2016-06-13 / 11:35:00

Min 25-årsdag

Jahaja, nu har jag varit 25 i ganska precis en månad och här ekar det som vanligt tomt. Det är väl i sin ordning då, haha. ;) På 25-årsdagen blev jag rejält överraskad när inte bara syrran utan HELA familjen inkluderat farfar traskade in i lägenheten. Tydligen hade de planerat det sedan påsk och haft ett himla sjå att dölja det för mig, men jag hade ju inte fattat nånting. Klart jag hade velat spendera dagen med mina närmaste men under omständigheterna var det ju inget jag förväntade mig, jag var bara glad att syrran skulle komma hit. Så denna överraskning var ju helt klart trevlig!
 
Som om inte det vore nog hade de dessutom med sig presenter, mamma hade snappat upp att jag var utan våffeljärn så ett sådant, ett superfint halsband från systrarna, ägg från gården och förmodligen det bästa - farfar hade tagit med sig farmors symaskin. Han hade sagt tidigare att jag gärna fick överta den men jag trodde det skulle glömmas bort i och med att jag inte direkt har haft möjlighet att frakta ner den på egen hand. Den hade han packat ner i originallådan med en gammal instruktionsbok och allt, tillsammans med en plåtlåda där han till och med plockat ner en massa sytråd. Fina farfar. Det var många tårar då och jag blir lite rörd nu när jag tänker på det. Var det något jag ville ha som minne av farmor så var det just symaskinen, den har vi spenderat många timmar vid tillsammans. ♥
 
Så åkte vi iväg till Öland där vi intog lunch på Skansen, fantastisk lunchbuffé! Sedan åkte vi till Ölands södra udde för att kika på Långe Jan. Det var en riktigt varm och skön dag, perfekt för en tur på Öland. Jag har verkligen blivit hemmablind här i Småland och glömmer liksom av Öland lite. Det får det bli ändring på! Vi åt lite tårta på ett konditori och sedan begav vi oss till kyrkogården för att besöka farmors brors och hans frus grav. Farfar har inte varit i Kalmar på något år och Öland har han inte besökt på ännu längre tid så det var himla fint att han ville följa med. Ännu trevligare var det ju att kunna introducera Alexander för familjen, det trodde jag inte jag skulle hinna med innan hans fem månader långa praktik på havet. Vi åt middag tillsammans och sen fick jag och äldsta syrran skjuts hem till mig där jag väntade mina vänner. Jättetrevligt att umgås och jag är så nöjd med dagen, det var verkligen den bästa presenten jag kunnat få!
 
 
Nora, jag och Lovisa efter lunchen på Skansen. Sen fångade jag en så fin bild på Lovisa i Kalmar. :)
 
Efter födelsedagen har det varit ganska mycket att göra med uppsatsen, men jag lyckades hålla mig till min planering så jag fick några dagar med Alexander innan han åkte iväg. Mamma och pappa kom ner för min examen den 2 juni, i Gröna salen på Kalmar slott och allt. Nervös ceremoni men fint med liveband och tårta. Vi åt middag på hotellet och sen efterrätt på en restaurang. Även denna dag var det toppenväder, det är familjen Karlsson bra på att ta med sig till Kalmar måste jag säga :) Dagen efter spenderades i solen med Elpida, vi passade på att sola lite och sedan bar det av på examenssittning på kvällen som avslutades på ett dansgolv (DJ:n var nog mer van vid äldre målgrupper med tanke på att han envisades med att prata i mikrofonen hela tiden, låt oss dansa ifred!!).
 
 
Jag och Alexander en dag när vi spelade minigolf. Sen en bild på mig, Elpida och Julia på examensdagen.
 
Nu väntar jag på att få kompletteringar på mitt examensarbete, det är det sista jag ska göra innan jag kan ansöka om examen (ganska konstigt det där, jag har liksom tagit examen men har den inte förrän jag har mitt certifikat...). Det är konstigt att tänka att jag faktiskt inte är student längre, ett avslutat kapitel i boken vi kallar Livet. Nåja, nya äventyr väntar!

Kategori: Allmänt //
0 kommentar/er