2016-02-27 / 10:20:00

New York dag 6

Nu kommer ett jätteinlägg med massa bilder, enjoy. :)
 
Sista dagen innan avfärden mot värmen begav vi oss in mot manhattan igen. Idag var målet 5th avenue, en lång gata med massa stora butiker. Vi passade på att ta en extra bild på Flat Iron building, som vi hade ett väldigt sjå att hitta någon kväll, tills jag vände mig om och såg huset ur precis denna vinkel. Knackade Therese på axeln och bara pekade, haha. Bilden är så stor att jag valt att bara länka den, ni kan se den här. Precis som namnet antyder ser byggnaden ut som ett stort strykjärn, väldigt märklig form faktiskt.
 
 
Bilder från Central park.
 
Vi strosade runt i affärer en stund och värmde oss i vanlig ordning på kaffe från Starbucks. Var dock inte på shoppinghumör så det enda jag kom hem med var body butter från Victoria's secret. Vi gick längs med 5th avenue mot nästa mål, bokstavligt talat då det faktiskt handlade om just mat (inte för att det kanske är någon överraskning att jag gillar att äta). Jag var väldigt öppen med vad jag ville se och göra i New York men ett av mina måsten var att testa Luke's lobster 
som jag hört mycket gott om (återigen bokstavligt talat, haha). Detta var beläget i The Plaza food hall (klicka för att se), en stor food court beläget under ett extremt vackert hotell vid namn The Plaza (här finns en hemsida där man kan klicka runt och se interiören). Sagt och gjort, vi beställde varsin taste of maine som innehåller 1/2 lobster roll, 1/2 crab roll, 1/2 shrimp roll tillsammans med pickles, chips och nån lokal läsk. Själva rollsen är bröd med skaldjur, smör och krydda på. Lite svårt att förklara, se bilder här. Kalaset gick på ca 170 kr vilket nog är det dyraste jag någonsin betalat för en lunch, men det var SÅ GOTT. Detta kommer jag definitivt äta igen!
 
På bilden här till höger kan ni se hur vi gick, från Flatiron building längst ner upp mot krysset, där The Plaza befinner sig. När vi kände oss mätta och nöjda strosade vi runt lite i food hall'en där vi köpte macarons och smakade te. Väldigt lyxigt!
Så gick vi ut i kylan igen och spanade in Central park som ligger precis utanför. Då det var så kallt denna dag nöjde vi oss med att gå in bara en liten bit och sedan tog vi sikte på nästa mål: Moderna muséet (detta har jag märkt ut med en cirkel strax nedanför krysset).
 
Detta var ännu en av de saker jag absolut ville göra, och jag blev inte besviken. Vi dök visserligen upp lite olägligt, med 1.5 timme till stängning, men vi fick goda råd från personalen om vad som var viktigast att hinna med under denna korta stund.
MoMa, som det kallas, är ett museum med ca 2,5 miljoner besökare per år och visar upp konstverk från en hel massa kända konstnärer. Själv blev jag särskilt upprymd över det faktum att de hade verk av Gustav Klimt och Salvador Dalí, två av mina absoluta favoritkonstnärer.
 
 
 
1. Gustav Klimt. Älskar hur han använder färg och mönster.
2. Salvador Dalí. Detta verk var mycket mindre än jag tänkt mig kan jag säga, ca 40x30 cm haha.
3. Van Gogh, Starry Night.
4. Picasso.
 
 
Ännu ett verk av Klimt. Den här målningen är verkligen helt fantastisk. Jag blir så inspirerad!
 
 
Claude Monet's målningar var så stora att de tog upp ett helt rum.
 
På muséet fanns även en stor utställning om Jackson Pollock och en massa intressanta fotoutställningar. Helt klart intressant att se, jag blev lite starstruck! Så häftigt att få se. Jag måste absolut dit igen och ta mig mer tid att gå igenom allt som fanns.
 
 
 
1. Times Square.
2. Graffitin i Brooklyn är inte som här i Sverige, här var det riktiga konstverk på väggarna!
 
Efter utställningen tog vi oss till Times Square, det måste man ju se när man är i New York liksom. Här var affärerna öppna till väldigt sent (tycker mig minnas att de var öppna till 1 på natten..?) så vi hann med lite mer strosande i butiker. Här var det så mycket skärmar och lampor att det inte alls kändes som kväll, snarare som att det var mitt på dagen. Helt galet stort!
 
Vi hade egentligen tänkt äta något på manhattan men var så trötta efter dagen att vi åkte hem mot Brooklyn istället, till ett pizzaställe i vårt kvarter. Och det var den sista kvällen innan resan mot Guadeloupe!

Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er

Innan du kommenterar...
- Reklam raderas direkt, likaså spammeddelanden.

...Tack!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: