2016-01-31 / 12:30:00

New York dag 1

Så tänkte jag börja gå igenom resan. Märker att det blir mycket text så jag får nog dela upp det lite, annars blir det ett vääääldigt långt inlägg. 
 
Dagen före nyårsafton följde familjen med mig till Arlanda efter en rejäl försening av planet, hela 4 timmar. Efter en lång stund i kön till check-in av väskan fick jag en matkupong som plåster på såren som jag använde direkt för middag med familjen. Så småningom checkade jag in och väntade sedan ca 2,5 timme på flygplatsen innan jag äntligen satt mig på min plats på flygplanet. Till min förtjusning fanns en pekskärm vid varje plats så jag kunde roa mig med att se film under resan. När vi väl landade fick planet cirkulera runt en bra stund (räknade ut att vi blev ungefär en timme försenade, ej inräknat de första 4 timmarna) innan vi fick gå av planet.
 
Inför resan var man tvungen att ansöka om ESTA för att överhuvudtaget få komma in i landet, och på planet delades små lappar ut där man skulle skriva i om man hade med sig märkliga föremål (frukt, kryp eller varor för försäljning t.ex.) där man även skulle uppge personuppgifter tillsammans med adressen för resmålet. Självklart hade jag totalt glömt bort att skriva upp adressen och något internet att surfa på med mobilen var inte att tala om. Jag hade ingen möjlighet att kontakta Therese för att fråga heller och då vi var försenade visste jag att hon skulle undra var jag egentligen befann mig. Efter en lång stunds köande kom jag fram till "kassorna" där jag fick be om hjälp med att hitta min adress. Två tjejer som arbetade på flygplatsen kom till undsättning, jag fick låna den enes mobiltelefon och kunde leta upp adressen så jag kom äntligen kunde hämta min väska och bege mig från flygplatsen. För att belysa hur lång tid det tog kan jag berätta att de t.o.m. plockat av min resväska från bandet och ställt den bredvid, haha. 
 
Stressad, trött och svettig lyckades jag få tag på en taxi. Chauffören bröt ordentligt på något språk men var trevlig och vi pratade om lite allt möjligt. Adressen jag skulle till hade han ingen aning om så jag fick knappa in den på hans mobil, det var med andra ord kartapplikationen som fick agera GPS. Under tiden blev vi nästan påkörda av en lastbil när han höll på att missa en avfart (hjärtat i halsgropen), och kvarteren vi åkte genom blev ruffigare och ruffigare. Till slut hittade vi gatan, konstaterade att han glömt starta taxametern och kom överens om ett pris, för att sedan märka att hans kortläsare inte fungerade. Tack och lov hade mamma och pappa givit mig amerikanska sedlar i julklapp, vilka kom väl till pass. Sedan var han snäll nog att hjälpa mig hitta rätt dörr vilket inte var det lättaste. Till slut fick jag låna hans telefon för att kontakta Therese på facebook så hon kunde komma ner och öppna åt mig. Klockan var alltså halv fem på morgonen när jag äntligen kunde slänga mig på sängen och få ett par timmars sömn.
 
 
Utsikten från vardagsrummet i Brooklyn. Vi hyrde rummet av ett par i 28-årsåldern, deras lägenhet är en gammal fabrikslokal med stora fönster och högt i tak. Golvet var knarrigt och hemmet hade en ganska rustik look som synes, men det var väldigt charmigt. 
 
Dagen efter var vi väldigt sega efter endast ett par timmars sömn. Vi ville äta frukost ute någonstans men de ställen vi hittade var proppfulla så vi köpte istället lite mat i affären en liten bit bort från lägenheten. Allt i affären var ekologiskt och priset därefter, men det var så nära hem att vi handlade det mesta där under vistelsen. Vi gick hem, åt lite och kollade lite film i sängen. Efter att ha sovit en stund började vi göra oss i ordning för att ta oss in mot manhattan via subway, där vi bokat bord på en sushirestaurang. Väl inne på manhattan var det många avspärrningar och poliser (pga det stora evenemanget på times square) så vi kom först nästan inte in på restaurangen, då det befann sig inom en avspärrning. Polisen släppte till slut in oss och väl inne på restaurangen visar det sig att vi bokat bord på en helt annan restaurang, men vid det laget var vi så hungriga att vi inte orkade leta upp rätt restaurang utan beställde in mat.
 
Vid 9-tiden begav vi oss mot Parkview Lounge där vi köpt biljetter för ett nyårsevenemang. Det är beläget i en stor galleria vid Columbus Circle, väldigt maffig lokal med fin utsikt. Vi var osäkra på vad vi skulle göra på nyår och priserna sköt i höjden allteftersom dagen närmade sig, så till slut blev det just detta evenemang. Vi förväntade oss något mer lounge-liknande, någonstans man kunde sitta och bara prata, men det fanns inte utrymme att sitta om man inte köpt VIP-bord. Det var i alla fall öppen bar och det serverades hors d'oeuvres, och det var väldigt mycket folk. Vi dansade en del och begav oss hemåt runt ett-tiden, där vi hade lite problem att hitta rätt subwaytåg men till slut var vi hemma och kunde sova gott. 

Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er
2016-01-28 / 20:50:00

2016

Så var ännu ett år tillagt i arkivet på bloggen, redo att fyllas med inlägg om vad som nu ska hända. Spännande och nervöst! Jag tror det kommer kantas av förändringar, det har redan börjat med självinsikter som utvecklats till stora förändringar hos mig själv. Det är en intressant process som inte alltid är särskilt lätt, men jag tror det är värt det i slutändan. Det är skönt att känna sig starkare. Jag har insett att jag måste tro mer på mig själv, speciellt inför denna termin som ser ut att bli ganska tuff. Jag gjorde helt klart rätt beslut som valde att lämna jobbet för det hade jag nog inte hunnit med. Mer fokus på studier och det där diplomet som jag så gärna vill ha!
 
Jag har en massa bilder att gå igenom från resan och just nu är det hela ett stort virrvarr. Måste samla tankarna lite så jag faktiskt minns vad vi gjorde från dag till dag, sen kan jag påbörja dokumentationen. Håll till godo!

Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er
2016-01-28 / 20:41:00

Mitt 2015

Det här inlägget skrev jag strax innan nyår och var menat att skrivas klart för att publicera även det året, men jag har alldeles för mycket att göra (och latat mig alldeles för mycket (precis lagom) under julledigheten. Men nu så!
 
2015, ett ganska tungt år. Mormor lämnade oss visserligen året innan men det har känts, och speciellt tungt blir det ju när farmor gick bort så kort efter. Två förebilder har lämnat jorden. Jag har även känt mig osäker och låg under en längre period vilket såklart inte är kul alls.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag bokade en resa tillsammans med Therese! Nu vill jag bara komma iväg. Om man ska se till lite mindre saker så har jag även börjat dricka kaffe (nåja, smaksatt latte) och spelat volleyboll utomhus. Jag har även spenderat en del timmar med att sola vilket jag tidigare avskydde.

Höll du dina nyårslöften?
Inte helt. Jag tycker nog inte att jag blivit säkrare i mig själv, speciellt efter dessa dippar jag haft. MEN - jag tror på kontraster. Man kan inte må bra jämt, sånt där går i perioder. 
Tid för studier har väl knappast ändrats något, däremot har jag fått ta en annan sorts ansvar i och med att jag pluggat tre kurser på distans under höstterminen. Mål för framtiden? Nja. Det är fortfarande väldigt flummigt det där, försöker att inte tänka alltför mycket på det då jag mest bara blir nervös av tanken på att inte ha en plan efter examen.
Har jag förbättrat ekonomin? Mja ser man till sparkontot har det definitivt skett en positiv förändring. Dock kommer största delen gå åt till resan nu, men det ser jag som en investering i mig själv. 
Något jag tycker mig ha blivit bättre på är att njuta av vänners och familjens sällskap. Det har varit så skönt att komma hem emellanåt och bara vara, sedan ringer jag farfar någon gång ibland och pratar lite också.

Något du saknat 2015 som du vill ha 2016?
Motivation till träning och mitt välmående. Ett syfte som motiverar mig till att plugga hårdare och komma på en bra plan efter examen. Färre sjukdagar.

Största framgången 2015?
Detta måste nog ändå vara resan. Det är verkligen en jättestor grej för mig, att släppa lite på tyglarna och leva.

Vad spenderade du mest pengar på?
Återigen, resan. Kläder har jag också spenderat en hel del på. Och mat, men det är väl ingen nyhet.

Vilka sånger kommer alltid påminna dig om 2015?
Multi-Love - Unknown Mortal Orchestra, I'm Good - The Mowgli's, Can't Feel My Face - The Weeknd, Where Are Ü Now - Jack Ü & Justin Bieber, Hey Ya! - OutKast, This Summer - Maroon 5, You Make My Dreams - Daryl Hall & John Oates. Utplock från mina listor 'tis a fine day och 2000 and 15 minutes of fame på Spotify.

Läste du någon bra bok under 2015?
Jag har försökt men man är verkligen inte sugen på att läsa böcker när man redan har så mycket att läsa i skolan. Nån pocketbok har jag läst på tåget till Göteborg men jag minns inte vad den heter, och den var heller inte särskilt bra.

Favoritprogram på TV?
Återigen, Walking dead. Sedan har jag myst och småfnissat lite fjantigt framför Bonde söker fru under hösten.

Finns det någonting som kunde gjort ditt år bättre?
Först något ganska självklart, att farmor inte gått bort utan blivit frisk och sig själv igen. Samtidigt är jag lättad över att hon äntligen fick somna in och vila.
Annars har jag ju stundtals känt mig väldigt ensam, så någon att umgås med lite mer frekvent kanske. Eller en större trygghet i att vara själv.

Hur skulle du beskriva din stil 2015?
Minimalistiskt. Här har minsann många nya saker gjort entré, först långklänningar - vilket jag först nästan givit upp om då jag är så lång - och sedan polokragar - som jag först tyckte var så otäckt, nu lever jag ju nästan i det. Klackar och sneakers, mer naturlig makeup. Eyeliner orkar jag inte längre med, nu är det mer fokus på ögonbryn.

Vad fick dig att må bra?
Min fina familj och mina fina vänner. Att ta det lugnt och reflektera men också göra saker som känns helgalna (ja, jag pratar återigen om resan).2015 har jag...

- mött ett helt gäng nya människor
- lärt mig mycket om mig själv
- gjort min första, "riktiga" resa 

2015 har varit ett omväxlande år. 2016 vill jag...

- bli starkare i mig själv!
- ... och även fysiskt
- utmana mig själv för att...
- ta examen