2015-11-11 / 15:23:02

Resfeber

Så tar livet en vändning igen och inte en liten denna gång heller. Min klasskompis Therese läser just nu en termin i Kanada och vi har länge pratat löst om att jag skulle hälsa på någon gång vilket inte såg ut att bli av. Däremot kom hon på idén att vi skulle kunna resa till New York tillsammans, förslagsvis över jul och nyår. Som den fegis jag är var min första tanke "nej, vad läskigt" och "jag vill ju fira jul med min familj" för att inte tala om alla tankar rörande den ekonomiska aspekten. När det sjunkit in lite inser jag att det ju inte vore omöjligt att åtminstone fira nyår där. Jag föreslår denna kompromiss för Therese och så var idésprutorna igång!
 
New York ja, det var den ursprungliga idén. Vid undersökandet av resor till och från Washington DC hittar Therese flyg till Guadeloupe och Martinique vilket jag först inte var särskilt intresserad av. Hallå, jag reser ALDRIG och nu ska vi till nån liten fransk koloniö gud-vet-var UTÖVER New York??? Jag blev överväldigad och fegisen i mig började genast tänka på potentiell kriminalitet och magsjukdomar. Therese, som är van vid att resa och dessutom jobbat inom turism - med andra ord en person som är väldigt insatt i resor - vägrade ge sig och till slut har hon lyckats lugna mig tillräckligt för att jag faktiskt skulle tycka det var en rätt kul idé. Tack och lov!
 
Som studenter är det bannemej inte lätt att få ekonomin att räcka till och jag skulle ljuga om jag sa att planerandet gått på ett kick. Det är inte heller särskilt billigt att bo i New York över nyår... Men envisa är vi, och med hjälp av kalkylark där vi räknat på olika alternativ har vi faktiskt lyckats fixa en 2 veckors resa som inte är alltför dyr. Flygbiljetterna kan man inte pruta så mycket på, men en liten 5%-rabattkod har vi i alla fall hittat vilket ger oss lite mer pengar till nöjen och mat. Via airbnb.com har vi sedan letat billiga boenden, då hotell absolut inte finns på kartan (talspråksrelaterat då, det finns såklart gott om hotell i NY). Med en lägenhet kan vi laga mat själva och på så sätt få ner priserna lite. Då egna lägenheter även det är ganska dyrt, om man vill bo centralt som vi, har vi istället börja fundera på att hyra rum i lägenhet. I Guadeloupe finns många billiga lägenheter att hyra så det ser ljust ut. 
 
Igår bokade vi då flygbiljetterna. Den 30 december flyger jag mot New York, där Therese möter upp. Så stannar vi där till 6 januari, då vi tar vårt pick och pack mot Guadeloupe - där vi sedan stannar i nästan en vecka innan vi tar oss tillbaka till NY för att flyga till Köpenhamn lite lagom innan vårterminen börjar.
Vi har ännu inte bokat boende för resan utan det tar vi imorgon. Man blir hemskt trött i huvudet av att räkna och planera som vi gjort så intensivt de senaste dagarna.
 
 
Måste såklart visa en bild på Guadeloupe, hade väl aldrig hört om det tidigare men då det endast tar 4 timmar med flyg från New York är det svårt att motstå. Nu återstår att hitta en bra resväska där jag kan packa ner både vinterjacka och bikini, haha. Sol och bad, här kommer jag!
 
Det är första gången jag gör en sådan här resa, till en annan kontinent och allt. Egentligen är jag inte så resbegeistrad men jag tror det kommer göra mig gott. En investering i mig själv liksom. :)

Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er

Innan du kommenterar...
- Reklam raderas direkt, likaså spammeddelanden.

...Tack!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: