2016-12-30 / 11:03:00

Resumé av 2016

Velat lite fram och tillbaka om jag skulle fortsätta med årsresuméer här på bloggen i och med min inaktivitetet här (men inaktivitet har nog snarare blivit regel än undantag så varför skulle det stoppa mig? haha) - men vi kör på åtminstone en gång till. Jag har börjat med bullet journaling, där man använder en helt tom kalender som man själv bestämmer utseendet på och vad den ska innehålla, och funderade på att kanske bara göra en årsresumé för egna ögon. Men som sagt, en gång till kör vi!
 
2016 ja, ett omtumlande år. Ett år av förändring och utveckling. Vi tar en titt!
 
Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
2016 började på en helt annan kontinent, rätt trevlig början! Annars utförde jag ett projekt, mitt examensarbete, på egen hand. Tungt i början men stärkande att veta att jag klarar mig själv! Annars har jag ju lärt mig en hel massa om skor och fötter i och med jobbet på skobutik. Även hoppat in för butikschefen ett par veckor. Sedan var jag ju med i IKEA:s projekt Hållbara ihop där jag fick lära mig om miljösmarta lösningar för hemmet. Utifrån det skapade jag min första klädkapsel (eng: capsule wordrobe) vilket sparade mig massa tid och pengar samtidigt som jag fick upp ögonen mer för det negativa med konsumtion. På hösten gick jag med i programmet Mentor till Mentor via Röda Korset och träffade nyanlända och till slut min mentor, en syrisk tjej i min ålder.
 
Höll du dina nyårslöften?
Haha. Nej. Gör man nånsin det? Jag blev visserligen starkare i mig själv både psykiskt och fysiskt, men en ordentlig plan efter examen har jag fortfarande inte gjort. Påfrestande för en kontrollperson som mig! Det har i sin tur resulterat i en väldigt kluven och osäker Isabell vilket har fått mig att känna mig lite mindre, men det har nog varit nyttigt också. En delad erfarenhet med andra ord.
 
Något du saknat 2016 som du vill ha 2017?
En mer avslappnad inställning till livet. Ett välbetalt jobb där jag verkligen känner mig alldeles hemma, där jag kan utnyttja mina kunskaper från utbildningen. Närmare till familjen.
 
Största framgången 2016?
Jag har vågat stå upp mer för mig själv, funderat på vad jag vill och utgått mer från det.
 
Vad spenderade du mest pengar på?
Resan där i början på året svalde en del pengar. Annars är det nog mat, i vanlig ordning. I och med min kapselgarderob har jag lyckats minska ordentligt på klädkostnader, samtidigt som jag lagt lite mer pengar på ordentliga skor. I och med mindre pengar att leva på har jag också fått större koll på mina utgifter och lyckats kontrollera dem i större omfattning. Skönt!
 
Vilka sånger kommer alltid påminna dig om 2015?
Genghis Khan - Miike Snow, Äldre - Niklas Lind, Warm foothills - alt-J, Blackbird - the Beatles, Super8 - Little Jinder, Coxcomb red - Songs:Ohia, Who are we - Plási, Snorvalp - Den svenska björnstammen.
 
Läste du någon bra bok under 2015?
I år har jag läst fler böcker faktiskt! Minst fem om psykologi, sånt gillar jag. Just nu kämpar jag mig igenom När perfekt inte duger med en massa övningar för personer med höga krav på sig själva, och Bemötandekoden som jag fick av Alexander i julklapp.
 
Favoritprogram på TV?
Walking dead, Game of Thrones, Bonde söker fru... Sedan har jag precis upptäckt The Killing och Frequency. Mysigt läskiga serier! Fröken Frimans krig är också himla bra.
 
Finns det någonting som kunde gjort ditt år bättre?
En del av mig vill genast ropa "en plan!" och då tänker jag främst på att jag skulle sökt några kurser eller något under hösten, för att hålla mig sysselsatt. Samtidigt tror jag att den här sega, ganska ensamma hösten har varit en viktig läxa för mig att lära. Det var första gången på flera år som jag var nästintill arbetslös och jag tror det varit nyttigt att känna på, en motivation för att komma igång ordentligt igen. "När jag backar tar jag sats."
 
Hur skulle du beskriva din stil 2015?
Förra året tyckte jag minsann att jag var minimalistiskt klädd, men det begreppet har verkligen fått ny mening efter min kapselgarderob! Mycket färre plagg men större möjligheter att klä sig kreativt i en massa kombinationer. Jag tror också det har fått mig att förstå att utseendet inte är lika viktigt. Det är skönt att inte springa och leta kläder i affärerna hela tiden! Däremot har jag som sagt investerat i bättre skor istället.
 
Vad fick dig att må bra?
Vänner och familj som ställer upp. Att få åka hem med jämna mellanrum och hämta kraft i naturen. Att lära mig nya saker på jobbet och känna mig behövd. Att inse värdet i egentid.
 

 
2016 har jag...
 
- lärt känna mig själv på ett nytt plan
- lyssnat mer på mig själv
- varit kreativ
 
Mitt 2016 har varit utvecklande och lite jobbigt. Förhoppningar på 2017:
 
- jag lär mig fokusera på mina styrkor
- ... och hittar ett jobb inom interaktionsdesign
- jag utmanar mig själv kreativt