. Jodå.
Mycket som händer runt omkring och jag känner mig inte på topp. Kalmar känns tomt och jag känner mig rätt ensam för tillfället. Jag läser kurser på distans just nu vilket går bra och jag vill mest bara få undan allt så jag kan få vara ordentligt ledig sen i jul. Sedan är det alltså dags för min sista termin här i Kalmar. Galet.
 
Jag är orolig i kroppen just nu, flyttpackar i huvudet och vill bara härifrån samtidigt som jag inte vet vart jag ska ta vägen riktigt. Kalmar är inte längre mitt, att flytta tillbaka hem känns inte rätt. Jag har liksom ingen plats just nu och det är himla jobbigt. Jag känner mig bara vilsen.
 
Tre år av studier är snart över och jag känner bara att jag inte fattar vart den tiden tog vägen. Jag önskar jag engagerat mig mer i studentföreningar och lärt känna folk, vilket jag ju älskar. Den biten har stannat av och jag känner inte igen mitt vanliga, glada jag. Jag vill vara tjejen jag var när jag kom hit, som skuttade runt och pratade med allt och alla. Det har blivit en ond cirkel, jag har blivit osäker på mig själv och får för mig att folk tycker jag är jobbig. Absolut inte optimalt för att lära känna folk. Jag har liksom fastnat i ett fack och jag tror inte jag tar mig ur det här i Kalmar. Nej, något nytt får det bli.
 
Jag vill plugga igen, fick en idé om att Linköping verkade trevligt. Närmare hem och bra studentliv. Blev så kär i idén att jag var livrädd för att ens kolla vilka utbildningar som erbjuds - tänk om det inte fanns något för mig där, vad gör jag då? Som tur är finns det faktiskt ett antal alternativ. Jag pustar ut lite. Börjar fundera på CSN. Flytt (återigen). Jag vill bara börja om, NU.

Kategori: Allmänt //
1 kommentar/er