2016-04-09 / 17:18:12

Guadeloupe dag 2

Jamen se där, tre veckor har tydligen hunnit springa förbi sedan senaste inlägget! Jisses vad tiden går fort, jag har näsan i böckerna hela veckorna men blir så trött att jag inte orkar med så många timmars plugg. Känner mig nöjd i alla fall, det är huvudsaken!
 
Den andra dagen i Guadeloupe börjades med storhandling för vistelsen i en butik vi såg när vi besökte McDonalds dagen innan. Systemet i kassan var lite lustigt och det tog en stund innan vi förstod att man måste väga och märka frukt och grönsaker innan man kunde köpa den. Som tur var fanns en mycket trevlig kvinna i kön framför oss, vi förstod inte mycket av det hon sa och hon förstod inte vår knaggliga franska men till slut var vi redo att betala. När vi sedan kom ut började det ösregna och den trevliga damen lånade oss ett paraply. Ett trevligt första möte med lokalbefolkningen. :)
 
Det tropiska klimatet gjorde att det ofta kom störtskurar, men de var över nästan lika fort som de började. Vi var sugna på sol och bad och begav oss tillbaka mot Saint Anne, där vi hittade en strand vid namn Plage de la Caravelle. En bit bort låg ett stort hotell med mycket turister, men vi hittade en lite lugnare plats under en palm. Jag köpte kokosnötter av en man med något machete-liknande verktyg som han skalade och delade dem med på en liten huggkubbe. 5 euro för två och då var det både kokosvatten och delar av kokos att äta, perfekt! 
 
 
Utsikten, stranden vi var på dagen innan måste ligga någonstans till höger i bild vid husen där borta.
 
Här stannade vi flera timmar trots att molnen hotade stundtals. Sedan begav vi oss mot La Douche, som flygvärdinnorna tipsat oss att besöka tidigare. De beskrev det som en liten pool mellan klipporna som bildas av vatten från stora vågor som kommer in. Lyckligtvis kom vi precis lagom till solnedgången, där vi såg solen gå ner över vulkanen på andra halvön. Fantastiska vågor och jag tåg många bilder och videos, ett fantastiskt vattenspel! Snart insåg vi att det inte var La Douche vi hittat och gick en liten bit till, det var dock en massa ungdomar som var där just då så vi bestämde oss för att ta oss dit igen en annan dag.
Här är en länk till en massa bilder på fenomenet om någon vill se (det vill ni ;) ).
 
 
 
1. Vad vi först trodde var La Douche.
2. Fantastiska vågor.
3. Solnedgång över vulkanen. I denna klippa fanns håligheter som gjorde att det sprutade upp vatten som en fontän ibland, vilket var vad vi senare trodde var La Douche... Haha.
 
Just vulkanen berättar jag mer om i nästa inlägg, för det var sysselsättningen för nästkommande dag. :)
 

Kategori: Allmänt //
1 kommentar/er