2016-02-03 / 21:16:00

New York dag 2 & 3

1 januari
Dagen efter nyårsafton var vi trötta, men jag kände inte av någon större jetlag som jag förberett mig på. Denna dag minns jag inte jättemycket av för att vara ärlig, men jag tror att vi stannade i lägenheten tills någon gång på eftermiddagen.
 
 
Då tog vi oss ut till Brooklyn heights, där vi träffade en tjej från Texas som hjälpte oss hitta till ett Starbucks (under hela resan var Starbucks perfekt att använda för att kolla information på mobilen, som svensk är man bortskämd med att man har tillgång till internet överallt men så var det verkligen inte här). Vi gick sedan ner mot Brooklyn heights promenade där vi hade riktigt fin utsikt över Brooklyn bridge och Manhattan bridge, men även williamsburg bridge en bit bort. Här kunde man också skymta frihetsgudinnan längre bort.
 


1. Brooklyn bridge (närmast) resp. Manhattan bridge.
2. Brooklyn bridge. Himla stor bro!
 
Ljusen var verkligen magiska där de speglade sig i vattnet, men det var väldigt kallt så snart gick vi in på Shake Shack. Detta hamburgarställe har man ju hört mycket bra om så det ville jag verkligen testa, och mycket riktigt var det bra burgare där!
 
2 januari
Dag 3 tog vi oss ut till Highline park, en park belägen på ett gammalt järnvägsspår som var i bruk 1934-1980, för att sedan göras om till park 2009. Nu var det ju inte mycket växtlighet att beskåda men det var en fin promenad med härligt solsken. Parken slutade vid Meatpacking district där vi letade upp Gansevoort Market som var en stor food court. Vi köpte en varsin bit pizza och åt den i den lilla inomhusträdgården som fanns där.
 
 
Highlinepark markerad med rött streck (den fortsätter en bra bit bort och är hela 2,3 km lång). Gansevoort Market markerad med ett kryss.
 
Vi fortsatte sedan att gå längre in på manhattan, bland annat på Bleecker Street där det låg en massa affärer. Här provsmakade vi te i nån fin tebutik och åt macarons, och passade på att besöka det svenska caféet FIKA. Sedan tog vi subwayen ner till Wall street, där vi såg minnesmärket för twin towers. Det var enorma hål i marken efter de båda byggnaderna och precis som man hört låg det en tryckt stämning över området. Det var verkligen smärtsamt att se alla namn efter de som miste livet den 11 september.
 
 
Övre cirkel: Minnesmärkena för twin towers, World trade center.
Undre cirkel: Charging bull, berömd staty med en guldtjur.
Kryss: Battery Park, där vi såg frihetsgudinnan på håll.
 
Tjejen från Texas berättade om en ljusinstallation vid namn Luminaries som vi ville se, den låg i en stor galleria på Brookfield place bredvid World trade center. Efter detta var vi så hungriga att vi tog subwayen till Williamsburg, där tanken var att äta på The meatball factory men då det var fullt där hamnade vi på en mysig italiensk restaurang istället (tror mamma hade älskat atmosfären där inne!).
 
 
Restaurangen befann sig i en inomhusträdgård med träd och ljusslingor överallt, och servitörerna bröt kraftigt på italienska. Jag åt en jättegod mozzarellasallad och sedan delade vi på en pizza.

Kategori: Allmänt //
1 kommentar/er
Jessica, din forna ("indiska") rumskompis =)
Publicerad: 2016-02-09 / 15:42:35

Vad roligt att läsa om er resa, verkar vara en så häftig stad! Och när jag såg bilden på dig så bara kom det en våg av saknad! Vill dricka massa té, äta kladdkaka och prata i timmar om allt och inget med dig nu! Massa kramar!


Innan du kommenterar...
- Reklam raderas direkt, likaså spammeddelanden.

...Tack!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: